Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Aradul bate Cupa! Face Crișul eventul sau se răzbună Zăbraniul și ia trofeul după 36 de ani?





Faza județeană a Cupei României își va desemna câștigătoarea sâmbătă seară, pe arena „Otto Greffner” din Șiria. Față în față se vor afla Crișul Chișineu Criș și Victoria Zăbrani într-un duel cu semnificații importante pentru fiecare dintre ele. La rândul lor, conducerile cluburilor au înțeles importanța unui trofeu și nu vor rămâne datoare față de cei care le vor urma celor de la Șoimii Lipova în poza câștigătorilor.

Crișul e campioană județeană și are mare șanse să realizeze eventul. În plus, gruparea „alb-albastră” ar câștiga în premieră Cupa României, în varianta sa locală, dar și mai important pentru ea este să bifeze al 18-lea succes al primăverii (al treilea în competiția KO), ajungând – astfel – cu un moral excelent la barajul de promovare în Liga 3-a, cu Petrolul Bustuchin. „Se știe bine că victoriile aduc victorii și acesta este targetul nostru pe acest final de sezon. Vrem să câștigăm și acest ultim meci oficial înainte de baraj și, totodată, să aducem trofeul Cupa României în premieră la Chișineu Criș. Sunt sigur că nu ne va fi ușor, căci avem în față o echipă foarte experimentată a celor de la Zăbrani și va fi un cu totul alt meci față de campionat. Atunci i-am bătut clar, dar acum se joacă cu un trofeu pe masă și alta va fi motivația și concentrarea și din partea lor. Ne respectăm adversarul, dar, așa cum am spus, vom face totul să câștigăm Cupa și să încercăm să ajungem cât mai sus posibil și în faza națională și, de ce nu, să aducem o echipă din primele două ligi la Chișineu Criș”, spune managerul campioanei Ligii a IV-a, Daniel Cherecheși.

Soarta a vrut ca Zăbraniul să joace din nou pentru câștigarea Cupei tot la Șiria, unde se impunea în urmă cu 36 de ani în fața celor de la Crișana Sebiș. A fost 2-1 pentru „alb-roșii”, cu goluri marcate de Tibi Nicula și Virgil Stamate, nimeni alții decât fostul și actualul președinte al Victoriei. „Meciul începe de la 0-0 și, fiindcă vorbim și despre o finală, șansele sunt 50-50%. E drept, în urma conjucturii, cu un lot făcut cu obiectivul clar al promovării, Crișul e favorită, dar cred că ne-am demonstrat și noi valoarea în acest sezon. Luați fiecare în parte, toți jucătorii noștri au prezențe în eșaloanele superioare, dar am făcut progrese mari și ca echipă. Nu e întâmplător faptul că am pierdut un singur meci din iarnă încoace, chiar în fața celor de la Chișineu Criș (n.a. scor 0-5), pe care, de altfel, i-am învins în tur. Și am rămas singura echipă ce am reușit asta în tot campionatul. Este clar că sâmbătă va fi un cu totul alt meci, sperăm ca băieții să ne ofere bucuria câștigării Cupei după 36 de ani și să răsplătească implicarea autorităților locale și mai ales cea a domnului primar, Marian Toder. Apoi, la anul, sunt sigur că vom face un campionat și mai bun”, a spus Stamate. Pentru „alb-roșii” e și un prilej bun de a răzbuna acel 0-5 din urmă cu trei săptămâni, în cadrul rundei a 27-a a Ligii a 4-a Arad.

Antrenorii Adrian Abrudean, respectiv Cristi Irimia nu au probleme importante de lot în vedere confruntării de sâmbătă seara, de la ora 18, de la Șiria. La Crișul revine inclusiv mijlocașul Teședan, suspendat 6 runde după derby-ul cu Socodorul, în timp ce absențele lui Bruț și Ungur sunt demult știute la Zăbrani.

Formații probabile:

Crișul: Mucha – Ciornei, Al. Pavel, Fl. Lazăr, Tomuț – Ember, Clej, Fl. Gâlcă – Piț, Modan, Cigan.

Zăbrani: Șoltesz – Ad. Popa, Hodan, Francescu, Topai – Simion – Gherghel, Zele, Fl. Pavel, Măgulean – Băd.

Arbitri: Alexandru Gornic – Sebastian Pantea, Lucian Berariu

Observatori AJF: Leontin Buda și Vasile Rad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button