26/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Înainte de Anul Nou, antrenorii utiști au aflat coordonatele strategiei low-cost: Fotbaliștii arădeni revin în prim plan!

În penultima zi a anului, conducerea clubului UTA și antrenorii primei echipe au avut o discuție lămuritoare privind strategia pentru următoarele șase luni de zile. Practic, Cristi Todea, Sorin Botiș, Cristi Păcurar și Dan Țapoș, confirmați cu această ocazie și pentru stagiunea de primăvară, au aflat din gura șefilor cam ce înseamnă politica low-cost ce va fi aplicată începând cu ianuarie 2018.

Înainte de toate, este clar că nu vor mai exista salarii mai mari de câteva mii de lei printre „roș-albii”, iar cei care nu acceptă această situație pot cere rezilierea amiabilă a contractelor. Apoi, achizițiile vor trebui și ele să respecte aceeași politică de austeritate.  În acest sens, tehnicienii au fost sfătuiți să se orienteze spre fotbaliști localnici, cu preponderență tineri, fără pretenții financiare mari.

Astfel, vor fi reduse și cheltuielile cu cazarea și masa jucătorilor, unele destul de importante în campania de toamnă. Și transferul unor jucători străini iese total din calcul, mai ales după ultimele indicații venite de la Consiliul Concurenței. Organismul interzice autorităților locale să finanțeze cluburi ce participă în cupele europene sau angajează fotbaliști străini. Altfel, banii veniți dinspre Primărie ar fi considerați ajutor de stat, lucru nepermis în sportul românesc.

Bineînțeles, situația se poate schimba, dacă 2018 vine cu o variantă „business clas” pentru cea mai titrată grupare fotbalistică din afara Bucureștiului. Asta s-ar traduce prin implicarea unui om de afaceri potent sau unor sponsori cu initiative și, mai ales, lichidități pentru a acoperi cele 5-6 luni până la semnarea contractului de finanțare cu Primăria. Ca să nu mai vorbim despre asigurarea bugetului de salarii ce nu se identifică cu banii publici.

7
6
%d blogeri au apreciat: