Sporturi de contactzTOP ARTICOLE

Ziua Judoului Arădean și etapa de Euroligă au adus pe tatami sute de sportivi de top: Premiul cel mare a rămas la CSM!





După Cupa CSM, ce a strâns pe tatamiul din Sala Sporturilor Victoria aproape 500 de sportivi, duminică a fost rândul Zilei Judo-ului Arădean și a ultimei etape a Euroligii să încingă bătălia pentru medaliile și plachetele speciale puse la bătaie de organizatori. Fiindcă dimineață a fost programată și sființirea picturei Catedralei „Sfânta Treime” din orașul nostru, autoritățile locale și cadrele universitare nu au mai ajuns la deschiderea celor două competiții de judo. „Pe undeva, înțelegem că evenimentul, spiritul de azi a atras mai mult decât o competiție de judo, deși  unele oficialități locale importante nu ne onorează niciodată cu prezența în ciuda invitațiilor primite din partea noastră an de an. De asemenea, ne-ar fi plăcut să beneficiem și de susținere financiară, atâta timp cât e numele orașului Arad la mijloc, cel puțin într-o competiție internațională importantă precum Euroliga. Această competiție se organizează doar cu fonduri private, o să încercăm ca la anul să facem și noi proiecte, căci o astfel de competiție implică costuri de aproximativ 10.000 de euro, plus fondul de premiere de 5.000 de euro”, a spus Silviu Turc, principalul organizator al celor două competiții de azi.

Realizatoarea TV, Nicoleta Pavel, a amintit din capul locului că Ziua Judoului Arădean se desfășoară în memoria lui Mihai Botez. Părintele artelor marțiale românești pleca dintre noi pe 9 decembrie 2011, la vârsta de 89 de ani, evenimentul începând cu o demonstrație de ju jitsu a lui shihan Pavel Milovan și discipolilor săi de la Seishi Budo și apoi un moment de reculegere. Cristian Gavra și Dan Cuedan, directorul și adjunctul Direcției Județene de Tineret și Sport Arad, inspectorul școlar, Paul Barta, prof. univ. Petru Ardelean (Universitatea Aurel Vlaicu Arad) și Ioan Coste, directorul CSȘ Gloria, le-au dat bun venit competitorilor.

Concurență seriosă de la Ingolstadt, clubul unde antrenează frații Zimmermann

Pe lângă grupările ce onorează ediție de ediție Ziua Judoului Arădean, în acest an în „peisaj” au apărut nemții de la ESV Ingolstadt. Aici activează ca antrenori arădenii Cătălin și Sebastian Zimmermann, care au aliniat la start judoka extrem de puternici, care – de altfel – au luat destule medalii astăzi. În special lui Sebastian Zimmermann, „uns” primul campion național de judo al Aradului în Sala Sporturilor Victoria, revenirea acasă îi trezește sentimente unice. „Când mă revăd în sala în care am devenit campion național sunt extrem de emoționat. E o onoare ca după 34 de ani să revin acasă ca antrenor, cu echipa mea din Germania. Emoții am și după revederea cu primii mei antrenori, domnii profesori Hărșan, Mureșan, Telechi și foștii colegi: Drîmbe, Takacs sau Szylier. Ne-am prezentat aici cu 11 sportivi până în 23 de ani, din Ingolstadt. Activăm în Liga a doua a Germaniei, suntem un club cu foarte mulți români, greci și ruși, în total avem legitimați în jur de 180 de sportivi. Aradul rămâne Arad la judo, am văzut și azi pe tatami destul sportivi valoroși din acest oraș. Ca arădean mă bucur pentru ei, iar un om ca Silviu Turc, care se implică trup și suflet în astfel de concursuri, merită apreciat. Am acceptat pe loc invitația lui, eu zic că o să participăm și la edițiile viitoare. Întotdeauna Aradul ca ocupa un loc special în sufletul meu”, a spus Zimmermann.

Medaliile la Euroligă s-au dat la Arad

Pentru al treilea an la rând, ultima etapă a Euroligii la judo se dispută la Arad. După meciurile de azi, s-a făcut clasamentul la general, prilej cu care s-au acordat și cupele și medaliile pentru ediția 2018. „Este a șasea ediție a competiției Euroliga la judo, o cooperare internațională între cluburi din România, Serbia, Croația și Ungaria. Ne bucurăm de o colaborare foarte bună cu Aradul, cu Arpad Nagy și Silviu Turc și astăzi ne-am întrecut în faza finală. Au fost patru runde, la capătul cărora s-au toate punctele și în funcție de ele împărțim și premiile. A fost un sezon bun, cu competiții frumoase ce s-au încheiat aici, într-o organizare foarte bună. Judo-ul românesc este format din copii curajoși, bine făcuți. Aceștia par maturi și bine pregătiți, copii necunoscuți de celelalte țari din judoul european și de multe ori surprind prin rezultatele lor bune. Se vede că sunt foarte bine antrenați. Cred că au fost în jur de 600-700 de sportivi în cele două zile de competiții de judo, s-a văzut dorința cluburilor de a fi prezente și respectul lor pentru acest sport”, a punctat sârbul Milan Bogic, unul din co-fondatorii Euroligii.

