27/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Botiș: „Ne interesează Cupa, dar și mai mult meciurile ce urmează. La Timișoara să credem în noi până pleacă autocarul din parcare”

Din punct de vedere al adversarului, echipa fanion a Aradului pare să fi avut o tragere la sorți favorabilă în 16-imile Cupei României. Însă, doar o victorie la Afumați ar putea ascunde dezamăgirea de a nu fi găzduit o echipă de Liga 1, eventual una dintre cele cu nume.

Deplasarea este și ea lungă până în județul Ilfov, pe terenul unei formații ce i-au depășit cu 2-0 pe utiști în cadrul rundei cu numărul 7 a ligii secunde. „Am primit rapid șansa să ne revanșăm în fața celor de la Afumați, deși suntem conștienți că nu ne așteaptă un meci ușor. Nu putem ști cum vor aborda ei meciului, în schimb noi, probabil, vom alinia cea mai bună formulă de joc. Atât eu, cât și colegii mei de pe banca tehnică, suntem de părere că cel mai bun antrenament e întotdeauna jocul. Ne interesează Cupa, cu un parcurs cât mai lung, dar și mai mult meciurile ce urmează până atunci”, a spus Sorin Botiș, antrenorul secund al UTA-ei.

Într-adevăr, până în zilele de Cupă (24-26 octombrie), „roș-albii” au derby-ul din weekend de la Timișoara și partida de acasă. Ieșenii tocmai l-au demis pe Cristian Ungureanu, antrenorul promovării în Liga 2-a și au dat echipa pe mâna lui Adrian Kereszy. „Până ce mergem la Afumați, trebuie să adunăm neapărat puncte în clasamentul Ligii a 2-a. Meciul următor e cel mai important, chiar crucial căci vorbim despre Poli. Știm foarte bine cât de important este acest meci pentru suporterii noștri, dar vrem și trebuie să fie și mai important pentru cei care vor intra pe teren duminică. Sunt privilegiat că am jucat în acel meci istoric de la Timișoara, de 3-4, despre care se vorbește și atât de mult și – probabil – se va vorbi ani mulți de acum înainte. Care a fost secretul nostru atunci? Determinarea și încrederea în forțele proprii. Nu ne-am dat niciun minut bătuți, am fost conduși și la două goluri diferență și tot am revenit într-unul dintre cele mai frumoase meciuri văzute vreodată în fotbalul românesc. Asta trebuie să facă și băieții noștri duminică, să creadă în ei și să nu cedeze până pleacă autocarul din parcare”, susține fostul căpitan al „Bătrânei Dooamne”, care s-a retras din activitate în vara anului trecut și nu a mai prins în iarbă cele două derby-uri ale Vestului din camăionatul trecut.

8
1