Arhivă articole

Petruescu nu vrea să facă înmormântare după eșecul cu Cermeiul, iar Anca punctează: „Rezultat meritat, am dat dovadă de caracter revenind de la 0-1”


Lugojul, una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a 3-a, își făcea calcule cu trei puncte din disputa internă cu Cermeiul, dar a sfârșit prin a pierde primul meci al sezonului. Trupa lui Nagy și Anca a revenit de la 0-1 și a dat lovitura cu două minute înainte de final prin golul de autor al lui Andrei Sulea. Au fost ceva probleme de arbitraj, ambele combatante solicitând câte un penalty, în timp ce lovitura de la 11 metri din care Bozian stabilise scorul pauzei a fost foarte ușor acordată de „centralul” Liviu Bălăcescu.

La final, bănățenii au fost extrem de afectați de acest eșec total neașteptat, ce-i ține departe de liderul ACS Șirineasa. „Nu am anticipat rezultatul, dar am prevăzut că va fi un joc foarte greu. Știam că Cermeiul poate să alinieze cel mai bun <<11>> de la începutul campionatului și până acum, mai ales după legitimarea lui Alin Gligor, care a jucat doar în eșalonul secund în ultimii ani și știam că revine și Diarra. Mă deranjează că se face o tragedie după un joc pierdut pe teren propriu, cu atât mai mult cu cât este prima înfrângere după 15 rezultate pozitive pentru noi. Le-am și spus băieților după joc că, așa cum nu am făcut nuntă după victorii, nu vom face nici înmormântare după primul eșec după atâta timp. după 15 jocuri. Ăsta este fotbalul, a fost un joc plăcut, un joc frumos, cu un ritm destul de bun pentru nivelul Ligii a 3-a, iar echipa mai oportunistă a avut câștig de cauză. Nu am știut să gestionăm avantajul de 1-0, am încercat să înscriem golul al doilea și să închidem jocul, dar o neatenție la centrul terenului a generat cornerul din care a ieșit golul de 1-1. Jucând pe teren propriu, e normal să riscăm mai mult, să mergem mai mult peste adversar și am fost surprinși pe acel contraatac din final. În fond și la urma urmei, nu am avut foarte multe lucruri să le reproșez băieților mei.  Din contră, îi felicit pentru atitudine, ne-am dorit prea mult această victorie și la un moment dat ne-am pierdut din luciditatea. Mai ales în repriza a doua, când am fost nerăbdători să ne asigurăm cele trei puncte. Asta a fost, trebuie să ne ducem crucea până la capăt. Mergem înainte împreună, uniți, va fi important cum vom ști să gestionăm partidelor următoare. Campionatul este lung și se pot întâmpla multe până la final. Se va juca până în ultima etapă, la fel am spus și în ediția trecută, atunci când s-a afirmat că va scăpa Sebișul în câștigătoare după numai 7 etape. În fotbal, orice este posibil, echipa care va avea cea mai mare constanță în rezultate se va impune la final. Și jocul are importanța lui, dar primează constanța”, a menționat Cosmin Petruescu, antrenorul celor de la CSM Lugoj la puține minute după eșecu cu Cermeiul.

Lunca Teuz Cermei a ajuns în prima parte a clasamentului seriei a IV-a a Ligii a 3-a după victoria de la Lugoj, iar jocul ei crește de la o etapă la alta. „Știam că întâlnim o echipă bună, cu jucători valoroși, o echipă ce are alt obiectiv decât al nostru. Din câte știm noi, Lugojul a început campionatul cu obiectiv promovarea. Am făcut o primă repriză mai slabă, dar după pauză am dat dovadă de caracter. Am reușit să revenim de la la 0-1, băieții s-au implicat și și-au dorit victoria, e doar meritul lor pentru aceste trei puncte. Am avut și noi ocazii, au avut și ei, este un rezultat meritat având în vedere jocul per ansamblu în cele două reprize. Obiectivul nostru este să câștigăm cât de multe meciuri și, de ce nu, să luăm primele promise de conducere. Jucăm fără presiune, luăm fiecare meci în parte și acum ne bucurăm că am legat trei victorii, ceea ce este foarte important pentru Cermei. Etapa următoare, mergem la Filiași încrezători în șansele noastre, după rezultatele acestea bune. Eu cred că putem câștiga și acolo. Important e să jucăm bine, să jucăm cu ambiția cu care am abordat repriza a doua de aici, de la Lugoj”, a menționat Radu Anca, după disputa din Banat.

Invitați să comenteze arbitrajul cu destule probleme al brigăzii conduse de olteanul Liviu Bălăcescu, cei doi tehnicieni au spus doar atât:

Petruescu (Lugoj): „Nu vreau să comentez, chiar dacă au fost situații în care putem spune că am fost dezavantajați. La 1-0 pentru noi au fost câteva situații ce nu au fost sancționate, dar trebuie să fim corecți. Greșelile pe care le-am făcut noi, conducerea tehnică și jucătorii, trebuie să le discutăm, nu despre arbitraj. Nu putem învăța din această înfrângere numai dacă vom analiza obiectiv ce s-a întâmplat din punct de vedere al jocului și nu al arbitrajului”

Anca (Cermei): „Le-a dat cam ușor penalty, iar în careul lor au trecut cu vederea un fault clar la faza ce a precedat golul de 1-1. Dar, mă opresc aici, ne bucurăm de acest succes meritat și atât”

4
1

One thought on “Petruescu nu vrea să facă înmormântare după eșecul cu Cermeiul, iar Anca punctează: „Rezultat meritat, am dat dovadă de caracter revenind de la 0-1”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.