29/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Todea: „Victorie pe deplin meritată pentru un punct de plecare”

La a șasea încercare stagională, UTA a reușit să spargă în sfârșit gheața acasă. La Șiria, arădenii nu mai câștigaseră de aproape șapte luni de zile, fiind nevoie de vizita nou promovatei din județul Iași pentru un succes de la care „roș-albii” doresc să pornească revirimentul.

Trei sunt numărul punctelor și tot trei și cel al golurilor înscrise de arădeni pentru primul succes pe banca UTA-ei al lui Cristi Todea în calitate de antrenor principal. Și ne referim la partidele de campionat, căci „Dulăul” mai câștigase și în Cupă la Sebiș. „În sfârșit, avem prilejul să ne bucurăm de prima victorie acasă din acest an. E o victorie pe deplin meritată, chiar dacă au fost și unele momente în care nu am jucat prea bine și în care trebuia să dăm mai mult. Dar, important este că am reușit să câștigăm și că avem un punct de plecare pentru ceea ce urmează”, a spus la cald Todea.

Deși a mai suprins cu una-două alegeri, cum ar fi lăsarea pe bancă a lui Ciucă sau Jorza, tânărul tehnician a optat pentru o formație echilibrată și eficientă în toate compartimentele „Echipa și-a făcut treaba, chiar dacă unii jucători au evoluat mai bine decât alții. Important este că am putut să folosim la toată capacitatea lor jucători care veneau după accidentări, ca Strătilă, Stahl sau Tănase, acesta din urmă chiar oferind mult echilibru echipei la mijlocul terenului. E un fotbalist important pentru noi, sperăm să crească și mai mult, de la meci la meci”, a adăugat fostul mijlocaș.

Din păcate, există și o veste proastă și anume accidentarea destul de gravă a lui Branko Grahovac chiar la ultimul antrenament înainte de partida cu Miroslava. „Primul consult a evidențiat o ruptură microfibrilară, iar asta înseamnă repaus total cel puțin zece zile. Fotbalistul va și pleca pentri câteva zile acasă, la familie, dar va reveni repede pentru a începe partea de recuperare”, ne-a mai mărturisit Todea.

Automat, Alex Barna devine titularul postului de portar la UTA, în timp ce rezerva sa devine tânărul Denis Mureșan.

5
0