Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Șiria și Gurba se bat pentru ultimul loc disponibil în Liga 5-a! Tulac: „Meci – oarecum – capital pentru noi” v.s. Valea: „Să ne ridicăm la nivelul adversarilor!”





Șase formații au deschis deja șampania promovării în Liga 5-a, respectiv Olimpia Bujac, Șoimii Lipova II, Viitorul Pereg, din Seria A și FC Sântana 2016, Frontiera Pilu și Național Sebiș, din Seria B. Emoțiile nu s-au terminat, însă, pentru Podgoria Șiria și ACS Villa Gurba 113, care își dispută într-un singur meci de baraj ultima poziție disponibilă în cel de-al doilea eșalon județean.

Șiria a strâns 43 de puncte în campionat și a terminat la egalitate cu Lunca Teuz Cermei II. Cum, însă, formația pregătită de Leo Pința are avantajul meciurilor directe (victorie cu 3-0 în tur și înfrângere cu 1-3 în retur) și-a câștigat dreptul de a juca barajul. „La ce condiții avem la club și echipa formată, pe care am și trimis-o într-un cantonament în iarnă, la Moneasa, ne-am fi așteptat să promovăm direct. Dar, jucătorii au fost neglijenți în unele meciuri, și-au luat prea ușor adversarii, gândindu-se că vor câștiga doar prin simpla lor prezență pe teren. Nu trebuia să ajungem în situația de a disputa acest baraj, dar, până la urmă, și de aceea e frumos fotbalul, căci oferă surprize și de acest gen. Dar, duminică, trebuie să evităm cu orice preț o surpriză neplăcută și să trecem de echipa din Gurba. Ne interesează foarte mult această promovare, cum, de altfel, ne interesează să promovăm și anul viitor în Liga 4-a. Vrem și suntem datori să o readucem pe Șiria cel puțin în circuitul Ligii a 4-a, așa că meciul de duminică e – oarecum – capital pentru noi. O să aliniem o echipă destul de tânără, cu care – de fapt – am și jucat tot campionatul, sper să fie un meci frumos, disputat în limita fair-play-ului”, ne-a mărturisit Iosif Tulac, finanțator și jucător la Șiria. De la baraj va lipsi mijlocașul Gabi Pădureanu, care nu s-a mai prezentat de aproape o lună de zile la echipă.

De partea cealaltă, Villa Gurba a făcut 45 de puncte  și are și ea regrete pentru pierderea unui loc direct promovabil în Seria B. „Am comis greșeli impardonabile în meciurile directe împotriva formațiilor clasate mai bine decât noi și a trebuit să ne mulțumim cu acest loc 4. Obiectivul a fost și rămâne și înainte de acest baraj promovarea, deși suntem conștienți că adversarul are prima șansă. Are condiții mai bune de pregătire, contează și pe jucători și antrenori cu salarii, pe când noi intrăm pe teren doar din dragoste și pasiune pentru fotbal. Cu două excepții, ne bazăm doar pe jucători din Gurba, din două generații. Una mai veche ce și-a făcut junioratul la Ineu, pe când echipa evolua în Liga 2-a și alta mai nouă, care a evoluat de curând în campionatul juniorilor A1. O să facem și ceva antrenamente în această săptămână, sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului duminică și, de ce nu, să îl și depășim. Ne-am dori să jucăm din nou în Liga 5-a după câțiva ani de  absență”, spune Nuțu Valea, președinte și jucător la Gurba. Antrenorul Dacian Balaci nu va putea conta pe portarul Filimon, suspendat nu mai puțin de 24 de etape pentru că a bruscat o tușieră, în timp ce prezența fundașului Paul Călăceanu e incertă.

Cele două formații se vor „duela” pe terenul neutru din Pâncota, unde sunt așteptați să ajungă destui susținători din ambele tabere. Partida începe duminică, la ora 17,30, iar, dacă la finalul timpului regulamentar scorul va fi egal, se vor juca prelungiri și, eventual, se vor bate și penalty-uri.

Formații probabile:

Șiria: Stănilă – Hojda, Coraș, R. Rusu, C. Rus – Căta, Zopota – Rațiu, Mandache, A. Filipaș – Tulac

Villa Gurba: Al. Vesa – Toader, Brădean, Belean, D. Ilie – Valea, P. Voștinar, T. Ilie, Cojerean – Panda, Reghiș.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Cristian Cășuț, Zoltan Nagy.

Observator: Gheorghe Sfăt.

10 comentarii

  1. la cum arata echipele, Gurba pare clar favorita! are jucatori mult mai cunoscuti si mai experimentati din ce vad.

    0
    0
  2. Ai văzut cumva echipa Siriei jucând ca sa-ti dai cu parerea? Iti spun eu ca cunosc seria 6B,implicit echipa Gurbei si zic doar atât, ca balanța se înclină în favoarea podgorenilor.De acolo il salut pe Nutu ,un om de fotbal în adevăratul sens al cuvântului.

    0
    0
    1. nu am vazut echipa, da am vazut numele si e plin de vedete acolo care nu pot fi nici o data o echipa cum sunt cei de la Gurba!!

      0
      0
  3. Baftă cel mai bun sa castige ,ce mult a contat un gol pt cermei 2 ca au căzut pe locul 5 pierzând 3 -0 în tur si acasa câștigând doar cu 3-1

    0
    0
  4. La echipe probabile Șiria joacă cu Siria?!?! ???? Ach da joacă Șiria cu majuscule cu Șiria fără majuscule… ????

    0
    0
  5. Doamne fereste .. :)) daca si Gurba are echipa, s/a terminat fotbalul .. legat de primul comentariu, cu experienta jucatorilor .. au experienta .. dar experienta ligii a 6-a sau maxim a 5-a .. :))

    0
    0
  6. Meciul pleacă de la 0-0.Nu știu de unde scoateți tâmpenii cu echipa aia mai buna sau cealaltă.E un meci unde o echipa poate fi mai buna sau nu ,poate prinde o zi mai buna sau mai proasta.Orice scor este posibil ,se întâlnesc locurile 4 din ambele serii.Repet orice scor poate fi posibil.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button