Fotbal judetean

S-au făcut pe Bot de „Ciocolată”: Podgoria Șiria- Citizens Arad 5-0





„Ciocolată ” este porecla lui Ionuț Tulac, vârful de atac al Podgoriei Șiria, fost jucător al echipei a doua a Pîncotei, acum, jucător, președinte și finanțator al echipei șiriene.

Nici nu au trecut 25 de minute din partida de duminică, de pe stadionul „Otto Grefner”, că „Ciocolată” a și înscris trei goluri (min. 15,18,25) în poarta „cetățenilor” din Arad. Scorul părea să ia proporții, noroc cu decizia lui Doru Herțeg de a înlocui fundașul stânga, pe Tal, cu Alex Buruian, pentru că se făcuseră bulevarde pe acea parte, iar înaintașii șirieni au mulțumit. Căpitanul de echipă al Podgoriei, Gabriel Pădurean (min. 19), a mai înscris și el un gol în prima parte a jocului, iar după pauză, lucrurile s-au mai echilibrat oarecum. Gazdele au reuși să mai înscrie doar o singură dată prin Raul Covaci, în minutul 51, iar arădenii au ratat două mari ocazii, ambele cu capul, prin Adrian Țolea și Cristian Foghiș .

În teren, Tulac l-a „recompensat” pe primarul Valentin Bot cu locul lui din atac, edilul având două încercări de un-doi-uri cu mai tinerii săi colegi, una chiar cu călcâiul, dar neatenția „destinatarilor” a făcut ca ele să nu fie concretizate. Tot în repriza a doua au mai intrat la gazde și „veteranii” Cristian Mateș și Paul Ionașcu, chiar fiul cel mic al regretatului Ionașcu, glorie a Șiriei, plecată la cele veșnice săptămâna trecută.

Apropo de Ion Ionașcu, conducerea Podgoriei Șiria a întârziat momentul de reculegere în memoria, greșeala reparându-se în debutul reprizei a doua, după insistențele unui fost coleg de echipă și de staff tehnic al lui Ionașcu de pe banca echipei Șiriana Șiria din anii 80 .

După ultimul fluier al divizionarului Alex Gornic, șirienii au oferit propriilor jucători, dar și vizitatorilor, un grătar de final de tur.

Formații:

Podgoria Șiria: Stănilă, Ungur (56 Ionașcu), Duciuc, Buboi, Filipaș, Pădurean, Timiș, Cameniță (46 Tămășesc), Covaci, Pantea (46 Mateș), Tulac (56 Valentin Bot). Antrenor: Leontin Pința.

Citizens Arad: Ilca, Herțeg , Toderici, Tal (21 Buruian), Herlo , Aslău, Zamfir, Foghiș, Țolea, Moșneag, Lazăr (68 Bondor). Antrenor: Doru Herțeg.

Arbitri: Alexandru Gornic – Emil Cristea și Denis Calnacov.

Observator: Dan Ologeanu

Ioan Hamza









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button