Alte sporturi

Fetele CSM-ului încep Superliga la tenis de masă pe litoral





Sezonul intern al Campionatelor pe echipe la tenis de masă debutează mâine, la Constanţa, cu turneul-tur din cadrul primelor două eşaloane valorice, Superliga şi Divizia A. Echipa de Superligă a CSM Arad, pregătită de Cristian Dodean, are o nouă componenţă, schimbată în proporţie de 75% faţă de stagiunea precedentă. Astfel, singura „supravieţuitoare” a lotului vechi e Andreea Fistyulof, căreia i se alătură trei noi achiziţii: Mihaela Plăeaşu, de la LPS Constanţa – fostă componentă de bază a lotului naţional de junioare – plus sârboaicele Sabina Surjan şi Tijana Jokic, ambele în ultimul an de juniorat. Surjan şi Jokic, care au dublă legitimare cu STK Novi Sad (club cu care CSM Arad are o colaborare foarte bună) sunt două junioare bine cotate pe plan european.

Arădencele vor avea şi în acest sezon concurenţă serioasă, cu adversare de top, precum Politehnica Iaşi, ACS Dumbrăviţa, Farul Constanţa, CSM Bistriţa, Politehnica Cluj-Napoca, LPS II Constanţa şi CSM Slatina. Turneul-tur al Superligii debutează mâine dimineaţă, urmând să se joace după acelaşi sistem „fiecare cu fiecare”. Turneul retur se va disputa la începutul anului viitor, iar primele patru clasate după sezonul regulat vor accede în play-off. CSM-ul are un nou sponsor de echipament, firma germană Andro urmând să apară pe tricourile fetelor. Pe această cale se aduc mulţumiri domnului Gheorghe Durdun, cel care a facilitat această sponsorizare.

Fetele mici au aflat abia la mijlocul acestei săptămâni, când se pregăteau să plece spre Bistriţa, la turneul Diviziei B, că au promovat…peste noapte în a doua ligă! Totul a fost posibil ca urmare a retragerii din competiţie a unei alte formaţii, astfel că şi a doua echipă a urcat in extremis în trenul de litoral. În componenţa Adela Strună, Irina Rus, Andreea Neamţu şi Mădălina Orban, CSM Arad urmează să joace la acest prim turneu cu adversarele din Divizia A: ACSM Dunărea Giurgiu, Farul II Constanţa, CSM Giurgiu, CSM Moineşti, CSA Steaua Bucureşti, CSTA Bucureşti şi LPS I Constanţa.

„A trebuit să ne mişcăm pe repede înainte cu fetele mici, care ştiau că au turneu la Bistriţa, de Divizia B. Până la urmă ne-am adunat şi am plecat cu ambele echipe spre Constanţa. Echipa de Superligă e schimbată aproape în totalitate, zic că am adus jucătoare foarte bune, atât Mihaela cât şi cele două sârboaice au valoare şi ne pot ajuta în tentativa noastră de ocupa din nou un loc fruntaş. Obiectivul e 1-4, dar rămâne să vedem cum arată şi celelalte echipe. Cu fetele mici, obiectivul nu poate fi decât menţinerea în Divizia A, ele urmând să acumuleze o experienţă benefică. La turneul de la Constanţa a venit şi colega mea, Livia Căruceru, care se va ocupa de echipa de ligă secundă”, a declarat Cristi Dodean .

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button