Fotbal judetean

Descătușare cu Huțanu și Vlad în prim plan, Maghici își numără indisponibilitățile: Progresul Pecica – Păulișana Păuliș 5-2





Patru au fost partidele consecutive fără victorie pentru Progresul Pecica până azi, când „vraja” a fost în cele din urmă ruptă. Nu a fost deloc un meci fără emoții pentru Progresul, care a fost condusă și egalată 2-2. Descătușarea a venit în cele din urmă, în ultimele 20 de minute, când „benzina” oaspeților era pe final.

Când ceasul a bătut 17,07 minute și D. Calancea a deschis scorul din voleu, la centrarea lui Șt. Calancea, se părea că va fi o nouă zi neagră pentru pecicani. Dar, gazdele au profitat din plin de faptul că Păulișul l-a utilizat pe banda dreaptă a defensivei pe juniorul Belei și de acolo au venit centrările din partea lui V. Fritea și Vlad pentru golurile destul de simple ale lui Huțanu, din minutele 36 și 45.

Păulișana nu a acuzat șocul primii golului de 2-1 la ultima fază din prima parte și la revenirea de la cabine a reușit să egaleze. D. Calancea a executat bine o lovitură liberă, D. Rusu a scăpat balonul, iar C. Gabor a marcat din apropiere. Spre deosebire de meciurile precedente, Pecica a avut reacție și, în minutul 68, Vlad i-a mai oferit un „assist” perfect lui Huțanu. Oaspeții au acuzat offside la „mijlocașul de buzunar”, terminând meciul prin a mai încasa două goluri și tot de la oamenii partidei, Petrică Huțanu, cu complicitatea lui Pleșca (76) și Vlad Michel (80). Acesta din urmă l-a învins pe Gandossi de la distanță cu un șut la vinclu de la aproximativ 22 de metri.

Cunoscător al proverbului „cu o floare nu se face primăvară”, Marius Grad nu dorește să dea verdicte privind revenirea echipei sale. „Am așteptat cam mult această victorie, care și azi a sosit cu ceva emoții. Sunt câțiva jucători care chiar încearcă și reușesc să se ridice la nivelul cerut de noi, în timp ce alții sunt încă blocați, în special ca și atitudine. Suntem mulțumiți de rezultat, dar nu foarte mult și de jocul prestat. Practic, zic eu, am bătut Păulișul datorită unei pregătiri fizice superioare”, a spus antrenorul Progresului.

Itu și Suciu (suspendați), Grigorean, E. Calancea și Bontea (accidentați), plus Morariu (sosit la teren în partea a doua) au fost absențele  pe care Păulișul le-a plătit cu vârf și îndesat. „Când am făcut primul unsprezece m-au cam luat durerile de cap, dar chiar și așa nu am început rău și am avut și alte momente bune de joc. Am preluat conducerea, am egalat la un moment dat, dar odată cu golul trei al gazdelor, care, zicem noi, a fost dintr-o poziție clară de offside, am căzut psihic. Din păcate, etapă de etapă avem prea multe absențe,  chiar aștept ziua când voi putea alinia și eu <<unsprezecele>> pe care l-am gândit în iarnă”, spune Dinu Maghici, „principalul” formației din Podgorie.

Formații:

Pecica: Rusu – Țugulescu, Dolga, Bercu, V. Fritea (77 Erich Wild) – Huțanu, R. Popa,  R. Fritea, Vlad Michel (83 Ed. Varga) –  Borteș (29 A. Ponta), R. Lakatos (67 Ewald Wild).

Păuliș: Gandossi – Belei (62 Morariu), D. Crișan, Pleșca, Ambruș – G. Pop, Asandului – Șt. Calancea (89 Vesa). C. Gabor, D. Calancea – D. Popa (85 Gugeanu).

Arbitri: Alin Bolcaș, Sergiu Burcă, Filip Cîrmaci.

Observatori AJF: Mihai Jivan, Vasile Rad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button