UTA Arad

În ciuda numeroaselor „divorțuri”, UTA așteaptă peste 20 de fotbaliști la reunirea de mâine dimineață: Juniorii Iova și Lazăr sunt printre ei!





Mâine, începe oficial jumătatea de an sub semnul austerității la UTA. Odată cu reunirea echipei în vederea pregătirii celor 17 partide oficiale rămase de disputat din actuala ediție a ligii secunde la fotbal, se vor vedea primele semne ale schimbării strategiei clubului. Punând la păstrare doar 25 de puncte din 63 posibile, arădenii au renunțat defintiv la gândul promovării și implicit la jucătorii scumpi aduși pentru acest obiectiv.

Față de lotul cu care s-a abordat ultima etapă a anului trecut, până la această oră, există certitudinea despărțirii de Adili, Asani, Cârstocea și Florea, dar sunt și alte nume care, în proporție de 99%, vor deveni istorie în „alb-roșu”. Vorbim despre Scutaru, Păcurar, Boakai și Svedkauskas, cu mențiunea că cel puțin ultimii doi ar putea participa la reunirea de mâine. Cu semnul întrebării mai este și Alex Manea, dar – probabil – cu acesta se va ajunge la un acord având în vedere că și așa linia defensivă a fost mult slăbită inclusiv prin trecerea lui Ciucă pe linie moartă, acolo unde se mai află și Buleică.

Dintre fotbaliștii care nu domiciliază în Arad, deocamdată, la dispoziția staffului tehnic mai rămân doar portarul Barna și atacantul Curtuiuș, dar conducerea clubului ar putea face mici concesii pentru câteva achiziții „straniere”. Probabil, una-două dintre ele ar putea începe chiar de mâine pregătirea în „roșu-alb”, unde revin și doi dintre juniorii împrumutați în tur la grupări fruntașe de Liga 3-a. Fundașul dreapta, Raul Iova (ex. Reșița) și fundașul central, Denis Lazăr (ex. Șirineasa), și-au dat acceptul verbal să îmbrace tricoul echipei fanion și la seniori, după ce au făcut-o cu succes la juniori. Ambii fac parte din generația de 1998, câștigătoare a Cupei și Supercupei României în vara lui 2016 și finalistă a Cupei anul trecut.

Cert este că mâine, la ora 11, la „Motorul”, antrenorii Cristi Todea, Sorin Botiș, Cristi Păcurar și Dan Țapoș așteaptă peste 20 de fotbaliști la primul antrenament al noului an. Media de vârstă va fi destul de scăzută la prima strigare, dar oricum ea va scădea drastic față de prima parte a sezonului. Tehnicienii „Bătrânei Doamne” au programat câte un antrenament zilnic în săptămâna reacomodării cu efortul, iar marți și miercuri fotbaliștii ajung și în fața medicului sportiv.

FOTO: Viorel Musca









6 comentarii

  1. Cred ca va fi un dezastru si mai mare decat in tur.Este de necrezut ce au putut să facă actuala conducere a clubului cu această echipă.Nu inteleg de ce au fost aduși atatia fotbaliști la care acum le spui la revedere ca nu mai ai bani sa-i plătești.Parca vorbeau de o strategie pe termen lung.E rusinos ca Aradul va ramane inca mult timp de acum încolo in afara elitei fotbalului românesc.Sa faci o echipa competitiva numai din jucători din Arad e o utopie.

    0
    0
  2. Costi baiatule, esti total in afara fenomenului fotbal made in Arad! Echipele aradene de junior Under 19 sub comanda lui Stupar au castigat Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei cu jucatori doar din Arad! Doar din Arad! Si daca stii cine e Feri Tisza si ce a facut in materie de pregatit juniori atunci ai fi mai ponderat inspre a tacea malc in legatura cu parerea ta:” Sa faci o echipa competitiva numai din jucători din Arad e o utopie”.
    Cu stranierii am vazut ce a iesit… un mare fâs! Daca te uiti la palmaresul echipelor aradene de juniori ti-ai revizui parerile… Asta doar daca esti obiectiv, evident!

    0
    0
  3. L-ati chemat si pe Modan de la Ch Cris? La urma urmei e gogheterul ligii a-4-a. Poate o sa va placa determinarea lui si nu numai.

    0
    0
  4. Ce sa faca Modan la Uta ? Hai sa fi, seriosi . Asa luati-l si pe Capata si pe Arsenie si pe Magulean etc . Modan este jucator de liga 4 .

    0
    0
  5. Capătă și Modan sunt peste atacanti care sunt la UTA au un dezavantaj nu au facut junioratul la atletic de asta nu sunt cautati

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button