Fotbal judetean

De Palma evită primul eșec stagional al „roș-negrilor”, dar surpriza rămâne: Unirea Sântana – UTA II 3-3





Chiar și fără internaționalul Under 18, David Miculescu (inclus de Ionuț Popa în lotul pentru derby-ul Vestului) și portarul Zamfir (bolnav de varicelă), „satelitul” UTA-ei i-a dat o replică excelentă liderului Ligii a 4-a Arad. Asta și pe fondul unei prestații modeste a echipei lui Dan Cuedan, care a scos maxim din acest meci pe care îl pierdea odată ce ceasul a bătut minutul 90.

Ziua negativă a „uniriștilor” s-a văzut încă de la încălzire, când Istin a simțit dureri musculare și a declarat forfait. Cuedan a apelat la juniorl Politic, care după aproape o oră de joc i-a lăsat locul veteranului Vuin, aflat la a doua apariție stagională.

Spre deosebire de celălalt derby al rundei, în care s-a decis totul în prima parte, la Sântana s-a marcat doar după pauză. E adevărat, ocazii au fost și în primul act, cele mai mare ale lui Martin (reluare din 6 metri pe lângă), respectiv Dardai (reluare în bară după o fază fixă).

Aspectul partidei s-a schimbat radical la reluare și golurile au început să curgă pe bandă rulantă. În minutul 50, Dumitru a centrat excelent și Merian a înscris cu capul: 0-1. De 16 minute au avut nevoie amfitrionii pentru a egala situația pe tabelă. Vuin l-a deschis excelent pe R. Popa și acesta înscris la colțul lung din 13 metri. „Puștii” utiști nu s-au descurajat și au făcut o fază identică: pasă Gavrilă – gol Isac: 1-2. Era deja minutul 76, dar partida era departe de a fi încheiată. 4 minute mai târziu, Paven și-a asumat responsabilitatea executării unui penalty obținut de R. Popa din duelul cu Mohaci și era din nou egal: 2-2. Pentru a treia oară în această repriză, UTA II a preluat din nou conducerea, chiar cu 5 minute înainte de final. Isac a pasat în mijlocul careului, de unde Nistor a marcat cu destule emoții.  Se părea că Unirea Sântana va bifa prima înfrângere, dar De Palma nu a fost de acord. În primul minut de prelungire, Martin a centrat și fundașul italian a înscris cu capul pentru rocambolesc 3-3.

Punctul nu îi ajunge Sântanei să rămână pe primul loc, cu două etape înainte de finalul turului. „Am făcut cel mai slab meci de când sunt la Sântana, poate un pic mai bun decât cel pierdut cu Crișul în campionatul trecut. Am fost de nerecunoscut, nu am reușit să lucrăm la moralul jucătorilor. Nu e ușor să gestionezi un șir lung de victorii, fără gol primit de 7-8 meciuri, cu victorii la primele clasate. Iată că a venit și acest recul, bine că am reușit să evităm înfrângerea. Am fost slabi pe ambele faze, dar mergem înainte, ne vedem de treabă, de obiectivul nostru. Am avut și mulți absenți, noroc cu Vuin care ne-a a jutat foarte mult azi. Este un factor de echilibru, are știința jocului și mi l-aș dori mai des la echipă. După încălzire Istin a acuzat o întindere, plus că îi avem juniori suspendați de la meciurile din campionatele lor. Banca de rezerve scurtă, astea au fost coordonatele. În vară am pierdut fotbaliști, precum Capătă, Avrămuțiu, Mateiu și Bodea, a trebuit să completăm cu juniori și totuși am făcut rezultate. Am pierdut acum puncte cu <<satelitul>> UTA-ei, o echipă cu alte specificații și coordonate, jucători tineri și talentați. Poate asta ne deranjează, ne așteptam, eventual, să pierdem puncte cu o echipă de top. Asta este, suntem mulțumiți de parcurs, vrem să ne menținem mai departe pe această linie, iar în iarnă vom trage linie împreună cu conducerea. Analizăm și vedem ce avem de făcut în continuare”, a menționat Dan Cuedan, antrenorul „uniriștilor”.

Dacă cu formațiile din partea a doua a clsamentului se mai încurcă, UTA II găsește resurse pentru „granzi”. A încurcat Curticiul și acum Sântana, iar runda viitoare încarcă „armele” și pentru noul lider, Progresul Pecica.  „Noi jucăm fără presiune, nu avem ce apăra. Suntem bucuroși că jucăm pe terenuri bune, cu echipe de seniori, ce ne întind destul de mult. Am avut destule ocazii, am condus de trei ori la Sântana și era să și câștigăm. Sunt mulțumit că marcăm meci de meci, cred că suntem singurii care am reușit acest lucru. Asta ne interesează în primul rând, jocul băieților și eficiența lor pe ambele faze ale jocului. Nu cred că e puțin lucru să-i dai trei goluri Sântanei, după ce ei nu luaseră de vreo 7 etape niciun gol. La fel vom juca etapa viitoare și cu Pecica, vom construi și vom ataca și sperăm să-i încurcăm și pe ei”, a punctat și Sandu Gaica, antrenor la UTA II alături de Adi Ungur.

Formații:

Sântana: Csurka – Toader, Paven, De Palma, Peia –  Martin, R. Popa – Politic (57 Vuin), Prică, Ginghină (82 Stanciu) – Bud.

UTA II: Debre – Haloș, Vidican, Dardai, Mohaci –  Cocriș, Hrezdac – Dumitru (70 Nistor), Isac, Merian – Gavrilă.

Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pantea, Andrei Pîslaru.

Observatori AJF: Marius Alexa, Daniel Scridon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button