Arhivă articole

Soluții interne pentru posturile deficitare la UTA: Polgar și juniorii de 16 ani ai lui Gaica – luați în calcul de Todea


Echipa fanion a Aradului se poate considera acoperită sută la sută doar la nivelul portarilor și fundașilor. Problemele de valoare și chiar efectiv încep de la mijlocul terenului, acolo unde noul staff tehnic încearcă diferite soluții interne. „Acest lot nu l-am făcut eu, nu îmi asum responsabilități, dar, pe de altă parte, sunt dator să scot maxim din jucătorii pe care îi am la dispoziție. Adică să facem cât mai multe puncte în această formulă”, a menționat Cristian Todea.

O primă mutare ce ar putea fi făcută chiar începând cu meciul de la Snagov ar putea fi trecerea lui Norbert Polgar de pe banda dreaptă, acolo unde a fost folosit mereu de Roland Nagy și Laurențiu Roșu (Mihalcea nu a contat deloc pe el în meciurile oficiale), în centrul liniei mediane. „Eu țin minte niște meciuri bune ale lui Polgar în poziția aceea, de mijlocaș central. Chiar dacă nu e neapărat locul lui acolo, unde se simte cel mai bine, s-ar putea să apară în fața apărării în meciurile ce urmează. Dacă îl luăm în calcul și pe Asani pentru același post, practic am avea doi mijlocași centrali ce provin din fundași laterali. Chiar dacă e stângaci și nouă ne cam lipsesc stângacii din lot, Asani nu prea poate evolua în bandă pe o poziție ofensivă și asta pentru că nu se descurcă prea bine cu spatele la poartă”, a comentat Cristi Todea.

După David Miculescu, la antrenamentele primei echipe, dar și la jocul școală cu juniorii mari ai clubului a apărut un alt fotbalist de 16 ani, de la grupa pregătită de Sandu Gaica. Daniel Isac e mijlocaș central de meserie și ar putea fi luat în calcul de stafful tehnic pentru un debut în Liga 2-a. „Probabil, o să le vină rândul și juniorilor mai mari. Deocamdată, pentru posturile deficitare din lot am apelat la Miculescu și Isac. Nu mă interesează vârsta lor, cu cine au crescut și cine îi antrenează. Aveam nevoie de un mijlocaș central și un atacant și i-am ales pe cei doi”, a precizat tânărul „principal” utist.

O altă schimbare la nivelul primului „unsprezece” l-ar putea viza pe Bogdan Burlă. Acesta a fost pus în dificultate de Vasile Pop în prima repriză a meciului de la Satu Mare și a fost înlocuit cu Iulius Dinculescu, care s-a descurcat ceva mai bine pe ambele faze ale jocului. „Până acum, Bogdan a făcut meciuri bune, foarte bune chiar în comparație cu alți jucători, de la care se aștepta mult mai mult. A fost unul dintre cei mai constanți jucători, doar că la Satu Mare a avut ceva dificultăți în fața adversarului direct, care a jucat foarte bine. Luase și un cartonaș galben, era expus și am decis să-l schimbăm. Cred că știe și el că a făcut un meci mai slab, am și avut o discuție tactică pe imagini cu el, totul se termină aici. Dacă o să mai am să-i spun ceva, o s-o fac personal”, a mai menționat Cristi Todea.

5
0


3 thoughts on “Soluții interne pentru posturile deficitare la UTA: Polgar și juniorii de 16 ani ai lui Gaica – luați în calcul de Todea

 1. Citeva declaratii curioase ale lui Todea : 1. „”..Acest lot nu l-am făcut eu, nu îmi asum responsabilități”. 2., „”Eu țin minte niște meciuri bune ale lui Polgar în poziția aceea, de mijlocaș central….”, 3.. „….Nu mă interesează vârsta lor, cu cine au crescut și cine îi antrenează. Aveam nevoie de un mijlocaș central și un atacant și i-am ales pe ei”
  Cum sa nu iti asumi responsabilitatea ? Ciudat !! , Apoi de ce nu Adiliin in centru si Polgar la margine unde stie juca ? Chiar nu conteaza varsta ? Cu doi de 16 ani,in teren, oricit de tehnici ar fi nu duci 90 de minute fizic , in primul rand. Sper ca Todea sa gandeasca si sa stie ce vorbeste si ii doresc succes. Ar fi pacat sa nu reuseasca.ar fi pacat sa inceapa experiente aiuristice, acum cind punctele sint neesare …ca aerul. Acum cred ca , in primul rand conteaza rezultatele, mai putin jocul

  3

  1
 2. Foarte posibil ca nimeni sa nu-l fi intrebat pe Todea despre achizitiile facute. Declarativ, poare era bine sa nu mentioneze ca nu-si asuma raspunderea, dar completarea cum ca trebuie sa scoata maxim din ceea ce are la dispozitie este foarte adevarata si suficienta.
  Acum, apropo de lot si echipa de start de la Snagov, daca Polgar e util pe dreapta spate, atunci ar trebui sa ramana acolo. Astfel, Adili ar putea urca la mijloc si am avea banda dreapta rezolvata. Pe moment. Am mai scris despre plasarea lui Dinculescu pe stanga spate si urcarea lui Burla la mijloc. Cele doua locuri de la mijloc, din spatele lui Curtuius, ar putea fi ocupate de Stahl si Pacurar, iar langa Curtuius ar putea juca Miculescu.
  Cred ca, la lotul actual, echipa ar avea doua probleme mari de rezolvat: prima, un „constructor” – poate Pacurar? – si un om langa el; a doua, un al doilea varf – poate Florea? – sau, in absenta sa, ar trebui gasiti doi oameni care sa-l flancheze pe Marius.
  Sper ca Todea sa fie inspirat in alegerea primului unsprezece si sa plecam cu cel putin un punct de la Snagov.

  3

  0
 3. Degeaba, nu ai un PLUS pe banca. Esti condus 1-0 cu cine fortezi? Cu tot respectul pentru copiii astia, sunt a-i nostrii dar nu poti doar cu tineri. Mai trebuie transferuri.

  3

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.