28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Gligor a câștigat litigiul cu UTA! Fundașul are de primit 62 de mii de lei, dacă șefii clubului nu fac apel la TAS

S-a dovedit că șefii grupării emblemă a Aradului au acționat pompieristic când i-au desfăcut unilateral contractul lui Alin Gligor. Fiindcă fostul căpitan al UTA-ei nu a acceptat rezilierea amiabilă, conducerea clubului arădean l-a trimis pur și simplu în șomaj pe fotbalistul legat prin contract până pe 30 iunie 2018, lucru nepermis de regulament. Fostbalistul a contestat decizia la Consiliul Național de Soluționare a Litigiilor, care, în primă instanță, i-a dat dreptate clubului UTA, însă Comisia de Recurs a întors totul la 180 de grade.

Iată mot a mot decizia publicată pe site-ul FRF:

”Comisia de recurs, cu opinie majoritară, admite recursul formulat de Gligor Alin Sorin împotriva Hotărârii CNSL nr.161/24.08.2017, în contradictoriu cu AFC UTA Arad. Modifică în tot Hotărârea CNSL nr.161/24.08.2017.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de jucătorul Gligor Alin Sorin în contradictoriu cu AFC UTA Arad.

Constată încetate raporturile contractuale dintre jucătorul Gligor Alin Sorin și AFC UTA Arad prin denunțare unuilaterală fără justă cauză de către club.

În temeiul art.18.9.2 lit.a) din RSTJF obligă AFC UTA Arad la plata către jucătorul Gligor Alin Sorin a sumei de 60.000 lei net.

Obligă AFC UTA Arad la plata către jucătorul Gligor Alin Sorin a sumei de 1.900 lei, cu titlu de taxă de procedură (fond și recurs).

Definitiva si executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 10.10.2017, în sedinta nepublică, la sediul FRF din București, str.Vasile Serbanică nr.12, sector 2.

Cu opinie separată, Respinge recursul ca nefondat”.

Așadar, UTA va avea de achitat contravaluarea salariilor pe un an de zile în contul fostului său căpitan, plus chletuieli de judecată. În total, aproximativ 13.500 de euro, bani care puteau fi economisiți dacă șefii grupării arădene ar fi acceptat propunerea inițială a fotbalistului, adică semnătura de reziliere contra a două salarii din totalul de 12. După cum se observă, gruparea fanion a Aradului mai are o cale de atac, respectiv Trbunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde – însă – cheltuielile ar fi încă odată cât contravaluarea litigiului pierdut cu Gligor.

Totodată, raporturile de muncă dintre UTA și fundașul de 33 de ani se opresc aici, el putând semna cu orice altă grupare din postura de jucător liber de contract și asta pentru că litigiul a fost inițiat în luna iulie, în plină perioadă de transferuri.

9
0
%d blogeri au apreciat: