Glorii arădene

S-a stins din viață Ion Ionașcu, „perla” fotbalistică a Șiriei!





Dacă Otto Greffner a fost cea mai puternică personalitate fotbalistică a Șiriei, cu o carieră bogată ca jucător și antrenor, dar numit ulterior și doctor în istorie, Ion Ionașcu a fost „perla” comunei natale a lui Ioan Slavici. Din păcate, de astăzi, vorbim la trecut despre atacantul de peste 600 de goluri al Șirianei Șiria din anii ’70-’80, care s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. „Păstrând proporțiile, era un fel de Messi al acelor vremuri. Avea o abilitate ramarcabilă de a manevra balonul și un simț al porții inegalabil. Era cel mai temut atacant al județului, marcând pentru Șiriana sute de goluri. A fost un privilegiu să-l văd jucând, dând totul pe teren pentru Șiria”, spune Emil Arsa, arbitru și profesor de sport.

Cu excepția unui singur an competițional, când a evoluat pentru Tricoul Roșu, Ion Ionașcu și-a legat întreaga carieră de Șiriana Șiria. A conlucrat mulți ani cu Ioan Gurban, fost președinte de club și fost primar al localității din Podgorie, decedat și el în urmă cu două luni. În anul 2015 a primit și dinstincția de ”Cetățean de onoare” al comunei Şiria (foto). Ambii săi băieți au jucat și ei fotbal, Paul promovând până în Liga 3-a, la Victoria Nădlac, iar azi apără din nou echipa de fotbal a Șiriei, Podgoria.

Înmormântarea va avea loc mâine, de la ora 14, de la Biserica Ortodoxă din Șiria.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!









2 comentarii

  1. L-am cunoscut foarte bine si mi-a fost un bun prieten. A lucrat la Tricoul Rosu ca si mine. Eu, fiind jucator la echipa fabricii iar el jucand la Siriana Siria, pot sa spun ca era o mare rivalitate intre noi. Se diputau meciuri crancene la acea vreme dar nu se depasea niciodata limita regulamentului. Era aproape nedespartit de fratii Popa, (toti impatimiti ai fotbalului), mail ales de „Onica” cu care era si coleg de birou la sectia „Creatie”. A fost nu doar jucator la Tricoul Rosu ci si antrenor. De fapt, din aceasta postura, (de antrenor), ne-am vazut ultima oara,eu emigrand in Canada la varsta de 29 de ani. La Siria a reusit sa-l aduca si pe Domide ca antrenor-jucator. A mai organizat si turnee de minifotbal in comuna sa la care au participat echipe solide, avand in componenta lor chiar si divizionari A, (azi Liga 1), gen, Giurgiu, Bunaciu si altii.
    Dumnezeu sa mangaie intreaga familie si sa dea alinare sufleteasca celor apropiati!

    0
    0
  2. Am fost azi la inmormantare, si inca o dovada se adevereste ! La greu te lasa toti ! Foarte putina lume, absente mari, care ar fi trebuit sa ii fie alaturi la ultimul drum !Dumnezeu sa il odihneasca in pace si tarana sa ii fie usoara !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button