04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Incertitudinea de la echipa fanion a Aradului, legată de bugetul de salarii pentru stagiunea fotbalistică 2018-2019, a produs primul „divorț” important. Fiindcă înțelegerea cu UTA îi expiră pe 30 iunie și până azi nu i s-a oferit nimic concret, Darius Buia și-a legat destinele de o altă divizionară secundă. „Mă pregătesc de pe 16 iunie la Arad și nimeni nu mi-a spus nimic despre viitor până azi. Între timp, m-au contactat cei de la FC Snagov, care au insistat să le dau un răspuns. Îmi pare rău că mă despart de UTA, unde m-am simțit foarte bine și am dat tot ce am avut cel mai bun în mine, dar trebuia să mă gândesc și la viitorul meu. Le mulțumesc, în primul rând suporterilor, care ne-au încurajat necondiționat, dar și colegilor, antrenorilor și tuturor utiștilor. Sper ca această echipă de tradiție să ajungă cât mai repede posibil acolo unde îi este locul, adică în Liga 1”, spune mijlocașul ofensiv de 24 de ani.

Fiul lui Romică Buia a sosit în vară în „alb-roșu” de la Lunca Teuz Cermei, alături de portarul Roberto Bodea. Ambii au contribuit din plin la rezultatele pozitive din stagiunea de primăvară ce au dus la salvarea de la retrogradare a UTA-ei, cu patru etape înainte de finele campionatului. În cele din urmă, Darius Buia a ieșit golgheterul stagional al  „Bătrânei Doamne” cu 9 reușite, cu una peste cele ale lui Curtuiuș și Hlistei. În plus, timișoreanul a oferit și șase pase decisive pentru colegii săi.

La Snagov, Buia va fi antrenat de un alt fost utist, Laszlo Balint, care – la rândul său – a semnat de curând cu echipa ilfoveană.

FOTO: UTA Media Design

6
1
%d blogeri au apreciat: