UTA Arad

Aluzia lui Sorin Frunză la adresa rivalilor de sâmbătă: „Un exemplu că banii nu aduc fericirea, UTA nu ar avea ce căuta în Liga 2-a“





În cadrul rundei cu numărul 18 a ligii secunde, UTA se va afla față în față cu o vecină de clasament. Aceasta este Dacia Unirea Brăila, o formație greu încercată de problemele financiare și de aici și locul modest din clasament. Dacia Brăila este prima peste linia roșie, cu 17 puncte, în timp ce „Bătrâna Doamnă” este la o lungime în față, pe locul 14. Formația de pe Dunăre vine după un eșec la limită la Satu Mare (2-3), dar nici arădenii nu au fost mai răsăriți, cu încă un insucces acasă: 1-2, cu ASA Târgu Mureș.

Dar, cel puțin brăilenii câștigaseră o repriză la Satu Mare, prin „dubla” semnată de Sorin Frunză, cel care ocupă și funcția de director sportiv la Dacia Unirea. Și, până la urmă, când există restanțe salariale de zece luni de zile, jucătorii nu prea pot fi trași la răspundere, spre deosebire, de exemplu, de cei ai UTA-ei. De altfel, Frunză a avut următoarea remarcă: „Această partidă este un exemplu viu că banii nu aduc fericirea. Dacă noi avem rezultate proaste și pe fondul problemelor cu banii, la UTA sunt bani și tot nu sunt rezultate. Așadar, nu cred că e cineva favorit din acest punct de vedere, având în vedere și cum arată clasamentul. Noi trebuie să câștigăm, la fel și UTA, cred că va ieși un meci frumos”, susține „veteranul” brăilenilor.

Întrebat despre raportul de forțe strict din punct de vedere fotbalistic, Frunză a adăugat: „UTA este o echipă grea, cu fotbaliști care au fost pe la liga întâi, dar Brăila îi va pune probleme mari. Noi ne-am pregătit normal în această săptămână, așteptăm acest meci cu miză mare. Dăm peste o echipă cu nume mare, care, la ce tradiție are și suporterii ei, nu are ce să căuta în Liga 2-a. Dar, din păcate, așa sunt timpurile. Nu consider că e un avantaj pentru noi forma prin care trece UTA. Când ești în iarbă uiți de tot. Noi de problemele financiare și de tradiția adversarului, ei de forma și parcusul mai slab d epână acum. Se uită totul, contează doar cât de concentrat ești”, ne-a declarat Sorin Frunză.

Deşi în vară anunţase că îşi pune ghetele în cui, Frunză a revenit asupra deciziei, deoarece echipa sa nu s-a descurcat tocmai bine în campionat şi a avut nevoie de ajutorul său pe teren. În 17 etape, Sorin Frunză, la 39 de ani, a evoluat în 12 meciuri şi a marcat 7 goluri, fiind al doilea golgheter al Daciei Unirea, după Costel Roşu, care are 8 goluri marcate.

Antrenorul Alin Pânzaru nu-l va avea la dispoziție pe mijlocașul central, Ovidiu Covaciu accidentat la antrenamentul de azi și pe fundașul Cosmin Mihai, cu care clubul a ajuns la o despărțire de comun acord.

12 comentarii

  1. Bine spus, dar sa nu uitam ca UTA ar trebui sa aibe culorile alb-verde, deoarece aceasta a fost prima combinatie propusa la intalnirea organizata de baron pentru conceperea echipei!! S-a refuzat pe atunci pentru ca se spunea ca acele culori reprezinta nazismul, dar astazi ar trebui sa onoram istoria, nu sa ne facem ca nu o cunoastem…

    0
    0
        1. Pt ca ma simt nevoit sa completez,ca incepand cu grupele de juniori,echipamentul nr 2,este albastru(deschis) complet.Poate cu mici exceptii la U 17 si U 19,care au alb.Absolut normal!

          0
          0
    1. Mai taci cu alb-verde. Cand a jucat in alb-verde? Niciodata. Du te sa i vezi pe Vointa Mailat dc vrei alb-verde

      0
      0
      1. Tinere,am dat dislike „Turului Italiei”.,iar tie un like.Si motivez:stie el ceva,dar nu suficient!Wikipedia nu este suficienta!
        Neumann s-a hotarat sa faca o echipa,dupa caracterul sau,dupa dorintele personale,dar nu era un „Oier”.A tinut cont de parerea tuturor.
        Aviz pt Falca:Neumann,prima data a construit un stadion,apoi o echipa,dupa o documentare personala la Londra,unde a fost si student.
        Intr-adevar a fost reunita o sedinta,la un sfarsit de tura,fara fast, printre masinile filatoare din fabrica si culorile verde/alb,au fost voalat aduse in discutie..Dar nu s-a pus niciodata problema sa fie si puse in aplicare.Adunarea ad-hoc a durat mai putin de o ora,dar baronul a platit si „orele suplimentare”,celor prezenti.
        S-a votat in unanimitate rosu/alb,nu invers.Asa ca in mai putin de 3 saptamani,echipamentele erau gata,pe cand inca nu erau cine sa le imbrace!.Bumbac de cea mai buna calitate,la acea vreme,tricouri cu guler,cu siret la „V”-ul de pe piept,pantaloni scurti de asemenea!
        Partea proasta a fost ca dupa cateva spalari,manuale,erau distruse sau intinse!Colorantii nu prea rezistau spalarilor consecutive.
        Ceea ce am scris aici,este din sursa orala a d-lui profesor Dionisie Piros,nu demult ramas vaduv,octogenar acum,al carui tata a fost mana dreapta al baronului,contabilul sau personal.
        „Tara arde si baba se piaptana!”
        Suntem in prag de retrogradare si vorbim de asa ceva?
        Sa joace echipa si in chiloti tetra,dar sa joace ceva!

        0
        0
  2. Mie îmi pare RAU că Dinamo a furat alb,-rosu .UTA fiind singura îndreptățită să poarte combinația .Furtul a mers și mai departe intrarea în vechiul stadion arădean actuala lor intrare în forma de construcție în arc stă mărturie !! La noua construcție va dispare și la ei. Acum Dinamo are un echipament BILBAO !! Că veni vorba de echipament Prea se abuzează de cel roșu complet. Vad că mai mult albul e la juniori . Când intrai pe teren îți dădeai seama că cei cu albul. preponderent era UTA Rosul asta nu ne spune prea multe și obosește și ochiul căutând insigna mica pe pieptul tricoului !!!

    0
    0
    1. Acum,revenind la articolul lui Lucian!Pt ca restul a fost Can-Can!
      Sorin Frunza este un mare pericol!Pe unde a fost,a dovedit ca joaca fotbal!
      Cu adversar 1-1,cu mingea la picior,nu are rival!Fara minge,scoate cel putin 2 fundasi din dispozitiv si al naibii ca si atunci cand scapa,pasa de gol este garantata!
      Frunza este un „elefant”bun!
      Vorbind la declaratia sa,in care se refera la situatii financiare,iar trebuie sa aplecam capul!Sa ne rusinam!
      Acum citez din cartea dedicata lui Zoltan Farmati:”Inainte de meciuri,baronul ne chema pe toti in biroul sau.Era o masa mare din lemn,cu un singur sertar.Deschidea sertarul si alinia pe masa „cocosei” de aur,care urmau sa fie prima noastra la victorie!Daca eram victoriosi,erau ai nostri.Cand pierdeam….,Nu voi uita niciodata sunetul monedelor,care cadeau inapoi in sertar.”La primul campionat castigat,au primit o bicicleta nemteasca!Ce tare!
      Farmati a fost unicul adus cu dezlegare,restul erau angajati cu jumatate de norma,la fabrica de textile!4 ore.
      Echipa UTA,a fost creata ca si o contra ofensiva spre Carmen.
      Acum sunt transferuri, salarii acordate,pe DVD-uri,impresari cu procente enorme,care dupa ce le incaseaza,fac si presiuni ca jucatorii lor sa joace….stipulate clar in contracte…
      Atunci cum sa aiba loc un Toma,Iuga,Dinculescu,Miculescu si alti juniori,atunci cand
      ai anumite conditii impuse?Al naibii,ca U17 si U 19,defileaza peste tot,Elite,Cupa,etc?
      La ei nu se pune problema de victorii,ci doar cu cat inving!La 5:0 cu Poli,nu sunt multumiti!
      In acelasi timp,elefantii nostri,exclusi,ar trebui sa se antreneze cu ei!
      Dar pe rand!Nu este nevoie!Luati-va bilete de tren!De Stratila imi pare rau,i-as mai da o sansa totusi.
      O ultima intrebare:din ce cauza,dupa infragerea cu Luceafarul,doar cei 4 chefuiau?Pt ca toti au fost invitati,dar nu juniorii.Scutaru era deja acasa,altfel „pica si el”
      Pt ca unii,totusi nu au avut chef de distractie,dupa infrangerea cu Luceafarul,altfel groparul Giovanni,care inca are niste rafuieli cu UTA,ar fi jubilat!
      Va garantez ca daca Ciuca si-ar fi tinut ziua la Hotel Claas,cheful tinea pana dimineata,cu toti externii cazati acolo!Si doar putini ar fi aflat!Adica unii dintre noi!
      Ciuca a facut-o intentionat,la Hotel Gio.
      Tot mai multe voci,din interior,acuza pe Gradinaru,ca a fost blindat de microfoane si s-a „spart” la urmarirea penala.bagand pe Dragan si Stana,la inaintare!
      Real sau nu?Vom vedea curand!Ne scaldam in ape tulburi!
      Nu mai are incredere nimeni,in nimeni!Este un haos total!

