26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Suporterii UTA-ei sună adunarea pentru derby-ul Vestului: ”O victorie cu Poli este singura pretenție pe care o mai am și pe care o s-o am mereu”

Echipa fanion a Aradului a strâns doar 11 puncte din tot atâtea meciuri din actuala ediție a ligii secunde la fotbal, se află pe loc de retrogradare directă, dar, ca de fiecare dată, derby-ul cu Poli e scos din orice context legat de clasament sau obiectiv. Mesajul mobilizator al fanilor „Bătrânei Doamne” vorbește de la sine.

”Bunicul meu a apucat să-l admire pe Petschovschi făcând magii cu mingea cu șiret, iar tatăl meu păstrează ca pe o icoană o veche poză cu el îmbrățișându-l pe Domide după o victorie de acum zeci de ani…
Mie, ca moștenitor al pasiunii lor pentru fotbal, mi-a fost dat să înghit în sec și să-mi mănânc nervii cu UTA. Cândva eram mulțumit că dragostea lor măcar există în continuare. Pretenții nu prea mi-am permis vreodată să am, cu excepția unui singur meci mai important decât un întreg campionat.
Pentru meciul acela am fost mereu dispus să-mi dau sufletul și asta am asteptat întotdeauna și de la echipă.

Așa sună povestea mea și e foarte probabil să fie la fel ca și a ta sau a prietenilor tăi. Noi, utiștii, ne-am dorit întotdeauna (mai presus de obiectivul unui sezon) să înfrângem Timișoara în fiecare confruntare.

Pentru că o victorie cu Poli este singura pretenție pe care o mai am și pe care o s-o am mereu, voi fi prezent la Timișoara duminică, de la ora 15:30 ca să susțin UTA din toată inima și vă îndemn și pe voi, cei care simțiți la fel ca mine, să faceți același lucru. Până la urmă este și lupta noastră și suntem datori să fim acolo atunci când e nevoie cel mai mult de noi!

Chiar dacă avem rezultate atât de slabe în acest început de campionat, chiar dacă clubul nostru este prins în scandaluri legate de mituirea arbitrilor și chiar dacă m-am săturat să mai aștept să fie gata blestematul ăla de stadion și să nu mai jucăm în miros de balegă, eu am să-mi pun încrederea în UTA, poate pentru ultima dată și voi cânta în speranța că mi se va respecta singura dorință.

Ne vedem pe Dan Păltinișanu!”

Mâine, probabil, se vor afla și alte detalii cu privire la procurarea biletelor la derby-ul de pe „Dan Păltinișanu” și deplasarea organizată a galeriei. Tichetele costă 10 lei și vor fi puse în vânzare începând de marți dimineața, în câteva locații din Timișoara. În schimb, susținătorii Campioanei Provinciei își vor procura biletele prin intermediul conducerii clubului utist, ce se va deplasa, cel mai probabil mâine, pentru a cumpăra un prim calup, pentr a-l pune apoi în vânzare în orașul nostru. Conform liderului „Druckeria”, Sebastian Novovic, fanii UTA-ei vor avea asigurat, la fel ca în primăvară, întregul sector destinat oaspeților.

9
1