UTA Arad

Olimpia – UTA, duelul debutanților la nivelul băncilor tehnice! Ritli îl așteaptă pe Todea, foamea de puncte fiind mare în ambele tabere





Nimic nu anticipa un nou seism la nivelul băncii tehnice utiste, al doilea din primele opt etape ale Ligii a 2-a la fotbal. Adrian Falub a plecat de la UTA după doar 180 de minute oficiale, ambele încheiate cu înfrângeri, iar de data aceasta conducerea clubului a ales linia arădeană. Sorin Botiș și Cristian Păcurar au venit lângă „principalul” Cristian Todea, într-un staff din care mai fac parte Dan Țapoș și Vlad Țăran, fără un obiectiv bine delimitat în acest moment al sezonului.

De altfel, la prima lor ieșire publică, cei trei tineri tehnicieni au vorbit doar despre debutul de mâine, de la Satu Mare. La rândul ei, aflată pe primul loc sub linia retrogradării, Olimpia și-a schimbat antrenorul în această săptămână, iar teoria șocului e valabilă și într-o direcție și în cealaltă. Zoltan Ritli e noul „principal” al „galben-albaștrilor” până la finele stagiunii, iar anunțul a fost făcut chiar de primarul Gabor Kereskenyi pe o rețea de socializare, dar asta numai după ședința de Comitet Director al clubului, în care s-a hotărât demiterea lui Tibor Selymes.

Ritli a mai antrenat de două ori Olimpia în perioada anilor 2002-2005, dar și Oașul Negrești, ambele în Liga 2-a. În sezonul 2015-2016, fostul portar al Stelei a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei FC Baia Mare, în Liga 2, pentru ca în returul sezonului 2016-2017, să fie antrenor principal la Recolta Dorolț în Liga 3. În vârstă de 49 de ani, fostul goal-keeper pornește noua sa aventură Olimpia prin găzduirea UTA-ei. „În primul rând, vreau să-mi cunosc jucătorii, nu pot promite deocamdată rezultate. Îmi doresc să îmbunătățesc jocul și să câștigăm puncte. Am toată stima pentru Selymes. Am fost rugat să preiau echipa, iar după două zile de gândire am acceptat”, a declarat Zoltan Ritli pentru informatia-zilei.ro. Din câte se pare, noul tehnician va avea apărarea descompletată pentru disputa cu arădenii, atâta timp cât fundașii centrali Cristi Munteanu și Ionuț Hlinca sunt accidentați, iar Florin Mureșan este suspendat.

De partea cealaltă parte, Cristian Todea a confirmat absențele lui Prună, Strătilă și Tănase și a dat de înțeles că ar putea păstra sistemul de joc la care a început să lucreze Falub, bazat pe trei fundași centrali și pe care dorea să-l încerce și el dacă s-ar fi ocupat de deplasarea de la Afumați, de după demisia lui Mihalcea. Cât despre adversar și posibila desfășurare a evenimentelor, „Dulăului” îi este destul de greu anticipeze ce va fi. „Având în vedere că ambele echipe și-au schimbat antrenorii, e greu să prevăd cum se va juca sâmbătă. Cunosc majoritatea jucătorilor lor din anii precedenți de Liga 2-a, dar nu-mi dau seama ce sistem vor juca cu noul antrenor. Știu că au jucători ofensivi destul de buni, dar și probleme în apărare. Ne reîntâlnim și cu Muntean, un fotbalist pe care l-am apreciat și l-am dorit și eu la UTA în iarnă, dar acum totul e istorie. Mă interesează ca echipa noastră să fie în cea mai bună formă la ora meciuluii, ne dorim să scoatem maxim din fiecare jucător”, a punctat fostul tehnician, care a condus trei ședințe de pregătire înainte de deplasarea de la Satu Mare.

Olimpia – UTA se joacă sâmbătă, la ora 12, meciul putând fi urmărit în direct pe Digi Sport 1. Sezonul trecut, sătămărenii s-au impus cu un sec 3-0 la meciul de debut pe banca UTA-ei a lui Laurențiu Roșu.