      0
      0
    2. Tu,mitica,mai vezi de „mingiiele tale”,noi pe aici avem alta treaba!
      Hai Chindia Targoviste!Hai Nelu!
      Decat sa planga mama,mai bine mama lor!Alexa sa planga!
      Sa dedice ratarea promovarii tot suporterilor Cimisoreni!
      Noi,UTA,oricum nu mai avem nici o sansa!Hai Sibiul,hai Targovistea!
      Noi suntem noroi!

      0
      0
      1. Nu se decide nicio promovare, mai sunt vreo 20 de etape de jucat. S-au recuperat si 10 puncte, daramite 4! Vorbesti, sa nu taci!

        0
        0
  3. 1. Fiind vorba despre culori de echipament, pentru mine optiunea este alb-rosu, cu tricouri in dungi verticale. Asa juca UTA , de cind m-am simtit utist. Verde sau albastru nu au nimic din simbolul utist. Din alb si rosu se pot face variante multiple, in plus se mai poate opta pentru tricouri, de o alta culoare, in deplasare,daca m-ar intreba cineva as opta pentru culoarea galbena (bine asortata si la alb si la rosu- dar orisice culoare este posibila ). O treaba buna ar fi ca tot ceea ce inseamna UTA sa joace in culorile clubului. 2. Frunza spune un adevar partial, si anume ca in teren nu joaca banii, dar nici o echipa neplatita nu se antreneaza bine, nu pune osul, dovada locul Brailei. Frunza, insusi este un jucator batran, care poate juca fotbal, cel mult o repriza. In situatia delicata de la UTA, nu cred ca antrenamentele sint „de dorul lelii”, le vad serioase La Braila conteaza mult si cum face Todea echipa, si cum o motiveaza. L-as vrea mai guraliv, mai aplecat pe rezolvarea rapida a unor defecte de marcaj in aparare, in timpul meciului. Cu tot respectul, pentru ceea ce a insemnat si inseamna Todea, la UTA, rezultatele echipei nu sint pe masura asteptarilor, si nici Todea, ca antrenor, el putand fi aratat cu degetul, pentru formule de echipa, care doar pe hartie arata bine, iar in teren arata penibil. In aparare , mai ales si la mijloc. Ii doresc lui Todea si clubului sa ia toate punctele , la Braila, ca e nevoie de puncte ….ca de aer.

    0
    0
  4. Nu aveti dreptate dle Pop, mai ales ca acasa UTA joaca extrem de prost. Este vital ca UTA sa nu se aseze in zona retrogradarii, la multe puncte distanta, de locurile „calde”

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button