Fotbal judetean

Derby tranșat fără mari probleme: Progresul Pecica – Frontiera Curtici 2-0





În prezența a 80 de spectatori, printre care și președintele AJF Arad, Adrian Lucaci și șeful arbitrilor, Răzvan Cadar, s-a disputat al doilea derby al noii ediții de Liga 4-a. Ca și săptămâna trecută, când a remizat cu Sântana, una dintre protagoniste a fost Frontiera Curtici, aflată în deplasare la Pecica. Partida a fost, în general, la discreția gazdelor, care au avut ocazii mai multe și mai mari și și-au trecut în cont a doua victorie consecutivă.

Mai motivate și mai legate, gazdele au început mai bine jocul iar Puie a ratat prima ocazie cu un șut de la marginea careului ce a mers milimetric pe lângă poartă. „Galben-albaștrii˝ au simțit că se poate și același Puie, dar și A. Ponta au ținut să-l evidențieze pe Trifoi din poziții excelente.

Imediat după pauza de hidratare, Huțanu a avut ocazia meciului. După o angajare lungă, Moisă i-a făcut preluare atacantului de buzunar al pecicanilor, care a scăpat singur de la 40 de metri, însă s-a încurcat în știință în momentul finalizării și a trimis greșit pe lângă.

Curticiul s-a trezit abia după o jumătate de oră și putea da lovitura pe o contră de manual. Avrămuțiu a fost lăsat singur după o pasă a lui Fritea, a pătruns în careu din lateral dreapta, dar a tras telefonat și Rusu a reușit să respingă.

Atenționați de ocazia mare a dversarilor, pecicanii au decis că e cazul să nu se mai joace cu ocaziile și au modificat tabela în minutul 37 când, la capătul unei faze fixe, Puie a primit o minge în șase metri, la culcat din fentă pe Trifoi și a trimis la semi-înălțime în plasă: 1-0, scor la care s-a și încheiat prima repriză.

Deși au făcut două înlocuiri la pauză, curticenii nu au început prea bine nici repriza a doua, iar Puie l-a întins serios pe Trifoi cu un șut la colțul scurt de la 15 metri. Apoi, timp de 5 minute, Frontiera a stat în jumătatea de teren adversă, a pus presiune prin 2-3 faze fixe, la ultima dintre ele Brozbici finalizând foarte slab, pe lângă, din numai 4 metri. A urmat o perioadă de joc echilibrat, pe contre, fără ocazii clare, ceea ce le-a convenit gazdelor aflate în avantaj.

În ultimele 10 minute, Progresul a decis că cea mai bună apărare este atacul și a forțat și golul doi. Avea să și-l găsească în minutul 88 când Puie a pătruns în viteză în careu pe partea stângă, a tras cu dreptul, Trifoi a respins însă numai până la Huțanu, care a trimis în plasă din numai 2 metri: 2-0. Ultimele minute s-au scurs fără alte evenimente, astfel că Dan Stupar debutează cu dreptul și acasă.

Dan Puie a început în forță a doua aventură în tricoul celor de la Pecica, cu patru goluri în două meciuri și un merit important la celelalte. „Parcă simt că se vrea și se poate cu totul altceva față de anul trecut. Am început cu elan acest campionat, iar un merit mare ăl are și antrenorul Dan Stupar care ne-a pus rapid pe toți pe picioare, un antrenor bun, cu principii bine stabilite și ne-a insuflat rapid o mentalitate câștigătoare. Mă bucur și de reușitele mele, deși nu-mi propun ceva special, ci doar să-mi ajut echipa meci de meci. Va fi un campionat greu, sunt multe echipe bune, iar ca și contracandidate la primele locuri le văd pe Ineu, Zăbrani, Sântana, chiar și Curtici”, a menționat atacantul originar din Semlac.

Revenit la Curtici după un an petrecut la Sântana, Avrămuțiu a fost cel mai periculos om al Frontierei și putea schimba soarta meciului dacă ar fi marcat în minutul 33. lÎmi pare rău de rezultat și de acea ratare, puteam fi mai inspirat și să-i pasez lui Borteș care era liber cu poarta goală. De fapt, a câștigat echipa cea a greșit mai puțin, meciul fiind în general echilibrat, în special în repriza a doua. Poate părea puțin acest singur punct câștigat în două etape, însă trebuie să ținem cont că sunt mulți jucători noi la echipă, iar astăzi, de exemplu, ne-au și lipsit doi-trei titulari (n.a. Morar, Graviș). Cu siguranță vom reveni printre echipele din prima parte a clasamentului, căci avem un lot bun și o conducere preocupată” a spus decarul Frontierei.

Formații:

Pecica: Rusu – Țugulescu, Șiclovan, Blănaru, Edu – Drîglă, Sîrbu (76 Ungureanu), Copil (55 Marinescu), A. Ponta ( 65 Gyebnar) – Puie, Huțanu (90+1 Arsene).

Curtici: Trifoi – Don ( 46 Gurban), Brozbici, Moisă, Vereș – Hanc, Nedea – Fereștean (67 M. Radu), Răzvan Fritea (70 Olariu), Borteș (46 Brândușe) – Avrămuțiu.

Arbitri: Cristian Coroban – Zoltan Nagy, Andrei Pantea. Observatori AJF: Leontin Buda, Vasile Rad









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button