Fotbal judetean

Piț, decisiv și în derby! Progresul Pecica – Crișul Chișineu Criș 0-1





Una dintre partidele de foc ale returului a trecut cu bine pentru liderul din Chișineu Criș. Chiar dacă nu a prins cea mai bună zi, de vină fiind și condițiile meteo grele în care s-a jucat toată etapa cu numărul 17 a Ligii a IV-a Arad, formația de pe Crișul Alb și-a atins scopul prin execuția specială, din final, a lui Adrian Piț.

Gazdele s-au prezentat la acest meci fără trei dintre piesele grele și asta pentru că Arsene s-a accidentat și ar putea rata tot returul, iar R. Fritea și Vlad au fost suspendați. Chiar și așa, pecicanii au făcut o primă repriză ceva mai bună, cu trei situații bune la poarta lui Mucha, semnate R. Popa, Marinescu și Borteș. De partea cealaltă, replica a venit din partea lui Modan, cu capul.

După pauză, având vântul în favoarea ei, Crișul a fost ceva mai prezentă în preajma careului advers, mai ales când a avut un om în plus pe teren. De la mijlocul mitanului, Progresul a rămas în zece, căci Huțanu a fost eliminat pentru două „galbene”. Antrenorul Marius Grad a protestat și el și a fost trimis, la rându-i, după gard de Mircea Ardelean. Crișul a forțat, iar  șuturile lui Cigan și Piț nu au cadrat de puțin poarta. Totuși, ocazia reprizei avea să îi aparțină Progresului. Presat de un adversar, Ember a pasat eronat pentru Varga, care, din numai 6 metri, a trimis în brațele lui Mucha. Și, când meciul părea înghețat la 0-0, a venit execuția de kinogramă a lui Piț. În minutul 88, fostul mijlocaș al Romei a executat cu efect o lovitură de la colțul terenului, iar mingea s-a dus în vinclu la colțul lung și cu ajutorul vântului.

Fluierul final i-a găsit pe oaspeți sărbătorind, iar pe pecicani ieșiți definitiv din cursa pentru locul 1. „Înfrângerea e total nemeritată, cred că ocaziile clare de gol le-am avut noi. Mă refer în special la ratarea lui Varga, dinaintea golului lor, unde s-ar fi putut decide câștigătoarea. Faza de roșu la Huțanu a fost și ea foarte dubioasă, iar execuția lui Piț de fotbalist adevărat. Asta a fost pe scurt istoria meciului, nu ne rămâne decât să ne adunăm și să mai scoatem ce puteam scoate de la acest retur. Cred că l-am pierdut pentru tot restul sezonului pe Arsene, etapa viitoare sunt vreo 3-4 suspendați, dar mergem mai departe. Avem un lot de 20 de jucători, le-am spus că toți vor avea ocazia să intre pe teren”, a spus Marius Grad la finalul disputei cu liderul.

Crișul rămâne la zece puncte în fața urmăritoarelor din Sântana și Ineu și a scăpat de cea de-a treia contracandidată. „În condițiile meteo de azi nu prea se putea juca fotbal. A fost mai mult un joc de uzură, efortul fiind maxim din partea tuturor jucătorilor. Mai mult ca oricând, astăzi erau importante punctele și mai puțin jocul echipei. Ne-am atins scopul grație golului frumos al lui Piț, însă meritul e al întregii echipe ce a rămas mereu concentrată și dispusă la luptă. Ne gândim deja la meciul următor, nu subestimăm niciun adversar”, a punctat Adrian Abrudean, tehnicianul „alb-albaștrilor”.

Formații:

Pecica: Rusu – Țugulescu, Șiclovan, Ew Wild, F. Fritea – Huțanu, Bercu, Marinescu (88 Er. Wild), Ed. Varga (89 Dolga) – R. Popa, Borteș (68 Ponta)

Crișul: Mucha – Ciornei (72 Covaci), Al. Pavel, Fl. Lazăr, Tomuț – Piț, Ember (87 Teședan), Clej (72 Fl. Drăgan), Fl. Gâlcă – Cigan (89 Maghici), Modan.

Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Bălă, Cristian Cășuț. Observatori AJF: Marius Alexa, Daniel Scridon









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button