01/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Florea nu a văzut nici măcar la TV un derby al Vestului, dar afirmă: „Un meci care mă motivează mai mult, mi-am dorit să joc la echipe cu tradiție și suporteri”

UTA pare să fi câștigat mult din punct de vedere ofensiv prin „înregimentarea” lui Daniel Florea. În cele două partide jucate ca titular, atacantul de 29 de ani a înscris trei goluri și a creat și alte faze periculoase, obținând – printre altele – și penalty-ul ratat de Burlă în finalul disputei cu Pandurii.

Pentru fostul campion al României cu Astra urmează primul său derby al Vestului, mai ales că, după cum recunoaște chiar el, nici nu a urmărit la TV până acum vreunul. „Am văzut meciurile de la baraj, dar am înțeles că nu s-au jucat cu Poli cea adevărată. Partida din luna mai, de la Timișoara, nu am văzut-o, dar se simte și se vede cât de special e acest derby. Suporterii ne-au cerut la finalul partidei cu Pandurii să câștigăm la Timișoara, s-a simțit și în glasul lor cât de mult înseamnă o victorie a noastră duminică. Personal, de când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să joc la echipe cu tradiție și suporteri. E un meci care mă motivează mai mult. Chiar dacă suntem în Liga 2-a, sper că și pe teren ne vom ridica la nivelul tribunei. E o ocazie să mai spălăm din impresia lăsată în acest început de campionat, să ne arătăm adevărata valoare. Cred că nu se mai pune problema motivației într-un asemenea derby, sperăm să facem un meci bun, să câștigăm și să-i facem pe oameni fericiți, merită. Am jucat un meci acasă, era 2-0 pentru Pandurii, iar suporterii ne încurajau. Înseamnă mult pentru mine, îmi doresc să joc cu așa suporteri. Am venit să ajut echipa și să mă ajut pe mine. Nu vreau să arunc declarații despre cât voi face de mult în derby, ci pur și simplu vreau să ajut cu un gol, cu o pasă bună sau un penalty obținut, iar rezultatul să fie cel scontat”, a punctat Florea.

Astăzi, fostul elev al lui Marius Șumudică ar fi putut să îmbrace chiar tricoul lui Poli, e vorba despre ACS-ul antrenat de Ionuț Popa. „Chiar am fost cu ei în cantonament, dar au fost neînțelegeri. Mi-au promis ceva prin telefon, dar în contract a apărut altceva, inclusiv niște clauze abuzive pe care nu le puteam accepta. Nu puteam deveni sclav în fotbal, unii vor să aibă doar drepturi și restul să execute și să lase capul plecat. Îmi doream aceeași unitate de măsură din ambele părți, conducere și jucător”, a mai explicat Florea.

9
0