UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” – de la „aglomerația” din defensivă, la tracțiune anterioară: „O mai mare consistență la mijlocul terenului”





La puțin timp de la preluarea echipei din mâna lui Adrian Falub, Cristian Todea remarca faptul că are la dispoziție prea mulți fotbaliști cu profil defensiv, în special fundași și prea puțini jucători de atac. Schimbările majore prin care a trecut lotul utist în această iarnă a schimbat puțin și raportul dintre fotbaliștii defensivi și cei ofensivi.

Echipa arădeană s-a despărțit de nu mai puțin de cinci fundași, Adili, Asani, Scutaru, Ciucă și Filaret și i-au adus doar pe D. Lazăr și Roșca, bazându-se în rest pe (ceva) mai experimentații Polgar și Manea, plus jucătorii din propria pepinieră ca R. Iuga, Dinculescu sau chiar Prună, care a fost încercat în câteva amicale ca fundaș stânga. „Suntem mulțumiți de lot, chiar dacă nu avem dubluri chiar pe toate posturile. Am făcut și unele improvizații unde nu am avut dublură, în caz de nevoie îi avem la dispoziție pe toți băieții care au făcut pregătirea cu noi. Toată lumea s-a pregătit foarte bine, sperăm să se vadă acest lucru începând chiar de la meciul de sâmbătă”, a menționat Cristian Todea.

La capitolul achiziții regăsim trei mijlocași, cu tracțiune anterioară, ca Petra, Buia, A. Iuga, plus atacantul Popa. Primii doi au făcut parte din formula titulară încercată mai mereu în meciurile de pregătire din această iarnă și au avut destule realizări. „Atât Petra, cât și Buia, au făcut o pregătire foarte bună, sunt mulțumit de ei, așa cum sunt mulțumit și de restul băieților. Revenind la cei doi, au avut evoluții bune, apreciate, au dat consistență liniei de mijloc. De exemplu, Mihai Petra e un fotbalist ceva mai ofensiv decât poziția pe care l-am folosit, dar, având o capacitate bună de efort, am realizat că poate face bine ambele faze ale jocului. Buia a venit și el cu realizări, goluri, pase, are și el o calitate  bună, sunt mulțumit de ambii”, a mai punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Un comentariu

  1. „Preluata din mana lui Adrian Falub”?Serios?Pai cati cai morti a defilat Falub la Arad?
    A tras usa dupa el,dupa cateva zile si dus a fost!Fara sa anunte…disparut in ceata!Caracter gen Ionut Chirila,Cu diferenta ca nu a vandut jambiere si crampoane prin vestiar,la pret de dumpinng!
    Hai sa nu jignim jucatorii si sa vedem ce va urma.Ne vom da seama rapid,oricum.
    Notiunea de „tractiune anterioara”,mi se pare deplasata.Avem nevoie de „tractiune integrala”Dintre cei plecati,ii regret pe Florea, Adili si Pacurar,cam atat,sincer.
    Am mari sperante cu acesti manji!Impresionante declaratiile lor, ca nu vor sa piarda nici un meci!Asa sa fie si sa-l puna din nou pe Geambasul Falca intr-o situatie ingrata.
    Dar toate la timpul lor!
    Pastrand proportiile,putem face o figura frumoasa,daca nu se intra in jocuri de culise,cum vor urma oricum.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button