26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Săptămâna debutului lui Mureșan la prima echipă a UTA-ei: „Moment special, nesperat, puteam face mai mult atât la Afumați, cât și la Suceava”

În decurs de o săptămână, echipa fanion a Aradului și-a pierdut din cauza accidentărilor primii doi portari. Mai întâi, bosniacul Grahovac a acuzat o ruptură fibrilară și a plecat acasă, la familie, până poate demara procesul de recuperare, în timp ce Barna a suferit o fisură de piramidă nazală la mijlocul primei reprize cu Afumațiul, la scorul de 1-0 pentru ilfoveni. A fost momentul mult așteptat de Denis Mureșan, goal-keeperul de 18 ani al „Bătrânei Doamne” originar din comuna bihoreană, Avram Iancu.

Acesta a început să lucreze cu Dan Cuedan în urmă cu aproape patru ani de zile la vechea UTA, a trecut apoi la juniorii lui Șoimii Pîncota sub formă de împrumut, pentru ca de doi ani să îmbrace din nou tricoul „alb-roșu”. Fiind născut în anul 1999, a stat puțin în umbra portarilor mai mari ca el, Sebastian Mara și Răzvan Stanciu, care între timp au abandonat fotbalul. La competiția de juniori a devenit prima variantă între buturi pentru Costel Bogoșel și Mihai Petcuț, iar Dan Țapoș, antrenorul cu portarii la UTA, i-a dat și el încredere pentru cele două meciuri oficiale ale acestei săptămâni. „În Cupă, la Afumați, am fost luat puțin prin surprindere și am și avut ceva emoții. Momentul a fost special, nesperat. Deși visam ziua debutului la prima echipă, când aceasta în sfârșit a sosit, am fost puțin copleșit de emoții, miercurea trecută. În schimb, la Suceava, am fost mai stăpân pe mâine, căci au fost trei zile în care nea’ Dan Țapoș și ceilalți antrenori m-au pregătit și psihic de acest meci. Cu toate astea, trebuie să recunosc că am cam greșit cel puțin la primul gol al adversarilor și parțial și la al doilea. De fapt, puteam face mai mult atât la Afumați, cât și la Suceava, sper să reușesc pe viitor, când mi se va mai da șansa” ne-a mărturisit juniorul dintre buturile arădene.

Mureșan a participat la momentele de bucurie trăite de utiști după golul lui Păcurar, din cel de-al patrulea minut de prelungire. „Am trăit senzații unice, de fericire și împlinire, căci poate fi victoria care să deblocheze această echipă valoroasă. Nu mă gândesc acum dacă voi juca și sâmbătă, cu Luceafărul, poate colegii mei mai experimentați își vor reveni și chiar le doresc asta din tot sufletul. În plus, Marinel Creța este și el un portar bun, e concurență frumoasă între noi la toate nivelurile. Eu voi munci ca până acum, sperând ca într-o zi să devin varianta numărul unu de portar la UTA. Știu că am multă treabă până acolo, mult de tras la antrenamente, dar nu mi-e teamă de muncă”, a adăugat goal-keeperul de 18 ani.

Pepiniera Atletico-UTA a ajuns la al 13-lea fotbalist aruncat în luptele ligii secunde. După Amir Jorza, Dennis Man, Cristian Costin, Ionuț Tănase, Adrian Petre, Darius Covaci, Albert Stahl, Paul Copaci, Victor Prună, Dorin Toma, Iulius Dinculescu și Rafael Iuga, iată că a venit și rândul lui Denis Mureșan.

FOTO: Lucian Bălăucă (darabaneni.ro)

 

15
0
%d blogeri au apreciat: