Fotbal judetean

Grad a preluat Pecica, avându-l în spate pe Stupar! Huțanu, Bercu și E. Varga sunt noile achiziții ale Progresului





Progresul Pecica nu a renunțat la gândul de a lucra cu Dan Stupar ca antrenor principal, doar că „astrele” nu se aliniează pentru ea. După ce l-a pierdut în favoarea Centrului de Excelență de la Deva în vara anului 2016, conducerea grupării „galben-albastre” spera să-l repatrieze în această iarnă pe „Stupi” de la Centrul de Excelență Târgu Mureș, unde se mutase de 6 luni de zile, doar că nu i-a ieșit nici de această dată pasiența. Din informațiile noastre, Federația Română de Fotbal nu a dorit să renunțe la serviciile tehnicianului de 50 de ani, iar atunci „mariajul” se mai amână cu un retur. Bineînțeles, dacă nu apare nimic neprevăzut.

Până atunci, „cârma” celei de-a treia forțe județene la mijlocul întrecerii va fi preluată de Marius Grad, fost coleg de echipă și compartiment defensiv cu Stupar la UTA și antrenorul care a dus-o pe Șoimii Lipova din Liga 6-a până în primul eșalon județean. Fostul fundaș central a și condus antrenamentul din această seară, primul al noului an pentru pecicani, programul de pregătire până la vară fiind discutat în detaliu chiar cu Stupar. Mișu Grozav completează stafful tehnic, ca și antrenor secund, cu sarcini și în pregătirea portarilor. „Ne bucurăm că am bătut în cuie această formulă pentru banca tehnică, cred că am făcut cea mai bună alegere. În acest retur de campionat în Liga 4-a ne propunem să închegăm lotul și, bineînțeles, și relațiile de joc pentru campionatul viitor, când am dori să ne fixăm un obiectiv foarte îndrăzneț”, spune Cristian Pilan, directorul sportiv al pecicanilor.

Ziua reunirii a fost marcată și de trei noutăți importante la nivelul lotului de jucători. În primul rând, Petrică Huțanu și-a dat acordul de a reveni în culorile Progresului, după numai o jumătate de an petrecută la Chișineu Criș. Apoi, conducerea „galben-albaștrilor” s-a mai înțeles și cu Șoimii Lipova pentru împrumutul până la vară a fundașului central Bercu, dar și cu UTA, via Glogovăț, pentru trecerea lui Eduard Varga, fotbalist de bandă stânga, sub comanda lui Grad. „În principiu, mai căutăm doar juniori pentru a completa lotul, deși, dacă mai apare o oportunitate bună de transfer și la nivelul seniorilor, suntem deschiși la discuții”, mai anunță Pilan.

De la prima întâlnire a anului au absentat de la echipă, A. Ponta și R. Popa, ambii din motive de ordin personal, dar și Coșa, care – însă – nu a dat niciun semn de viață. Totodată, Vasilca va fi scos din circuit tot returul, după ce s-a operat la genunchi în urmă cu trei zile. Atacantul Măguleam, mijlocașul Murakami și fundașul Petrache sunt ceilalți jucători care nu vor mai îmbrăca tricoul echipei din Pecica la primăvară.

Pecica începe seria amicalelor pe 3 februarie, cu „triunghiularul” de la Semlac, unde mai este invitată și Nădlacul. Apoi, va înfrunta în ordine următorii adversari: Frontiera Curtici (7 februarie), Șoimii Lipova (10 februarie), Lunca Teuz Cermei (15 februarie), Păulișana Păuliș (17 februarie), Victoria Felnac (21 februarie), Unirea Sântana (24 februarie) și Avântul Periam, din Liga 4-a Timiș, pe 3 martie.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button