Arhivă articole

Popa e mulțumit de fața UTA-ei cu Elore: „Efort bun, mai așteptăm unul-doi jucători incognito”

Doar trei dintre titularii obișnuiți ai UTA-ei în returul de campionat 2017-2018 al ligii secunde s-au regăsit pe teren și contra maghiarilor de la Elore Bekescsaba, în primul amical al verii pentru „roș-albi”. E vorba despre Manea, Tănase și Petra, cu mențiunea că ultimul era destinat băncii de rezervă dacă C. Matei nu ar fi declarat forfait cu puține minute înainte de primul fluier.

În aceste condiții, era clar că jocul „Bătrânei Doamne” va avea de suferit în fața unei echipe rodate și așa a fost. Totuși, Ionuț Popa, a fost în mare parte mulțumit de evoluția elevilor săi. „Acest joc a coincis cu ieșirea din cantonament a băieților, după  cinci zile intense, cu două antrenamente pe zi. Am folosit un număr mai mic de jucători, iar toți care au intrat astăzi mi-au plăcut, mai ales pentru efortul depus, dar și pentru tot ceea ce au făcut ei în teren. Mai puțin greșelile ce ne-au costat la cele două goluri, dar astea sper să le îndreptăm pe parcurs, în următoarele săptămâni”.

Întrebat dacă și-a atins obiectivul în mini-stagiul de pregătire, „principalul” utist a adăugat: „Fiecare echipă face o pregătire centralizată, noi am făcut-o aici, unde am avut teren și am avut refacere. Nu contează atât de mult cantonamentul, ci pregătirea pe care o faci continuu. Oricum, jucătorii vor intra într-un program de pregătire ce le vor permite să crească din punct de vedere al capacității fizice, tehnice și tactice. Eu pun baza mai mult pe ciclul săptămânal, dar dacă tot au fost mulți noi veniți, am zis să ne aliniem și noi și am făcut așa cum am putut acest cantonament”.

loading...

Nu de puține ori, cei de la Elore Bekescsaba au uitat de caracterul amical al confruntării de azi și au avut câteva intrări, în special la Petra și Benga, care au avut nevoie de îngrijiri medicale. La un moment dat, Ionuț Popa chiar a intrat pe teren pentru a protesta și chiar i-a adresatcâteva cuvinte mai puțin ortodoxe omologului său de pe banca oaspeților. „Nu e prima oară când joc un amical cu o echipă din Ungaria. De exemplu, am jucat la un moment dat când eram la Iași cu Honved, a fost un scandal ieșit din comun. Apoi, atât la Poli, cât și în mandatele precedente de la UTA, am mai întâlnit asemenea echipe, deci sunt familiar cu stilul lor agresiv. Totuși, m-au deranjat faulturile grosolane. Când jucătorii noștri au făcut fault, le-am spus imediat să dea mingea înapoi, pentru a opri orice fel de conflict. Am insistat și la arbitri să oprească acest <<război>> care putea duce la accidentări grave” a mai comentat „Mister”.

Lotul UTA-ei nu este complet încă, unii jucători aflați în probe fiind testați contra maghiarilor. Printre aceștia s-a aflat și un al doilea fotbalist de culoare, pe lângă certitudinea din defensivă, Samba Benga. Ivorianul Stephan Coulibaly a făcut pereche cu juniorul Tănase în centrul liniei mediane și pare să-l fi convins pe antrenorul „roș-albilor”. Acesta a mai recunoscut, însă, că va mai cere una-două „plombe”. „Îmi place Coulibaly, este un mijlocaș central tipic, aleargă enorm, e disciplinat tactic. Cred că poate fi util echipei. poate completa lotul în funcție de cum se înțeleg conducătorii cu impresarii lor. Contractele sunt problema conducerii, ar fi culmea să mă ocup tot eu și de transferuri. Le-am dat o listă, care încă nu e completă. Mă aștept ca în ultimele două săptămâni să mai vină, așa incognito, unul sau doi jucători de valoare. Așadar, sper să rezolvăm cât mai repede problemele pe care le avem atât la echipă, cât și la teren”, a concluzionat Ionuț Popa, care – după cum se știe – e direct implicat și în „operațiunea” montării sinteticului de pe arena „Motorul”.

