Arhivă articole

Trei judoka arădeni prezenți la selecția lotului național de cadeți


Timp de patru zile, la Centrul Național Olimpic din Pitești a avut loc o selecție pentu lotul național de cadeți la judo (băieți). Cei mai de perspectivă sportivi născuți în anii 2001, 2002 și 2003 au susținut un stagiu de pregătire în compania antrenorilor federali, fiind supuși câtorva teste.

Aradul a fost reprezentat la această acțiune de trei sportivi: David Nagy (CSȘ Gloria), David Turc (CSM Arad) și Robert Vlaș (CSS Gloria). „Au fost patru zile pline, în care pretendenților li s-a testat mobilitatea, pregătirea fizică, viteza, orientarea în spațiu, dar au fost și reprize de judo. Dimineața erau exercițiile tehnico-tactice și fizice, iar după-masa, lupte libere. Au fost prezenți 75 de sportivi, din care vor fi aleși 25 pentru a se forma lotul de cadeți. Cei din categoriile de peste 73 de kilograme vor fi luați în calcul, dar vor rămâne să se pregătească la cluburi. S-au modificat criteriile după care se formează lotul,căci  până acum erau aleși campionii și vicecampionii naționali, acum se dorește altceva”, ne-a declarat Arpad Nagy, antrenor la CSȘ Gloria, cel i-a însoțit pe cei trei sportivi în Trivale.

Rezultatele testelor, respectiv convocările pentru cei care au atras atenția antrenorilor federali, ar trebui să vină chiar săptămâna viitoare.

6
0

One thought on “Trei judoka arădeni prezenți la selecția lotului național de cadeți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.