Fotbal judetean

Puștii lui Gaica respiră aer de podium: UTA II – ACS Socodor 4-0





UTA II își continuă seria bună în Liga a IV-a cu o victorie clară pe teren propriu contra celor de la ACS Socodor, care se află în acest moment pe ultimul loc în clasament, cu 0 puncte și golaveraj 1-11.

Elevii lui Sandu Gaica au început bine meciul de pe „ICRTI”, cu mai multe ocazii la poarta adversă în primul sfert de oră. Deschiderea de scor a venit în minutul 16, când Duma a înscris pe lângă portarul Virzob după o serie de devieri în careul oaspeților. Doar de 4 minute au avut nevoie tinerii utiști pentru a se distanța pe tabelă. Cel care a făcut 2-0 a fost Merian, cu un șut la colțul scurt, după o pasă excelentă a lui Miculescu. „Alb-roșii” au continuat să domine și au fost aproape de scorul de neprezentare chiar înainte de pauză, când șutul aceluiași Merian a fost oprit în ultimul moment de un fundaș advers.

Confruntarea s-a echilibrat la începutul reprizei secunde, cei de la Socodor punând oarecare probleme la poarta lui Creța, având inclusiv un gol anulat pentru offside. Apoi, schimbările lui Sandu Gaica s-au dovedit inspirate. Andrei Gavrilă marcat pentru 3-0 la doar 5 minute după ce a intrat în urma unei faze prelungite de atac, în care David Miculescu ratase o execuție din foarfecă.  Până la urmă, Miculescu avea să înscrie și el, cu 11 minute înainte de final, după ce driblat doi fundași și portarul advers și a trimis simplu în plasă pentru 4-0.

„E o victorie meritată, nu s-a pus în nici un moment problema învingătorului. Cred că scorul corect al pauzei era 4-0, având în vedere câte oportunități am avut. Suntem într-o formă bună, sperăm să o ținem tot așa. Am început bine acest sezon, ne bucurăm pentru rezultate, dar cel mai important este jocul. Este un an intermediar pentru noi, jucăm la Liga a IV-a, care este o competiție bună, vrem să facem față și să scoatem rezultate cât mai bune. Nu avem neapărat un obiectiv, dar din ce am discutat în vestiar ne propunem să încheiem sezonul în prima jumătate a clasamentului. Jocul este pe primul plan, dar dacă obținem și rezultate, bineînțeles că ne bucurăm pentru ele” au fost cuvintele lui Sandu Gaica, antrenorul principal al UTA-ei 2001, generație pe care anul viitor o așteaptă o participare în campionatul Elite U19.

UTA II se află în acest moment pe locul 2 în clasament, la egalitate perfectă cu cei de la Unirea Sântana și la același număr de puncte cu liderul Progresul Pecica. În weekend, „alb-roșii” au etapă liberă, în timp ce Socodorul întâlnește o pe teren propriu pe Cetate Săvârșin, una dintre surprizele plăcute ale începutului de campionat.

Formații:

UTA II: Creța – Haloș, Salka, Pașcu, I. Gavrilă – Dumitru (Răzban 84), Isac (Mohaci 79) – Hrezdac, Merian (A. Gavrilă 72), Duma (Țăndău 87) – Miculescu

Socodor: Virzob – Licker, Tolan, Gherheș, Todincă (Buzgău 72) – Ardelean (Ioanovici 81), Turcuș – Dema, Flueraș (Rafila 38), Tulcan (Faur 72) – Molcuț

Arbitri: Dorinel Herțeg – Casian Băla, Emil Arsa. Observatori AJF: Marius Alexa, Iosif Lovas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button