Premiul de 1000 de euro a rămas acasă, dar arădenii lipsesc de pe lista medaliaților la Euroligă

În cadrul Zilei Judoului arădean cele mai multe prezențe pe podiumul de premiere le-a totalizat CSM Arad, așa că premiul de 1000 de euro a fost ridicat de antrenorii Dorin Drîmbe și Arpad Nagy. „Ne bucurăm că premiul cel mare a rămas acasă, sunt sigur că el va fi reinvestit în copii. Avem rezultate bune în special la categoriile mici, însă nici cu juniorii și cadeții nu ne prezentăm tocmai rău. Au fost aproape 700 de sportivi în cele două zile de competiții de la Sala Sporturilor din Arad, erau și mai mulți dacă nu ar fost programate la București Champions și Europa Leagul la judo. În rest, prezența la Euroligă a fost bună. Ca și organizare, am învățat și noi de la cei din jur, suntem la a șasea ediție aici la Arad și am ridicat ștacheta an de an, prin trofee și plachete tot mai frumoase și, deci, mai prețioase. Suntem și în preajma Sărbătorilor și atunci ne-am gândit ca fiecare medaliat să primească și un pachet ca de Moș. Sigur, avem un mic regret că nu avem arădeni prezenți în clasamentul final al Euroligii, dar sunt cheltuieli importante la deplasările în Ungaria, Croația sau Serbia și, oricum, când ajungi acolo, țările gazdă alinează și ele aproape tot ce au mai bun în judo. Se vede că la etapa de la Arad ne-am prezentat destul de bine, dar per total sunt alții în fața noastră. Eu vreau să mulțumesc tuturor delegațiilor din țară și străinătate prezente la Arad, ieri și azi, cu o mențiune specială pentru prietenii noștri din Germania, fraților Zimmermann, care au ridicat clar nivelul competiției”, a menționat Silviu Turc, principalul organizator al întrecerilor de astăzi.

Medaliile arădenilor:

Euroligă

-38 kg Băieți

1. Iustin Rus (CS Judo Arad), 3. Ciprian Corleciuc (CSM Arad)

-36 kg Fete

1. Carolina Szabo (CSM Arad)

-50 kg (băieți)

1. Nicolae Țîrle (Unirea Sântana), 3. Alexandru Terek (CSȘ Gloria)

-55 kg Băieți

3. Flavius Pop (CSM Arad) și Raul Găman (CSȘ Gloria Arad)

-73 kg Băieți

1. Sofian Popa (CSM Arad). 2. Emanuel Roșu (CS Lipova)

-81 kg Băieți

3. Gabriel Calmar (CSM Arad)

+63 kg Fete

2. Andreea Ciopraga (CSM Arad)

+81 kg Băieți

3. Andrei Țole (CSȘ Gloria Arad) și Dominik Albert (Victoria Nădlac)

Ziua Judoului Arădean

Under 18

-57 kg Fete

1. Roxana Iosub (CSM Arad)

-60 kg Băieți

2. Alexandru Sabou (Victoria Nădlac), 3. Cristian Brînda (CS Zerind) și Paul Boltag (CSM Arad)

-63 kg Fete

3. Eszter Kurti (CSM Arad)

-73 kg Băieți

2. Adrian Boncea (CSȘ Gloria Arad)

-90 kg Băieți

2. Adrian Țole (CSȘ Gloria Arad)

+ 90 kg Băieți

1. David Nagy (CS Universitatea), 3. Raul Lakatos (Victoria Nădlac)

Under 23

-57 kg Fete

3. Roxana Iosub (CSȘ Gloria)

-60 kg Băieți

3. Paul Boltag (CSM Arad)

-63 kg Fete

2. Eszter Kurti (CSM Arad), 3. Roberta Zăncescu (CSM Arad)

-81 kg Băieți

3. Darius Giurgiu (CSȘ Gloria)

-73 kg Băieți

2. Darius Volinter (CS Universitatea) 3. Dusan Mraz (CSȘ Gloria)

-66 kg Băieți

2. Dusan Mraz (CSȘ Gloria). 3. Alexander Păcurariu (CSM Arad)

-100 kg Băieți

2. David Turc (CSM Arad)

Galerie FOTO ultima etapă de Euroligă și Ziua Judoului Arădean









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button