16
2

10 comentarii la articolul: “Popa e mulțumit de fața UTA-ei cu Elore: „Efort bun, mai așteptăm unul-doi jucători incognito”

 1. Echilibru din gândire și acțiuni îl va transfera și în teren. Munca de formare a unui lot de la O va fi comprimată intr’ o luna în loc de șase.!! Să ne păstrăm încrederea și răbdarea și apoi se poate trage linie.Orice antrenor mare sau mic depinde de rezultate .

  34

  3
 2. Echipa sa miscat binisor avand in vedere ca a fost primul lor meci impreuna. Nu poti sa ai omogenitate si setate relatiile de joc din prima, plus ca de multe ori sa vazut individualism, pentru a demonstra ca merita pastrati. E normal asa ceva acuma, deabea de la meciul 4, 5 se va vedea adevarata fata a echipei cand lotul va fi conturat si se va stii exact pe cine se va miza in sezonul urmator.

  17

  2
 3. Vorbe frumoase ale lui Ionut Popa, neacoperite, pe de-a-ntregul de realitate. Nu asteptam omogenitate, nici sa vad supervalori, asteptam sa vad ceva realizari personale, date de o presupusa valoare. Apararea mi s-a parut mult prea permeabila La mijloc…cam slaba prestatia, totusi Coulibaly-tizul celui de la Napoli stie cu mingea, mijlocul nu prea le are cu pasatul, iar , in atac Pop a miscat. Cum spune si Popica 2-3 „plombe” ceva peste ce avem, ar fi necesare….ca aerul. In plus nu putem sta ( doar ) in Manea,cu experienta, dar au trect anii si lent , iar …pe jos..slab. Pentru inceput am o singura apreciere pozitiva : faptul ca Ionut Popa accepta sa se inhame la munca. E mare lucru. Astept conducerea,…adica alde Meszar, alde Gradinaru, alde ( inca necunoscutul,…pentru mine) ,…Costea sa ne arate ca pot si pricep, ca este mare nevoie de inca cativa. In rest rabdarea …inca…nu costa !

  6

  3
 4. Am urmarit meciul pe TV. ARAD si pt. inceput, este destul de bine, dar nea POPICA, cred ca, a vazut si el ce ii lipseste pe teren ,si anume inca un atacant si doi mijlocasi care sa stie cu mingea si sa fie un bun driblor !!! In aparare, Manea sa fie mai atent si sa dea drumul la minge cand trebuie, Deci, pt. inceput este bine, incetul cu incetul POPICA, va suda aceasta echipa si totul va fi bine, FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

  5

  0
 5. Te-a scos Falca din formol sa vii cu cuvinte gen “incognito” ca sa le iei ochii la unii de pe aici si sa lauzi jucatorii la care ai tu comision. Lasa-ne si du-te la Poli inapoi țaran de la Pesac.

  4

  9
  1. Tineti-l la voi ca abia am scăpat de țăranul asta de popica. Sa recunoașteți ca o fi de Pesac dar voi l-ati promovat ca antrenor . E antrenor modest de anii 70 si are masive carente de comportament . In rest….hai uta si forzza poli .

   2

   2
 6. O sa săriți în sus numai sa înceapă campionatul cu popica al vostru ce jucători de doi lei mai buni au fost ce au aruncat păcătoși astia tot așa o sa facem o sa fuga și popa și jucători lui consacrați. …minciunii gogonate …Ne pare rău de mulți jucătorii din ambele 2 seri aruncați dar tr sa facem loc lui popa sa vina el la arad sa facă ce!!!!!!!

  1

  6
 7. Eu, nu cred in neancrederea voastra, ci mai degraba, POPICA ,va face trupa buna cu acesti jucatori, mai vorbim !!!

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.