UTA Arad

Eduard explică jocul defensiv al piteștenilor: „Scopul scuză mijloacele, a trebuit să ne atingem scopul“





FC Argeș a reușit să obțină ceea ce și-a propus în confruntarea cu UTA, de la Șiria. La mijlocul săptămânii, Augustin Eduard, antrenorul piteștenilor, anunța că formația sa vizează toate punctele, mai ales că îi considera mai slabi pe arădeni decât noua sa echipă. Iar desfășurarea partidei din această dimineață i-a dat dreptate, piteștenii luând tot potul” chiar și în zece oameni pe teren timp de 85 de minute.

După meci, fostul fundaș central al Argeșului, Stelei sau Bistriței s-a referit mult la istoria glorioasă ale celor două grupări, dar și la cariera sa. „A fost un meci de mare ambiție, desfășurat, după părerea mea, între cele mai titrate echipe din Provinciei în perioada comunistă, cu perioade de glorie. UTA în anii 1970, cu Feyenoord, noi cu Real Madrid în 1972, cu jucători de geniu ca Domide sau un Dobrin de partea noastră. A fost un meci de o importanță majoră pentru aceste două formații care nu mai sunt la același nivel precum în anii în care câștigau campionate ale României. Meciul a avut această încărcătură de care am spus”, și-a început declarația Eduard, neomițând nici faptul că îl are ca prieten pe arădeanul Helmut Duckadam, cu care a fost coleg la Steaua, chiar în perioada dinaintea câștigării Cupei Campionilor Europeni de gruparea militară. „Din păcate eu a trebuit să o părăsesc atunci pe Steaua din motive politice”, a mai ținut să lămurească contextul „principalul” lui FC Argeș.

Trecând la desfășurarea efectivă a disputei cu „roș-albii”, Eduard a adăugat: „Am început cu acel handicap de om eliminat, arbitrii au fost destul de corecți, mi-au explicat exact faza din punct de vedere regulamentar. Astăzi, a prestat cel mai defensiv joc al nostru de când am venit eu la echipă, pentru că UTA și-a dorit foarte mult victoria, iar noi am avut om în minus. Am fost forțați să jucăm defensiv, fiindcă a trebuit să ne atingem scopul evoluând în zece oameni un meci întreg. Prin asta fotbalul nu câștigă, dar când mănânci pâine din asta și îți propui un obiectiv, scopul scuză mijloacele. Nu știu de ce nu lăsăm să se joace meciul ca lumea și dăm un jucător afară să se facă un meci urât. Așa, spectatorii nu au mai văzut nimic, spectacolul a lipsit. UTA a ratat și noi ne-am apărat” , a declarat tehnicianul piteștenilor, care și-a motivat agitația de pe banca tehnică prin faptul că își dorește enorm să aibă pe banca echipei la care a crescut ca fotbalist.

Piteștenii au cerut în finalul partidei două lovituri de la unsprezece metri, ambele refuzate de către centralul partidei. „La primul penalty cerut am înțeles de ce nu s-a acordat, dar la al doilea trebuie să se dea. Jucătorul UTA-ei a căzut pe picioarele jucătorului nostru, acesta fiind în mișcare. L-a împiedicat să mai continue faza și se impunea 11 metri“, a opinat Augustin Eduard.









6 comentarii

  1. Sper că Todea n-a mai fost la conferința de presă, oricum nu ințelege el prea multe…din ditamai dulăul s-a transformat intr-o pisicuță albă și pufoasă.

    0
    0
  2. In momentul de fata, situatia se complica din ce in ce mai rau. Cum naiba sa joci in superioritate numerica inca din min. 6 aproape tot meciul si sa pierzi in halul asta , este dea dreptul de rasul lumii !!! De data asta ,trebuiesc luate masuri drastice pana nu este prea tarziu, incepand din pauza de iarna prin aducerea altor jucatori cu adevarat buni si bineanteles, aducerea unui antrenor cu experienta pt. a forma o echipa competitiva pt. campionatul urmator ,in care se va anunta mult mai greu decat asta !!! Acuma ,o sa vina CHINDIA TGV. si nu stiu pe unde o sa scoata camasa cu ei, un meci mult mai greu !!! Deci , CONDUCEREA !!! LUATI MASURI SI ADUCETI UN ANTRENOR BUN CU EXPERIENTA IN CARE SA STIE CU ADEVARAT CE JUCATORI TREBUIESC ADUSI IN PAUZA DE IARNA CA, ALTFEL NU E DE BINE !!!

    0
    0
    1. Domnu Nelu, dacă tot avem meci cu Târgoviște, te rugăm frumos să pui o vorbă bună, se nu fie chiar viol, pe la vreo 3-0 să dea dovadă de omenie și să oprească motoarele…să fie așa, in spiritul Crăciunului care se apropie.

      0
      0
  3. Doar respect pt Argeş,am văzut azi un fotbalist adevărat pe Năstasie şi micuța galerie care a scandat tot meciul „Nicolae Dobrin”…..

    0
    0
  4. DANE !!! Eu ma mai duc pe la antrenamentele Chindiei si mai stau de vorba cu ei si imi supun ca sunt foarte optimisti in ceea ce priveste promovarea in liga1 . Deci, ce sa le spun DANE ,decat ce ai spus tu, sa nu le dea mai mult de 2-3 – 0 !!! Eu unul imi doresc sa castige UTA. si sa ma contrazica baietii, dar

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button