UTA Arad

Cociu: „O decizie grea care arată cât de mult ne respectăm suporterii! Dacă se dorea, se putea organiza intrarea galeriei noastre pe stadion”





Pentru „alb-violeți” derby-ul de azi, de la Șiria, a început rău și s-a încheiat și mai rău. Cei aproximativ 250 de suporteri ai lui ASU Poli nu au fost lăsați să se apropie de stadion, conducătorii timișoreni au fost insultați de fanii utiști de la tribuna I a arenei „Otto Greffner”, acolo unde șefii „roș-albilor” le-au oferit cele 10 locuri conform protocolului, iar amenzile și iminenta depunctare venite ca urmare a retragerii de pe teren în minutul 60 al partidei cu UTA  urmează să vină.

Marius Cociu, managerul sportiv al Politehnicii Timișoara, a fost unul dintre „oficialii” de pe Bega „extrași” de stewarzi de la tribuna I pentru prevenirea unor nedorite conflicte, care apoi a urmărit meciul din sectorul în care au luat loc fotbaliștii celor de la CSM Lugoj. După pauză, însă, primind indicații la telefon din partea factorilor de decizie de la ASU Poli, Cociu a cerut să ajungă la banca tehnică a echipei sale pentru a da semnul retragerii de pe teren.

La final, managerul sportiv al tmișorenilor a comentat, astfel, cele întâmplate: „O decizie grea, dar care arată cât de mult ne respectăm suporterii și cât de mult înseamnă ei pentru noi. Asta chiar dacă, pe moment, băieții nu au dorit să părăsească terenul. Le-am explicat despre ce e vorba, au înțeles și suntem cu toții solidari. Ceea ce s-a întâmplat azi aici e revoltător și nu face deloc bine fotbalului românesc. În primul rând, suporterii noștri și-au cumpărat bilete din locurile oficiale de vânzare ale celor de la UTA și nu au fost lăsați să intre pe stadion. Din câte am înțeles de la ei, au fost incidente în zona în care au fost cantonați. Nu a fost o decizie pe care am luat-o de unul singur, ci după discuții cu absolut tot ce înseamnă conducerea clubului Politehnica Timișoara. Noi am înștiințat clubul UTA încă de sâmbătă că suntem în posesia a 350 de bilete, iar dacă se dorea, cu siguranță se putea organiza intrarea galeriei noastre pe stadion. În tribuna în care am fost trimiși noi, conducerea clubului Politehnica, trei sferturi dintre locuri au fost libere. Mi-am făcut datoria și i-am anunțat pe cei implicați ce înseamnă o asemenea hotărâre. Pe lângă 0-3 la masa verde, ni se vor lua 3 puncte și vom primi o amendă disciplinară, dar ne asumăm totul”.

Din informațiile noastre, jucătorii poliști nu vor avea de suferit pecuniar de pe urma incidentului din derby-ul Vestului. Ei își vor primi primele de obiectiv, în cazul în care se vor clasa pe unul din primele 5 locuri în Liga 2-a, iar calculul nu va ține cont de depunctarea ce urmează a fi suferită.

7 comentarii

  1. Cea mai mare vina e a domnului primar!!!
    De la conducerea clubului ce asteptati in situatia asta???
    Daca regulamentul prevede 5% pentru stadion!!! adica 70!!!!!!
    Cu gestul galeriei sunt perfect de acord ca au fos si solidari cu galeria adversa,
    Dar cei de la poli oricum din toata situatia asta oricum cautau sa ne faca de ras!!!
    Daca aveau dreptul la 70 de bilete de ce au luat 300???
    Bine puteau sa vina in mov 70 si restu in „civil” si sa zicem se infiltrau in tot stadionul,asa am fost si io pe Dan Paltinisanu cu Dinamo.Am fost intre polisti ascuns si tacut nu in alb rosu si cu fular de UTA sau Dinamo.
    Incercati si voi sa imaginati cat de cuminti ar fi fost 250-300 polisti si langa ei cu 300-400 utisti???
    despartiti de 3-4 stewarzi!!!!!
    intrucut jarndarmii nau voie pe stadion in timpul meciului!!!! doar sa intra in caz de urgenta!!!!
    Putea iesi un adevarat macel!!!!
    Doamne fereste daca ajungea suporterii cu zecile la spital cu capete sparte sau doamne fereste sa moare sa nenoroceasca cineva??? atuncia toata lumea sarea pe conducere ca de ce au lasat sa intra asa multi polisti intrun stadion asa mic!!!

    un singur lucru putea sa o faca ca sa evite toate astea!!!
    sa finanuntat la incelutul vanzarea biletelor ca pe stadion in peluza galeriei polibseintra doar cu bilet+buletin de jud. TM
    iar in restu stadionului se intra doar cu buletin de jud AR. sau alt judet exclusiv jud. TM
    asa poata nici aia nar mai fi cumparat 300 bilete pe „degeaba”

    0
    0
  2. Iată ce ascunde și implicarea financiara a suporterilor in grad majoritar La TV șeful galeriei insistă că gestul trebuie aplaudat și că ei sunt deadreptul SPECIALI !! Trebuie să recunoaștem că în materie de invenție ne-au luat-o înainte De acum vom privi la aceasta Poli că la o Struto-camila periculoasa mai ales pentru ,,,,, regulament. Hai UTA !!

    0
    0
    1. Nu cred ca implicarea financiara a suporterilor este un lucru rau.Ba,as putea zice,din contra!
      Cat despre scandalul propriu-zis,as face urmatoarea remarca: cred ca suporterii timisoreni stiau prea bine ca urmau sa joace ” murdar”.Exista un protocol,cred ca la nivel national. 5% pentru oaspeti, inseamna 5%! Restul puteau intra,fara insemnele echipei vizitatoare,printre ceilalti spectatori. Am procedat la fel,la toate deplasarile mele.Mai putin la meciul tur cu Voluntariul.Atunci,am asteptat,in rand cu galeria, vreo 25 de minute sa intram.
      P.S. Cu ocazia respectiva am ajuns si io filmat de ” jandari”.??

      HIDE UTA!!!

      0
      0
  3. Ce nu înțeleg eu: de ce nu au intrat 70 din partea galeriei și ceilalți ca orice plătitor de bilet? Am văzut destule meciuri, mai ales la mondiale, în care stăteau amestecați suporterii ambelor echipe. Adică știi din start că legal au voie 70, dar tu, nu, vrei 300… Am locuit 8 ani în Timișoara, am văzut o droaie de meciuri între 1986 și 1993, dar și nenumărate dovezi de civilizație și sportivitate din partea galeriei lui Poli. Amintiți-vă numai de acel Poli – FC Bihor 0-2, când Poli a promovat în dauna lui FC Bihor și de aplauzele la scenă deschisă adresate bihorenilor. Acum de ce nu s-a putut găsi o soluție din partea poliștilor, și nu a organizatorilor, care altfel riscau și ei în caz de incidente? Așa, parcă miroase a altceva, și este trist…

    0
    0
  4. Auzi la nenea Cociu : „Nu a fost o decizie pe care am luat-o de unul singur, ci după discuții cu absolut tot ce înseamnă conducerea clubului Politehnica Timișoara”

    Si cand ai facut nene aceste discutii cu absolut toata conducerea , in min 60 ?? , sau a fost ceva premeditat dinainte iar in acest caz sa va bucurati daca nu va retrogradeaza pentru sfidarea cu buna stiinta a competitiei

    0
    0
  5. Cativa prosti arunca pietre in lac si „zeci…” de intelepti nu le pot scoate! Unul din prosti da interviul….altul, prima’ in Arad, si-a serbat ziua de nume amu’….in 23 aprilie! Prea multi ca ei deja, nu-i putem biruii!

    0
    0
  6. Nea COCIULE !!! Daca intra timisorenii tai toti 350, sigur iesea macel pe stadion, pt. ca, timisenii tai au venit pregatiti pt. asa ceva, oare garantai dumneata ca, nu se va intampla nimic !? Trebuia sa lasi echipa sa joace pe teren , nu sa iti bati joc de o tara intreaga care se uita la TV, DIGI SPORT ,sa vada meciul si dintr-o data, va sarit dracii ca, nu mai jucati ca, asa au zis suporterii !? Sa va depuncteze FRF. ,rau de tot ca, asa meritati pt. insultele aduse telespectatorilor din intreaga tara !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button