30/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ultimii marcatori utiști de pe „Dan Păltinișanu”, despre importanța derby-ului cu Poli: „Să repetăm scorul și să recreăm atmosfera de anul trecut!”

Două zile au mai rămas până la partida așteptată de fiecare fan al UTA-ei. Chiar dacă situația din clasament nu este cea așteptată la startul acestui sezon, apropierea confruntării cu Poli Timișoara naște de fiecare dată aceleași emoții.

UTA se reîntoarce pe „Dan Păltinișanu”, stadion pe care l-a mai vizitat de două ori în acest an. La confruntarea din barajul pentru menținerea/retrogradarea în prima ligă, arădenii au izbutit un gol ce părea să le ofere un ușor avantaj pentru returul de la Șiria. Opera i-a aparținut lui Sorin Strătilă, cel care a declarat astăzi următoarele vizavi de disputa de duminică: „Golul meu de pe <<Dan Păltinișanu>> a fost cu ACS Recaș, acum e adevăratul derby cu Poli. În primul rând, îmi doresc să câștige echipa cel puțin la scorul de anul trecut, când am bătut cu 3-0. Toți suntem motivați, suntem conștienți și noi că o victorie duminică ne poate salva oarecum jumătatea de campionat ce nu ne-a ieșit aproape deloc. Se știe cât contează acest derby, poate dacă eram pe primul loc și ne bătea Timișoara , suporterii erau mai supărați decât pe poziția pe o avem acum în clasament. Cu o victorie la Timișoara ne mai putem îndulci fanii și să ne revenim și noi.”

Dacă vorbim despre disputa cu echipa susținută de marea majoritatea a suporterilor timișoreni, arădenii nu au uitat încă succesul clar cu 3 – 0 din precedenta ediție de campionat. Marius Curtuiuș a fost unul dintre marcatori, iar atacantul susține că deja se simte arădean și „arde” pentru derby. „Moralul a mai crescut căci am zis să nu ne mai concentrăm atât de mult pe clasament, ci pe acest derby foarte important. Data trecută am avut parte de o atmosferă foarte frumoasă creată de fanii arădeni, am bătut cu 3-0 și după meci a fost o plăcere să sărbătorim alături de suporterii noștri. Asta ne dorim și acum, să câștigăm și să ne întoarcem fericiți. Deși nu sunt decât de doi ani la UTA, deja mă consider arădean și simt că arde ceva în interiorul meu odată cu apropierea acestui meci cu Poli”, a menționat și căpitanul „Bătrânei Doamne”.

FOTO: UTA Media Design

5
0