UTA AradzTOP ARTICOLE

Încă 3,7 milioane de lei pentru UTA de la Primărie, dar banii pot fi cheltuiți cu importante restricții





Centrul Cultural Municipal Arad a afișat rezultatele celei de-a doua sesiuni de proiecte pe anul 2018, din cadrul programului „Promovarea Sportului de Performanță”. Conform așteptărilor, marele câștigător este brandul numărul unu al orașului, clubul UTA, care se alege cu 3,7 milioane de lei din cele 4,5 milioane solicitate. Cum în prima sesiune, cea din primăvară, în contul grupării „roș-albe” au mai ajuns 3,5 milioane, totalul sumei din fonduri nerambursabile pentru anul în curs este de 7,2 milioane de lei. Mai mare ca în 2017 (când s-au luat 5,3 milioane), dar mai mică decât în 2016, când a fost vorba despre 7,7 milioane de lei.

Din păcate, există o constantă și anume faptul că banii de la Primărie pot fi în continuare cheltuiți cu importante restricții. Și asta în ciuda faptului că în ultimul an de zile legea a devenit mai permisivă. Pe scurt, salariile sau primele fotbaliștilor sau antrenorilor nu pot fi în continuare achitate din bani publici, în timp ce baremurile de arbitraj se pot plăti doar parțial din aceste fonduri nerambursabile.

Sora mai mică a „Bătrânei Doamne”, Atletico Arad, a luat în total 540 de mii de lei pentru două proiecte la această a doua sesiune, în timp ce Asociația Județeană de Fotbal a câștigat nu mai puțin de trei proiecte în valoare totală de 270 de mii lei. Nici CS Pro Volei Arad sau Voința Arad, cu două respectiv șase proiecte câștigătoare nu stau tocmai rău, în timp ce dreptul echipei de polo AMEFA figurează cifra zero. Baschetbalistele de la FCC ICIM Arad au luat acum bani doar pentru Cupa României și Liga Națională 3×3, dar banii sunt suficienți atâta timp cât în prima sesiune suma câștigată a fost de 1,4 milioane de lei.

Dar, iată mai jos tabelul complet al proiectelor câștigătoare la CMCA:









Un comentariu

  1. Autoritățile susțin totuși ,,,,jăratecul „” că focul sa nu se stingă la UTA .. Rămîne de văzut când și cum va apare un ,,boier „” luminat la cap și la buzunar cu dragoste de oameni care aici se numește fotbal de performanta . Da Doamne !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button