Fotbal judetean

Liderul salvează un punct la ultima fază a unui meci cu trei „roșii”: Podgoria Pîncota – Progresul Pecica 2-2





Fiindcă debutul a fost ratat, cu eșecuri cu Șimandul și Sântana, pîncotanii au strâns rândurile contra celor de la Pecica, nimeni alții decât liderii la golaveraj înainte de intermediara de azi. La cum s-au defășurat lucrurile putem vorbi și despre un derby al etapei, ce s-a încheiat nedecis după o sumedenie de evenimente. În centrul acestora s-a aflat și „centralul” Bolcaș, care la-a înlocuit în ultimul moment pe divizionarul Ardelean (bolnav).

Trebuie spus că Pecica a făcut o prima repriză destul de bună, cu numeroase ocazii create la buturile bravului Blaguescu. Acesta a luat gol după numai 3 minute de la Puie, care a fructificat o pasă filtrantă a lui Copil, după care – însă – a fost de netrecut în situații de unu la unu cu Huțanu (în trei rânduri) și Puie. În plus, Sîrbu a lovit în două rânduri barele. Regula a fost respectată și ocaziile s-au răzbunat în minutul 33. Bulzan l-a angajat pe Perța, acesta a pătruns în careu pe stânga și a găsit vinclul de la colțul lung.

În partea secundă, meciul a fost ceva mai echilibrat, cu Pecica totuși mai dornică să atace poarta amfitrionilor. Tocmai de aceea, Dan Stupar și-a scos goal-keeperul titular, pentru a câștiga un senior, pe Petre Măgulean, în atac. Dar, golul a căzut în poarta lui Iosub, din dreptul lui Ovidiu Bulzan. Fostul divizionar secund în tricoul „șoimilor” lui Piroș a scăpat și el pe stânga în suprafața de pedeapsă și l-a executat cu sânge rece tot la vinclu pe portarul advers. A fost momentul în care antrenorul Pecicăi, Dan Stupar, a intrat pe teren reproșându-i „centralului” Bolcaș neacordarea unui fault la Ponta, iar în continuarea fazei s-a făcut 2-1 (min. 87). „Am răbufnit, fiindcă și primul gol al gazdelor s-a născut dintr-o fază asemănătoare. La a doua, însă, chiar nu-mi pot explica cum la împingerea până în gard al unui jucător de-al nostru nu se dă fault. Nu-l acuz pe central de rea voință, dar când greșește doar într-o singură direcție îți pui niște semne de întrebare. Degeaba mi-a explicat el mie că era treaba asistentului să semnalizeze infracțiunea, pentru că, în același timp, asistentul care, din câte am înțeles, arbitrează des și la centru, mi-a spus că el urmărea linia de offside și nu era treaba lui să intervină. Recunosc că am exagerat și eu intrând pe teren și am rămas acolo câteva minute, dar nu am mai suportat să văd cum suntem tratați. Am primit cartonaș roșu și mi-l asum, dar lui Copil cum i-a putut da al doilea galben și apoi pe cel roșu pentru simplul fapt că i-a spus arbitrului << Hai să reluăm odată jocul!>>”, ne-a relatat antrenorul Progresului.

Așadar, Pecica a rămas în zece, însă echilibrul numeri a fost repede refăcut după eliminarea (tot pentru dublu avertisment) al lui Șandru. Asaltul de final al oaspeților avea să dea, în cele din urmă roade. În cel de-al cincilea minut de prelungie, Puie a centrat din stânga, iar Huțanu a trimis imparabil în plasă după ce a beneficiat de o respingere greșită a adversarilor. 2-2, rezultat final.

După trei etape, nou promovata din Pîncota își agață număr la casă, deși, cu puțină șansă, putea să ia tot potul. „Sigur, când ești egalat la ultima fază nu-și cade prea bine, însă trebuie să recunoaștem că remiza e un rezultat mai aproape de ceea ce s-a întâmplat pe teren. În prima repriză, Pecica a avut ocazii destul de clare, noi trebuie să-i mulțumim lui Marius (n.a. Blaguescu) că scorul a rămas doar 0-1. Apoi, după golul nostru și în partea a doua, meciul a fost mai echilibrat, cu ocazii de ambele părți, păcat că nu am putut păstra avantajul până la ultimul fluier al arbitrului. Oricum, rezultatul rămâne pozitiv în fața unei echipe foarte bune, de podium în Liga 4-a. Eu nu pot decât să-mi felicit băieții pentru atitudine și jocul de azi”, a menționat Sergiu Dragalina, căpitan și președinte la Podgoria.

Deși rămâne în frunte la golaveraj, Pecica și-ar fi dorit mai mult de la acest meci. „Lăsând la o parte arbitrajul, ce a avut partea sa de vină, principalii vinovați suntem noi că nu am luat cele trei puncte, iar aici mă includ și pe mine. Deși le-am tot spus jucătorilor că vom avea parte de un meci greu la Pîncota, nu am reușit să-i capacitez cum trebuie, iar ca atitudine am fost sub ceea ce s-a văzut în primele două etape. Sigur, a intervenit și factorul oboseală, căci oricât ai schimba ciclul săptămânal, un jucător de Liga 4-a, care și lucrează în timpul zilei, nu poate fi pregătit sută la sută pentru astfel de etape intermediare. Așadar, crezând probabil că e de ajuns să ne deplasăm fizic la Pîncota a intervenit și o relaxare în jocul nostru, cu care eu nu pot fi de acord niciodată. O să discutăm pe tema meciului, iar de sâmbătă sper să arătăm din nou fața din primele două etape”, a mai spus Dan Stupar.

Formații:

Pîncota: Blaguescu – Fl. Covaci, Pașca, S. Dragalina, Mărgăian – Cl. Ardelean (71 F. Bogdan), Bulzan – Pădureanu, Perța (81 Purda), D. Florea (90 Nicola) – Fl. Șandru.

Pecica: Fl. Rusu (74 Iosub) – Tugulescu (46 Miculiț, 84 Măgulean), Blănaru, S. Șiclovan, Edu – Drîglă, Copil, Sîrbu (64 Marinescu), A. Ponta – Puie, Huțanu.

Arbitri: Alin Bolcaș – Călin Mateuț, Sergiu Cîrmaci. Observatori AJF: Mircea Bondar, Daniel Scridon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button