Arhivă articole

Luptă la „baionetă” la ambii poli ai clasamentului seriei a IV-a a Ligii a 3-a, fără punctele celor de la CNP Timișoara: Sebișul și Cermeiul sunt protagoniste!



Mai sunt două runde din ediția 2017-2018 a Ligii a 3-a la fotbal, iar lucrurile sunt tranșate doar parțial în seria formațiilor arădene, cea cu numărul 4. După cum se știe, Centrul Național de Pregătire Timișoara a fost tolerată pentru binele fotbalului românesc, însă rezultatele sale se vor anula la finalul competiției atâta timp cât nu beneficiază de un Certificat de Identitate Sportivă.

Prin urmare, adevăratul clasament e puțin diferit față de cel întocmit pe baza rezultatelor „puștilor” tricolori, iar impactul asupra luptei de la ambii poli ai clasamentului e important. Cert este că nici după ce va ajunge la 0 puncte, Centrul Național de Pregătire Timișoara nu va fi luată în calcul la retrogradate, așa că și poziția a 12-a din seria a 4-a va lua drumul județului. Din păcate, Lunca Teuz Cermei este încă amenințată cu retrogradarea și are neapărat nevoie de o victorie sâmbătă, contra celor de la CNS Cetate Deva pentru a scăpa și matematic, atâta timp cât are și avantajul meciurilor directe cu Hermannstadt II.

Numărul total de echipe ce trebuie să retrogradeze e 21, din cele 5 serii a câte 16 formații (așa cum trebuia să fie în startul sezonului). Pe scurt locurile 13-16 din fiecare seriei, plus cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate seriile, ceea ce nu e cazul pentru campionatul în care sunt implicate arădenele.

 Lucrurile sunt complicate și la vârf, acolo unde nu se știe nici la această oră dacă ACS Șirineasa va fi depunctată și cu cât pentru că și-a angrenat juniorii într-o altă competiție decât cea în care ar fi trebuit, conform regulamentului. Și tot regulamentul spune că sancțiunea maximă este de 9 puncte, condiții în care meciul din weekend, Lugoj – Șirineasa, ar putea deveni decisiv în cheia promovării. Totodată, Reșița păstrează și ea șanse, în timp ce Național Sebiș, care are cel mai bun program pe acest final de sezon, depinde în mare măsură de ceea ce fac vecinele din plutonul fruntaș, cu mențiunea și că Lugojul are avantajul meciurilor directe cu trupa de pe Crișul Alb.

Cu mențiunea că CSU II, Filiași, Lipova și Ghiroda nu mai sunt implicate deloc în lupta la cei doi poli, vă prezentăm clasamentul după anularea punctelor obținute de CNP Timișoara în campionat:

 1. Șirineasa                        60  – mai joacă la Lugoj și acasă cu Cermei
 2. Reșița                              51 – mai are acasă cu Ghiroda și la Filiași
 3. Sebiș                                50 – mai joacă acasă cu Filiași și la Bălești
 4. Lugoj                               50  – mai joacă acasă cu Șirineasa și la Giarmata
 5. CSU Craiova II              39
 6. Filiași                              36
 7. Lipova                             34
 8. Ghiroda                          32
 9. Deva                                28 – mai joacă la Cermei și acasă cu Hermannstadt
 10. Cermei                            27 –  mai joacă acasă cu Deva și la Șirineasa
 11. Giarmata                        26 – mai joacă la CNP și acasă cu Lugoj
 12. Hermannstadt II      24  –  mai joacă acasă cu Bălești și la Deva
 13. Bălești                         13
 14. CNP Timișoara          0
 15. Becicherecu Mic     -14
0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.