Arhivă articole

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Lugojul naște amintiri plăcute pentru utisto-cermeiani: „Deși contextul și miza sunt diferite, cu spiritul de la acel baraj putem ține piept oricui”

Într-o perioadă în care una dintre problemele majore de la UTA este chiar pierderea spiritului, identității, prin înlocuirea multor dintre fotbaliștii arădeni cu alții au dus echipa fanion într-o situație rușinoasă, la Lunca Teuz Cermei se merge chiar pe linia 90% localnică. Vineri, utisto-cermeianii se deplasează la Lugoj, în cadrul rundei cu numărul 9 a Ligii a 3-a, pe terenul unde actualul cuplul de antrenori ai cermeianilor, Roland Nagy – Radu Anca, plus jucătorii Bodea, Suslak, Cotoc, N. Varga sau D. Bulza (cu mențiunea că acesta din urmă e încă indisponibil) simțeau fiorii primei promovări din proiectul noii UTA, ce trebuia să fie și a fost până la un punct altfel. În lotul divizionarei a treia arădene sunt și alți fotbaliști care au îmbrăcat tricioul „Bătrânei Doamne”, ca și Gligor, Diarra, Aldan, Denuț, Mager, Rogojan, Morar sau Bubuș (ultimii șase doar la juniori), care nu pot decât să aducă un plus de calitate celor de la Lunca Teuz.

Radu Anca își aduce aminte cu plăcere și emoție de acea zi de 21 iunie 2014, când UTA se impunea cu 2-0 în fața celor de la Retezatul Hațeg chiar pe terenul unde va evolua peste două zile și noua sa echipă. „Deși contextul și miza sunt diferite, cu spiritul de la acel baraj putem ține piept oricui. Avem în lot câțiva jucători care își aduc aminte de acea zi și acel meci, poate îi trag după și ei și pe restul, deși suntem convinși că nu va fi neapărat nevoie. Avem fotbaliști buni, experimentați în lot, iar prin venirea de ultim moment a Alin Gligor chiar am mai câștigat la acest capitol. Suntem conștienți că întâlnim una dintre cele mai bune echipe din serie, care nu a pierdut niciun meci până acum și care are pretenții de primele locuri și, deci, și ceva presiune. Contează pe fotbaliști foarte buni pentru acest nivel, câțiva arădeni de-ai noștri, ca Lazea, Bozian sau Cuedan, pe care îi cunoaștem bine și știm cât pot fi de utili într-o echipă. Ne reîntâlnim și cu <<Sabi>> Szekely, un fotbalist care îți poate da gol dintr-un sfert de ocazie, așa cum s-a întâmplat în primăvară, pe când juca pentru Deva. Totodată, antrenorul lor este foarte preocupat, pregătește în cel mai mic detaliu meciul, dar la fel o facem și noi. I-am studiat bine pe cei de la Lugoj și prevăd un meci frumos, pe un teren mare, unde poți arăta ceea ce poți ca fotbalist”, spune Radu Anca, „principalul” Cermeiului, care, odată cu recuperarea lui Diarra nu mai are probleme de lot. „Suntem în formulă completă, avem și un moral bun după cele două victorii consecutive, pe care conducerea le-a și răsplătit cu o primă (n.a. câte 500 de lei de jucător). Avem un bonus și pentru această deplasare, sperăm să-l putem lua”, mai spune fostul fotbalist de bandă stângă.

Într-adevăr, Lugojul e neînvinsă în acest sezon, dar e destul de departe de singurul loc promovabil. Șirineasa e la 9 puncte în față, iar bănățenii nu-și mai pot permite pași greșiți dacă doresc să țină ritmul liderului. „Așteptăm cu nerăbdare meciul cu Cermeiul, o echipă aflată la doar trei puncte sub noi, ce are în componență jucători cu o bogată experiență competițională la nivelul eșaloanelor doi și trei Îi cunosc foarte bine, sunt convins că nu ne va aștepta un meci ușor. După poziția din clasament și după calculul hârtiei, dar și a faptului că jucăm acasă, pornim cu prima șansă. Totuși, acest lucru nu este suficient pentru a lua cele trei puncte, trebuie să demonstrăm și pe teren acest lucru, confirmând jocurile bune făcute în acest campionat. Suntem neînvinși, avem multe egaluri dar sunt făcute cu echipe puternice de pe locurile doi-trei sau în deplasare, la două nou promovate, echipe foarte ambițioase. Este evident că nu întotdeauna calculele hârtiei dau și câștigătoarea. Cu siguranță, vom fi prudenți în toate partidele pe care le mai jucăm, le vor aborda cu maximă seriozitate indiferent de adversarul pe care îl vom avea. Ca obiectiv pe termen mediu, sperăm să fim în primele cinci la finalul turului”, a menționat și Cosmin Petruescu, profesorul de pe banca Lugojului, care nu va putea conta pe fundașul Fridrich, suspedant pentru cumul de „galbene”.

Formații probabile:

Lugoj: David Filip – Daniel Filip, Miculescu, Radak, Roșie – Lazea, Cuedan – Precupanu, Bozian, Velici – Szekely.

Cermei: Bodea – Rogojan, Cotoc, Gligor, Suslak – Mager, N. Varga, Ianc, Diarra – Buia, Sulea.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.