Liga a 2-a

Mircea Ardelean, în circuitul Ligii 1! „Centralul” arădean, lângă Hațegan, la ședința de joi a lui Vasaras





În curând, Aradul ar putea avea doi arbitri în primul eșalon fotbalistic al țării și ambii „centrali”. După testele susținute la Cheile Grădiștei, dar și ultimele rapoarte întocmite după partidele conduse în eșalonul doi al fotbalului românesc, Mircea Ardelean a fost inclus în lotul ce va fi atent monitorizat pentru promovarea în elită.

Primul pas este participarea la ședința de joi, de la Casa Fotbalului, condusă de Kiros Vasaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor și Alexandru Deaconu, director de dezvoltare în cadrul aceleași comisii. „Ne bucurăm pentru Mircea, sperăm să-l vedem în curând arbitrând și meciuri din Liga 1. Aradul îl are deja pe Ovidiu Hațegan la cel mai înalt nivel, iar Ardelean ar putea să-i calce pe urme. Trebuie să rămână la fel de serios și bine pregătit la toate capitolele și să nu uite că e ușor să ajungi sus, dar mai greu este să te menții acolo”, a explicat Răzvan Cadar, șeful Comisiei Județene de Arbitri Arad.

Ardelean a debutat în prezenta ediție a Ligii a 2-a, cu meciul dintre Energeticianul și Luceafărul Oradea, câștigat cu 4-0 de gazdele din Valea Jiului. Arbitrul arădean are 27 de ani și a intrat în branșă de aproape un deceniu.

3 comentarii

  1. In perioada 1932-1941 au fost citiva arbitri aradeni care au arbitrat putine jocuri in Divizia A.Cele mai multe Iuliu Palfi 31.Primul arbitru aradean care a condus o finala a Campionatului national in 1927,Chinezul-Coltea Brasov, a fost Titus Vatianu.
    Cea mai buna perioada a fost in anii 1980-1990 cind Aradul a avut trei arbitri in prima liga Ioan Igna 209 partide ,Mircea Axente 76 jocuri arbitrate la centru si Dan Ologeanu 21 jocuri la centru si foarte multe ca asistent.Igna si Axente aradeni get-beget Ologeanu nascut la Alexandria-Teleorman.Toti trei au jucat la UTA Cele mai multe jocuri Axente ,Ologeanu doar 4.Hategan are deja 229 jocuri ca central.E rezerva la Supercupa Europei dintre Real si Atletico de Madrid
    Succes Mircea Ardelean !

    0
    0
  2. Succes sa ai sa fim mindri de tine ……sa te vedem in Liga Campionilor…..

    0
    0
  3. O veste buna, care arata ca…sint sperante. Mult succes lui mircea Ardelean, care va trebui sa uite numele echipelor cind …arbitreaza. Potential exista !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button