Formații probabile:

Olimpia: Fl. Muntean – D. Muntean, Cubaş, Copaci, Duruș – Villand, V. Pop – R. Rus, Lusamba, Brata – Jurj.

UTA: Grahovac – Adili, Ciucă, Scutaru – Polgar, Jorza, Carstocea, Burlă – Stahl, Curtuiuș, Păcurar.

Arbitri: Denis Haidiner ( Hunedoara) – George Fridl ( Comănești – Bacău), George DUță ( Bacău).

Observatori: Cristian Petropulos ( Alba Iulia) – FRF, Zaharia Ciev ( Timișoara)  – CCA

9 comentarii

  1. Bravo Cristi !!! Sa stea pe banca cei care mimeaza fotbalul !!! Si data urmatoarea sa fie lasati sa plece unde vor ca nu avem nevoie de putori in echipa. Ma refer la Buleica si Carstocea. Fac doar simpla figuratie. Hai UTA !!! Victorie !!!

    0
    0
  2. Ai facut modificari la alcatuirea formatiei manager pentru ca initial era Pacurar la mijloc si Daniel Florea in atac iar Carstocea pe banca ??? Acum vad ca apare Carstocea la mijloc si Daniel Florea pe banca de rezerve !!!

    0
    0
  3. O victorie ar fi extrem de necesara iar apoi mai vedem. Greu va fi, dar nu imposibil . Poate se termina si Motorul si va juca su UTA in Arad pana nu i se schimba numele in Cetatea Şiria!

    0
    0
  4. In sfarsit s-a trezit cineva din conducere si a facut mutarea asta inspirata cu cei doi Cristi si Sorin. Toti sunt de-ai nostri si prezinta incredere incomparabil mai mare decat restul aventurierilor ce s-au perindat pe aici. Se vede o raza de speranta pt viitor, parca rezultatul de la Satu MAre nici nu mai conteaza (oricum obiectivul de promovare e compromis dupa parerea mea). Vrem doar sa vedem un fotbal ofensiv si combinativ, daruire si respect din partea jucatorilor pt culorile clubului. Vrem sa-i aplaudam si la cate o infrangere, cand parasesc terenul cu capetele ridicate pentru ca au dat tot ce s-a putut pt victorie, dar nu le-a iesit. Nu mai vrem figuranti, „senatori” in vestiar si mielusei pe teren…cine nu se poate conforma trebuie sa plece (mai sunt cateva specimene prin lot, sper ca dulaul sa-i muste putin). Performanta se poate face doar prin modestie, perseverenta si munca asidua.

    Hai baietii!!!!Hai Cristi! Hai Sorin! UTA este a Aradului, nici miticii, nici mercenarii, nici falkland nu o pot ruina!

    0
    0
  5. Incet, incet, răsare soarele și pe strada noastră. Am mare incredere in băieții de pe banca tehnică, știu că vor face absolut tot ce ține de ei ca să ieșim din situația asta penibilă și să incepem să urcăm ușor in clasament. Sper ca șocul ăsta să fie resimțit și de jucători, să conștientizeze că nu mai merge cu jumătăți de măsură iar dacă vor continua ca și până acum, se vor indrăgosti de banca de rezerve. Todea, Botiș, au tot suportul nostru indiferent de deciziile pe care le vor lua.

    0
    0
  6. Schita de echipa prezentata e de fapt un 1-5-3-2, cu Pacurar la mijloc si cu lateralii, fundasi. Este o echipa strict defensiva, la care nu vom vedea prea multa constructie, ca marginile Polgar si Burla nu stiu sa iasa la joc ( cel putin ,….pina acum ). Daca nu vom lua gol repede si ducem 0-0 la pauza apoi vor fi si modificari, poate mai ofensive, desi nu avem jucatori de aces profil. Nu il putem critica pe Todea, nu are altii mai buni. Poate avem noroc. Succes !

    0
    0
  7. La SATU MARE e un meci de x,,2 si observator e concetateanul meu cu nume de grec.,,,,! Haidinar e bun si spun Hai UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button