Fotbal judetean

Vacanță (și) mai fericită de la proaspătul tătic, Cristi Negrea: CS Glogovăț – Victoria Nădlac 1-0





Două dintre formațiile liniștite ale primului eșalon județean, cu obiectivul salvării de la retrogradare ca și îndeplinit, și-au dat întâlnire la Horia în ultima rundă a turului. Nădlăcanii au confirmat faptul că departe de casă nu se simt foarte bine, în timp ce „Vladi” a confirmat panta ascendentă printr-un joc destul de bun și destule ocazii de poartă. S-a încheiat 1-0, situație în care cele două echipe încheie turul la egalitate de puncte, dar cu Victoria în față la un gol diferență.

Gazdele au încercat să-și impună punctul de vedere încă din start, iar R. Ardelean a finalizat de puțin pe lângă colțullung o lovitură liberă de la 20 de metri. Au urmat două ocazii imense ale lui S. Popa. Prima, din pasă perfectă a lui Cornea (reluare peste din numai 4 metri) și a doua după cornerul lui Blănaru („cap”peste din careul mic). Singura situație mai periculoasă a nădlacnilor din prima parte l-a avut în centrul său pe Puie, care a driblat patru adversari, dar a întârziat șutul și a fost blocat.

Repriza a doua s-a reluat de la 0-0 și tot cu amfitrionii la timonă. În minutul 53, Negrea a ratat șutul în cros din poziție ideală, iar „torpila” lui S. Popa s-a dus de puțin peste poartă. A venit, însă, minutul 59 și odată cu el și golul de 1-0. Cornea a pătruns pe dreapta, a întors balonul la marginea careului, de unde S. Popa l-a eliberat la finalizare pe Negrea, în 10 metri lateral stânga și acesta din urmă a înscris sec la colțul scurt.  De abia în ultimul sfert de oră, când L. Avram a fost eliminat pentru două „galbene” au apărut și „vameșii” în avanposturi, dar Ciornei a intervenit promt la șutul de la marginea careului al lui R. Lakatos.

Înainte de a fi schimbat, Negrea a tras paralel cu poarta și meciul rămânea aprins. Cu 4 minute înainte de final, Cornea și Blănaru au îndepărtat cu greutate o minge trimisă din lovitură liberă în careul lui Ciornei. O reluare pe lângă colțul scurt a lui Dancă și o intervenție a lui Ciornei în fața lui Puie au fost ultimele oportunități ale oaspeților, care pierd al cincilea meci al sezonului și toate în deplasare.

„Vladi” încheie cel mai bun tur de la promovarea în Liga 4-a. „Am întâlnit o echipă bine organizată, care își merită locul bun din clasament, dar băieții mei au făcut un meci foarte bun. Au respectat sarcinile de joc, știam că arma lor numărul unu e Puie și am cerut marcaj strict. Merităm victoria, căci în afară de final, când eram cu un om în minus și ei au venit puțin peste noi, Nădlacul nu a avut ocazii la poarta noastră. Victoria i-o dedicăm lui Negrea, care – de fapt – a și înscris golul decisiv al două zile după ce a devenit tăticul micuței Sofia Maria. Încheiem cel mai bun tur al nostru de când am promovat în Liga 4-a, cu un singur eșec în ultimele opt partide. Poate, dacă eram tot lotul la unele meciuri, am fi scos și mai multe puncte. Chiar dacă nu am jucat la Vladimirescu în acest tur, la Horia ne-am simțit acasă”, a spus Călin Dehelean, antrenorul lui celor de la Glogovăț.

Nădlacul a făcut un meci modest, iar antrenorul ei a acceptat cu fair-play eșecul. „La cum am jucat, putream pierde și mai clar acest meci. Am prins o zi mai slabă, când nu-ți joacă la adevărata valoare 5-6 jucători nu poți emite pretenții la un rezultat bun. Felicit echipa gazdă, și-au dorit mai mult această victorie, au avut destule ocazii, pe când noi cred că am avut un singur șut pe spațiul porții. Oricum, suntem mulțumiți de ceea ce am reușit în acest tur, suntem un grup unit ce, sperăm noi, să ne prezentăm și mai bine la primăvară”, a menționat Rudolf Lakatos, tehnicianul Nădlacului.

Formații: 

Glogovăț: Ciornei – Pantea, Mriș, Ruja, L. Avram – E. Varga (46 Danciu), Blănaru, R. Ardelean, S. Popa (72 Borteș) – Negrea (80 Palcu), Cornea (88 Doboș).

Nădlac: Dulhaz – Nagy (46 Vlad), A. Moț, Luculescu, Taloș – Coriteac, Gabor – Bălaș (68 O. Bulzan), Lakatos, Dancă – Puie.

Arbitri: Loredan Bogdan – Mihai Stanciu, Adrian Vasile. Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button