Arhivă articole

septembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Greu cu „linia verde” și în zece oameni: Podgoria Pîncota – ACS Socodor 1-2 + FOTO


Săvârșinul a fost singura formație pe care Socodorul o bătuse în acest campionat înainte de vizita la Pîncota, unde Podgoria o stopa pe Pecica în urmă cu patru runde. Iar la felul cum a început partida, se părea că trupa lui Darazs va mai bifa un succes, doar că de această dată a avut puterea să repare „stricăciunile”.

După numai 4 minute, „alb-negrii” au spart gheața prin antrenorul-jucător, Claudiu Ardelean, după o fază fixă. Din păcate pentru el, Ardelean a trebuit să părăsească terenul accidenta după numai 14 minute, iar 5 minute mai târziu a venit și egalarea. Turcuș a executat o lovitură de colț, iar Faur a reluat cu capul din 6 metri în plasa porții lui Blaguescu. Lucrurile s-au înrăutățit și mai mult pentru amfitrioni, căci Pădurean a luat două „galbene” până în minutul 29 și a plecat la vestiare. Din lovitura liberă rezultată după faultul pîncotanului eliminat, Pirtea a marcat pentru 1-2 cu ajutorul zidului: 1-2.

Deși au jucat în inferioritate numerică, amfitrionii au avut mai mult posesia mingii, dar nu s-au apropiat periculos de buturile lui Vaida. În schimb, Faur, Pirtea și Covaci au ratat din poziții clare, astfel că scorul a rămas cel stabilit după o jumătate de oră: 1-2!

Chiar dacă are golaveraj pozitiv, Pîncota e în partea a doua a clasamentului și, după Șimand în runda inaugurală, a pierdut alte trei puncte prețioase în fața propriilor susținători. „A lipsit Șandru și s-a văzut. Ăștia suntem, jucăm cu mulți juniori, am avut și azi șase pe teren la un moment dat și doar cu  vreo trei-patru fotbaliști mai experimentați în echipă e destul de greu de jucat în Liga 4-a. Din păcate, la meciul de astăzi am pierdut și un jucător pentru două avertismente, a mai ieșit și marcatorul golului nostru, Claudiu Ardelean cu întindere, așa că ne-a fost foarte greu să revenim. Cu toate acestea, am avut perioade bune în repriza a doua când am dominat, însă nu am reușit să ne apropiem de poartă și să înscriem. Mergem înainte, ne pregătim și sperăm să creștem în joc ca să putem face față mai bine în acest eșalon județean”, a spus Ovidiu Bulzan, unul dintre pîncotanii care au evoluat și în Liga 2-a în urmă cu trei sezoane.

Socodorul respiră după aceste trei puncte ce o scoate, deocamdată, din zona roșie. „Am luat rapid un gol contrar cursului jocului, dar nu ne-am demoralizat. Am avut încredere în noi și am replicat destul de repede, practic am întors meciul până în minutul 30. În repriza a doua ne-au dominat chiar dacă au fost în zece oameni, cei de la Pîncota merită felicitați pentru efort. Fazele clare ni le-am creat tot noi, dar, din fericire, ne-am și apărat bine și am reușit să menținem scorul înregistrat la pauză. A fost momentul să mai câștigăm și noi, ne bucurăm enorm de cele trei puncte”, a punctat și Teodor Turcuș, căpitanul celor din Socodor.

Formații:

Pîncota: Blăguescu – Pădurean, F. Bogdan, Pașca, Denuț (74 S. Dragalina) – Mărgăian, Cl. Ardelean (14 D. Covaci) – D. Florea, Perța, Purda (30 R. Martin) – O. Bulzan.

Socodor: Vaida – Rafila (60 Tulcan), I. Mariș, Molcuț (90+3 Fekete), D. Ardelean – Fl. Dema, Turcuș – I. Covaci (62 Licker), Todincă, Pirtea – M. Faur (74 Gherheș).

Arbitri: Cristian Coroban – Florin Vesa, Remus Naghi. Observatori: Adrian Apătean, Vasile Rad.

Galerie foto Podgoria Pâncota – Socodor

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.