Fotbal feminin

Arădencele Betea și Șușcă – selecționate pentru „Female Referee scounting program”, Ardelean rămâne sub lupa lui Vassaras pentru Liga 1





Timp de două zile, „Complexul Olimpic Român” de la Izvorani a găzduit un curs de instruire pentru arbitri femei („Female Referee scounting program”). Inițiatorul este Comisia Centrală a Arbitrilor, care intenționează că în curând să formeze un lot de arbitri 100% feminin pentru întrecerile de la nivelul primelor două ligi de fotbal destinat fetelor.

Aradul a fost reprezentat de tinerele speranțe Andreea Șușcă și Sorina Betea, care au susținut diferite teste fizice, teoretice și video, dar au avut parte și de exerciții practice. Cele două tușiere arădene sunt deja în circuitul Ligii a 4-a și vor fi atent monitorizate de acum înainte de CCA. „Ambele au calitățile necesare să facă parte din planurile Comisiei Centrale pentru viitorul lot de arbitrii sută la sută feminin, dar – bineînțeles – au șansa să arbitreze și partide din ligile superioare de băieți în cazul în care confirmă așteptările. O avem pe Alina Mihoc deja la Liga 2-a, sper ca măcar una dintre aceste fete, sau altele care vor veni din urmă, să-i calce pe urme”, a menționat Răzvan Cadar, președintele Comisiei Județene de Arbitri Arad.

Tot la București a avut treabă și Mircea Ardelean. „Centralul” arădean a participat la a doua acțiune a arbitrilor din circuitul Ligii 1, ce a constat în special în „disecarea” unor faze petrecute în utimele 4 etape a Ligii 1 la fotbal. Nu mai departe de duminică, Ardelean a avut de făcut și un raport de observare a arbitrajului pe baza imagilor TV ale meciului FCSB – FC Botoșani.  Kiros Vasaras și colaboratorii săi de la șefia Comisiei Centrale a Arbitrilor îl țin sub observație pe „fluierașul” de 27 de ani, care – deocamdată – a primit doar delegări ca rezervă în Liga 1, la ACS Poli Timișoara – Poli Iași (2016) și Dunărea Călărași – CSU Craiova (în urmă cu o lună de zile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button