26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA „onorează” cu Primavera duelul fostelor campioane, cu FC Argeș: „Nu ne interesează scorul la Pitești!”

Sorții au vrut ca ediția 2017-2018 să se încheie cu duelul a două foste campioane, care au dat în perioade diferite doi dintre cei mai reprezentativi fotbaliști români, Nicolae Dobrin, respectiv Iosif Petschovschi. Astăzi, de la nivelul ligii secunde, FC Argeș și UTA doar tânjesc după „zăpezile” de altădată, cu piteștenii având ceva motive în plus să fie optimiști. Dacă îi bat, mâine,  pe arădeni, „alb-violeții” vor termina campionatul pe locul 4, iar obiectivul echipei lui Săndoi va fi – fără doar și poate – promovarea în Liga 1 în vara anului 2019.

Pornind de aici, Argeșul ce încheie stagiunea în fața propriilor fani are ideile mult mai clare decât partenerul său de întrecere și va face totul să câștige cele trei puncte. Va intra pe teren cu echipa titulară și pleacă, evident, cu prima șansă. „Sper ca şi la acest joc evoluţia întregii echipe să fie una bună şi să câştigăm. Ştim că întâlnim o echipă de mare tradiţie a fotbalului românesc. Sunt convins că vom avea o evoluţie bună şi în meciul de vineri. Toţi băieţii merită felicitări pentru felul cum s-au pregătit. Au arătat că sunt fotbalişti profesionişti, că îşi doresc să facă performanţă. Este o ultimă etapă şi am vrea să ne luăm la revedere de la iubitorii fotbalului din Piteşti cu un rezultat pozitiv. Contez încă o dată pe profesionalismul băieţilor. E foarte importantă ultima impresie, având în vedere că avem acest ultim joc acasă. Trebuie să facem o partidă bună. Garanţii nu poate oferi nimeni în viaţă şi în sport, pentru că pot să apară şi momente neprevăzute. Sper să nu se întâmple în această ultima partidă”, spunea, ieri, în conferință de presă Emil Săndoi, „principalul” piteștenilor.

Dincolo, UTA pare să-i fi dat drumul pe tobogan pe acest final de sezon. După obținerea matematică a salvării de la retrogradare, „roș-albii” au mai câștigat doar la „masa verde” cu ASA-ul, în timp ce partidele cu Luceafărul, Ripensia și Dacia Unirea Brăila au fost pierdute, încasându-se 11 goluri, față de cele 5 marcate. În concluzie, Ionuț Popa a decis să nu mai conteze pe fotbaliștii seniori care au dus greul în mini-retur (cu excepția lui Manea) și să le dea șansa fotbaliștilor tineri să arate ceea ce pot. „Ca și antrenori nu ne interesează scorul de la Pitești. În schimb, ar trebui să-i intereseze pe tinerii care vor juca și vor dori să demonstreze că merită să joace la UTA și anul viitor. Atât mă interesează, să-i văd pe juniori la joc iar dacă voi mai rămâne la echipă să știu pe câți dintre ei mai pot conta și în campionatul ce urmează. Despre adversar nu are rost să mai vorbesc, ne interesează doar ce vor face juniorii noștri pe teren vineri seara”, a punctat antrenorul interimar al Campioanei Provinciei, care a decretat vacanță imediat după ultimul fluier al disputei din Trivale.

Formații probabile:

FC Argeș: N. Grecu – Tofan, Vişa, Şerbănică, Ct. Stan – R. Costin, I. Şerban – Rob. Grecu, M. Martin, I. Năstăsie – Buhăescu.

UTA: Barna – Dan, R. Iuga, Manea, Dinculescu – Jorza, Tănase – Stahl, Prună, A. Iuga – D. Popa.

Arbitri: Constantin Olaru (Râmnicu Vâlcea) – Florian Vișan (Galați), Daniel Vlase (Slobozia Conachi – Galați). Rezervă: Omar Dumitrică (Craiova)

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași) și Eduard Dumitrescu (Pitești)

Partida începe mâine seară, la ora 18 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1. În tur, la Șiria, FC Argeș s-a impus cu 1-0, după reușita lui I. Năstăsie, din  minutul 30, în condițiile în care oaspeții au evolaut în zece oameni după eliminarea lui Vișa, după 6 minute de joc.

FOTO: UTA Media Design

2
1
%d blogeri au apreciat: