Alte sporturi

Arădeanca Iasmina Lascu e arbitru internațional de Beach-Handball





Iasmina Lascu este prima arbitră de beach handball a Aradului. Tânăra studentă a Facultăţii de Arhitectură din Timişoara a urmat pasiunea tatălui ei pentru handbal şi a decis ca, împreună cu timişoreanca Amalia Contantinescu, să formeze o pereche de arbitri. După ani de pregătire şi antrenament, munca le-a fost răsplătită: au primit din partea Federaţiei Internaţionale ecusonul de arbitri internaţionali.

„Cea mai mare realizare a mea de până acum este ecusonul de arbitru internaţional la beach handball, iar cel mai greu meci de arbitrat a fost semifinala dintre Spania şi Olanda de la European Beach Handball Tour finals 2018. Cel mai mare vis al meu este să ajungem la Jocurile Olimpice cu acest sport” a declarat Iasmina.

Sportul a primit regulamentul oficial în anul 2002, însă competiţii majore s-au disputat şi înainte, cum este exemplul Campionatului European din 2000. Sistemul de punctare este şi el diferit faţă de handbalul de sală, asta pentru că punctele se acordă diferit. Spre exemplu, execuţiile spectaculoase valorează 2 puncte, iar loviturile tradiţionale de la 7 metri se execută de la 6 metri pentru că terenul este mai mic.

Momentan, în România, doar două oraşe găzduiesc competiţii de handbal pe plaja: Baia Mare şi staţiunea Mamaia, de lânga Constanţa.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button