UTA Arad

Utiștii, scoși la „tablă” pe distanța de 2400 de metri





Utiștii s-au întors pe platoul dintre Dezna și Laz și pentru antrenamentul fizic din această dimineață. Jucătorii au „înghițit” alți 6 kilometri, mai mult de jumătate făcuți în pantă, sub formă de „bucăți” de 50 de câte metri (10 repetări), 100 de metri (tot 10 repetări) și 120 de metri (trei repetări). Cele patru veste cu greutăți au fost pasate de la un jucător la altul, prioritate având cei care mai au probleme cu masa musculară.

Dar, ședința de pregătire a început cu o simulare de test Cooper, în sensul că Polgar și colegii săi nu au avut de parcurs obișnuiții 3200 de metri, ci doar 2400. Timpul în care au trebuit să se încadreze fotbaliștii nu trebuia să treacă de 10 minute, dar asta și pentru că antrenorii au ținut cont de faptul că nu s-a alergat pe o suprafața plată, netedă, ci pe terenul ușor denivelat din câmp. Unii au ieșit mai bine, alții mai puțin bine, dar concluzia a fost pozitivă. Probabil, adevăratul test Cooper se va ține la Arad, în pe la mijlocul lunii viitoare, însă jucătorii vor fi supuși și altor teste, gen Yo-yo sau Ariete.

Ca de obicei, când nu e implicată mingea, portarii au avut program separat. De această dată, Bodea și Zamfir au fost tăvăliți de Dan Țapoș pe terenul din Dezna, după ce ieri dimineață au avut „plăcerea” unei „excursii” revigorante la Cabana Izoi.

galerie foto de la antrenamentul din dimineata de joi

7 comentarii

  1. Fun fact: la origine, testul Cooper presupunea alergarea continua timp de 12 minute, iar rezultatele fiecarui atlet se interpretau in functie de distanta pe care a reusit sa o parcurga in aceasta perioada. In prezent, practica este sa-i pui pe fotbalisti sa alerge 3200m in 12 minute si aia e.

    0
    0
    1. @TaiPan-e…Da,cam asa!Testul Cooper era indispensabil,dar nu in timpul unui cantonament de acumulare,mai ales fizica,ci la sfarsit.Dupa care erau 24 ore obligatorii de odihna totala si recuperare.Asa este Danut Ifrim?Mama,mama,cata munca aveai pe atunci…RIP Bicski!Cifra magica,12,pe care nici un jucator nu o dorea pe tricou,din cauza asimilarii cu acest test.
      Adevarul ca testul Cooper nu se mai practica decat intr-adevar la atleti si in conditiile descrise de catre tine,nu prin noroaie si terenuri denivelate,pe coclauri.Nu ar fi elocvent.
      Daca iti mai aduci aminte,inclusiv la arbitrii,era o conditie esentiala.Existau fotbalisti si arbitrii buni,care nu reuseau sa treaca testul acesta criminal.Asta este!
      Acum sunt diverse aparate,simulatoare,benzi de alergare…S-a dus baba cu colacii!

      0
      0
  2. mai dar toti se pricep si la antranamente si la pregatire tehnico-tactica ,aproape oricare dintre suporteri poate fi chiar antrenor de categoria A cu licenta sau fara licenta!Mai un pic si suntem la zi si cu licenta PRO! Comentam cand incep jocurile ,acum sa-i lasam sa pregateasca derbyul de maine de la Cermei cu GLORIA-VICTORIA LUNCA -TEUZ, noua echipa a lui Roly Nagy! Multa bafta si nu le dati prea multe goluri ca numai vor organiza cu voi meciuri amicale in viitorul apropiat! Prietenii stiu si de ce?! HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

    0
    0
  3. domnu grigore, da’ scrie cu subiect si predicat, nu cu intorsaturi……URMATORUL AMICAL e GLORIA LUNCA TEUZ CERMEI- FC U.T.A. Nu se pune problema invingatoarei! Bate Cermeiul! Prietenii samadailor, stiu de ce! In toate povestile de succes, sora mai mica se marita prima….si mai era, si, cea mai frumoasa!

    0
    0
  4. @nealcosu.Dupa un stagiu de pregatire ft greu,nu cred ca scorul si cine castiga este important.Da!Exista probabil si anumite orgoli personale stiind cine de la UTA a ajuns la Cermei si in ce fel.
    UTA vine dupa un efort mare si are nevoie sa-si vada de relatiile de joc,sa nu vorbim inca de automatisme,despre o formula de start sigura pt viitor,nici atat.Pe de alta parte,samadaii vin dupa o vacanta si cateva antrenamente,fara a fi ajuns inca in cantonament,care urmeaza.
    Sa fie un joc frumos,de folosinta ambelor echipe,dar mai ales fara accidentari si faulturi stupide.
    HAI UTA-HAI CERMEI!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button