24/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Rămâne UTA în cărțile promovării? Burleanu: „Echipele cu datorii la stat nu vor mai lua licența la nivelul Ligii 1”

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au aprobat, cu unanimitate de voturi, în şedinţa de luni, 30 octombrie 2017, ”Regulamentul de licenţiere a cluburilor, Regulamentul de procedură a comisiilor de licenţiere şi Regulamentul privind procedurile de monitorizare financiară şi de luare a deciziilor de sancţionare a cluburilor licenţiate de Liga 1 în forma în care au fost propuse de Departamentul Licenţe/Afilieri”.

La finalul şedinţei, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că echipele din Liga 1 şi cele din Liga 2 care obţin promovarea şi care au datorii faţă de stat nu vor mai primi licenţa pentru a juca, începând din sezonul următor, în prima ligă. Potrivit declaraţiilor lui Burleanu, aceste echipe ar urma să fie retrogradate în Liga 3.

„S-a prezentat raportul de audit în ceea ce priveşte analiza financiară a cluburilor din Liga 1 şi am întărit un principiu care se va aplica din primăvara anului viitor şi din sezonul viitor, 2018-2019. Dacă vei avea datorii la bugetul de stat, nu-ţi vei lua licenţa pentru a evolua la nivelul Ligii 1. La Liga a 2-a vom aplica un sistem de monitorizare financiară, pe care îl vom întări la anul, astfel încât în doi ani de zile să nu mai avem cluburi aflate în insolvenţă la nivelul Ligii 1”, a declarat Burleanu.

Problema echipelor cu datorii a fost principalul subiect dezbătut în şedinţa de luni a Comitetului Executiv, chiar dacă Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a anunţat, de curând, că ar dori discutarea introducerii arbitrajului video în Liga 1. Burleanu a precizat că în cadrul şedinţei nu s-a discutat nimic despre implementarea arbitrajului video.

În acest moment, ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi CSM Poli Iaşi sunt echipele din Liga 1 cu cele mai mari datorii către stat. În Liga 2, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CS Mioveni, Dacia Unirea Brăila şi Sportul Snagov sunt în insolvenţă. Bineînțeles, ca UTA, de exemplu, să aibă șanse de a profita de eventualele probleme ale formațiilor cu probleme de ordin financiar, ar trebui să se claseze cât mai sus în clasamentul ligii secunde la finalul stagiunii.

La nivelul Ligii 2 nu va exista un caiet de licenţiere, ci vor trebui îndeplinite anumite condiţii speciale pentru a putea participa în competiţie.

liga2.ro

14
0
%d blogeri au apreciat: