Fotbal judetean

Glonțul nu a fost departe după o jumătate de oră perfectă: Păulișana Păuliș – UTA II 3-2

Formația din Podgorie a câștigat cel de-al treilea meci consecutiv, însă, ca și la precedentul disputat acasă, a avut ceva emoții. De fapt, istoria partidei cu UTA II a fost asemănătoare cu cea cu Săvârșinul și asta pentru că trupa lui Maghici s-a jucat din nou cu ocaziile și mai ales cu un avantaj de trei goluri pe tabelă.

Cu doi copii de 14 ani, între care și portarul Mark Manea, utiștii au fost copleșiți de startul decis al gazdelor. Scorul a fost deschis rapid, după numai 6 minute, când Andy Asandului (foto) a fost lăsat singur de pasa peste apărare a lui D. Calancea și a trimis pe lângă portar. După alte 9 minute, același tehnic fotbalist al „alb-albaștrilor” a făcut 2-0, printr-un voleu din 8 metri, la o acțiune preparată de Itu, Grigorean și Popa. Recitalul lui Asandului a continuat și, în minutul 31, fostul internațional de juniori a făcut 3-0 printr-o execuție de efect, de la 13 metri, după o acțiune personală. UTA a avut imediat reacție și a pornit cursa de urmărire începând din minutul 31. Atunci, un triunghi de pase C. Moldovan – Răzban – Sorato a fost încheiat cu un șut cu spițul lângă bară de fotbalistul italian.

Ca și în prima parte, au fost destule ocazii de-o parte și de cealaltă, dar de această dată s-a înscris numai odată. Situațiile mari ale D. Popa, Itu și D. Calancea au fost răzbunate de golul de kinogramă al lui Cătălin Vulturar, fotbalistul de 14 ani crescut de Dinu Donca. Mijlocașul, care – de altfel – va reprezenta Aradul la campania Gillette, a prins un șut excelent de la 25 de metri pentru prima sa reușită în Liga 4-a. UTA II putea să obțină un egal nesperat la un moment dat, dar arbitrul l-a oprit din situație de unu la unu cu portarul pe Sorato pentru a da un cartonaș galben pentru amfitrioni. Oricum, gazdele au terminat în zece oameni, după un atac brutal al lui Itu, care revenise de curând pe teren după o lungă suspendare.

Păulișul mărește distanța față de Socodor pe locul 6, dar „alb-albaștrii” vor mai mult. „Era să plătim pentru relaxarea noastră de la 3-0. Prin jocul și ratările noastre ne-am readus adversarul în joc. E bine, totuși, că am câștigat și am bifat a treia victorie consecutivă. Chiar dacă ne va fi greu, vom încerca să ajungem pe locul 4. Cel puțin mie îmi plac provocările, dar cred că și colegilor mei, de asemenea”, a menționat  Andy Asandului, autor al unui „hattrick” azi.

Fiindcă Adrian Ungur a fost implicat în semifinala Ligii Elitelor, cu Viitorul, pe banca UTA-ei II a stat, pentru a doua oară în acest retur, Mircea Aslău. „În ciuda vârstei foarte scăzute, echipa a fost curajoasă și bătăioasă. A luptat, a avut ocazii, iar scopul, acela ca acești copii să se călească prin intermediul meciurilor tari, cu seniori, a fost atins. În plus, nu cred că am fi furat nimic dacă am fi scos un egal, cu toate că și Păulișul a mai avut ocazii”, a menționat fostul mijlocaș al „Bătrânei Doamne”.

 

Formații:

Păuliș: Brutyo – Ambruș, Suciu, Pleșca, Morariu – Itu, Pop – Asandului, Grigorean (59 C. Gabor), D. Calancea (90 D. Crișan) – D. Popa (87 Șt. Calancea).

UTA II: M. Manea – Rîpaș, D. Lazăr, Țăndău (34 Găină), Căciulă – A. Bodri, Vulturar – Răzban, Sorato, C. Moldovan (66 Cornean) – B. Moldovan (81 Hațegan).

Arbitri: Flavius Bădică – Emil Arsa, Tudor Groșan. Observatori AJF: Traian Enoiu, Eugen Roșu.

Comentarii Facebook

0
0

2 comentarii

  1. Apropo de juniori. Felicitari pt Edi Manea si pt Vulturar. E ceva(in opinia mea, poate gresesc) ca la 14 ani sa fii titular fie si in liga a 4-a. Bravo!!!

    18

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close