Fotbal juniorizTOP ARTICOLE

Atletico Arad, campioană națională la Memorialul Gheorghe Ola în fața gazdelor de la „Hagi”!





Duelul dintre, poate, cele mai bune pepiniere ale fotbalului românesc a continuat și cu ocazia turneului final al Memorialului Gheorghe Ola. Academia Gheorghe Hagi și Atletico Arad au jucat pentru trofeu în această seară, la Constanța, iar ultimul act a fost pur și simplu dramatic.

Trebuie reamintit că Atletico, campioană detașată a județului Arad, s-a calificat la turneul final al Memorialului Gheorghe Ola după ce a obținut maximum de puncte (12) în seria 7 a „zonei”. Echipa antrenată de Marcel Cîmpian și Flavius Stoica s-a impus cu 11-1 în fața lui CSO Cugir, 10-2 cu CS Caransebeș, 8-0 cu CFR Simeria și 6-0 cu CSC Ghiroda.

Și a urmat turneul final, disputat luni și marți la Constanța. Arădenii au făcut parte din Grupa A, în care au ocupat primul loc și s-au calificat în finală. „Galben-negrii” au învins pe CSU Craiova cu 1-0 (gol Sandu) și pe Prosport Academy cu 5-2 (patru goluri Sandu și unul Băeșu) și au terminat la egalitate, 3-3 (Sandu 2 și Koncz) contra Academiei U Cluj Luceafăru.

Așadar, în finală, Atletico a dat piept cu Academia Gheorghe Hagi, iar arădenii au învins în cele din urmă. După 1-1 la pauză, goluri Seceleanu, respectiv A. Sandu, constănțenii s-au dus la 4-1 în debutul părții secunde, prin C. Mihai, Murguleț și Caraiani. Însă, „galben-negrii” nu au abandonat lupta și au revenit admirabil pe tabelă prin Nădăban, „tripla” lui Fericean (3), pentru ca bomboana de pe tort să o pună Andrei Sandu, declarat jucătorul finalei. 6-4 e rezultatul final cu care Atletico ia aurul național la întrecerea rezervată fotbaliștilor de 9 ani.

În uralele părinților și rudelor micuților fotbaliști, Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting al FRF, le-a înmânat medaliile și trofeul jucătorilor de la Atletico, care au întins hora bucuriei pe parchetul sălii constănțene. „Mă bucur mult pentru copii, au avut puterea să revină în două jocuri în care am fost conduși și s-au impus. Am mai pus o stea pe blazonul clubului și sunt foarte bucuros că am reușit”, au fost primele cuvinte ale antrenorului principal arădean, Marcel Cîmpian.

Vă reamintim că antrenorii Marcel Cîmpian și Flavius Stoica s-au bazat la acest turneu final pe: Patrick Suli, Andrei Căilean, Aian Barbu, Matei Fericean, Patrick Koncz, Daniel Spătariu, Andrei Sandu, Bogdan Sala, Tudor Margan, Luca Nădăban, Tudor Cijevski, Darian Vidac și Vlad Băeșu.

Cu aurul din această seară, Atletico Arad ridică la 7 numărul trofeelor naționale câștigate în cei 16 ani de existență.

FOTO: Academia de fotbal Gheorghe Hagi (facebook)

9 comentarii

  1. Intrebare, explicati va rog cum poate fi Campiona Nationala o echipa la un Memorial Gheorghe Ola…. chiar ne credeti pe toti tampiti??? Poti fi Campion National sau echipa Campioana Nationala doar daca eventual castigi un Campionat national!
    Ne-am saturat de minciuni si competitii de doi bani pe care le prezentati cu surle si trambite.

    0
    0
    1. Trebuie sa fiti probabil foarte frustrat d-le Eduard!Nu stiu cine considerati dvs,ca va crede tampit?Poate ca va autoconsiderati,eventual!
      Exista de ani multi de zile,doua competitii paralele,la nivel national,prin FRF,Memoriale Ene si Ola!Competitii de sala,de calibru..probabil cele mai grele!Nu cupe sau alte genuri!Ca sa ajungi aici,inseamna valoare!Se porneste de la faze locale,zonale si pe tara!Cine este mai bun,urca in ierarhii,adica nimic mai prejos decat un campionat unde cei mai buni primesc tortul!Dar sunt ferm convins ca le stiti pe acestea….
      Pacat ca intinati munca acestor copii de 9 ani!Sa va fie rusine!Poate ca peste cativa ani,ii veti aplauda sub culorile alb-rosii…
      Nu am nici un interes sa-i laud,nu am copii in aceasta formatie,grupa,club,dar oricand citesc o stire de reusite ale sportului aradean…cum sa nu ma bucur?
      Dupa ce m-am informat mai bine,as vrea sa va atrag atentia,ca aceasta grupa NU A PIERDUT NICI UN MECI,de la debutul fazelor!Ba din contra,la zonale si-au pulverizat cu scoruri astronomice,adversarele!
      Merite?Cat ar incapea!Sa fii condus intr-o finala,acasa la Academia Hagi cu 4-1 si sa rastorni rezultatul la 6-4???Adica gazdele in patuturi calde,odihniti si copiii aradeni,1000km,cu trenul?Pai nu sunteti rautacios?Putin spus!
      Bravo si felicitari Atletico 2009!(insemnand copii,antrenori si nu in ultimul rand parintilor).
      Si ca sa va mai treaca rautatea si frustrarea,va recomand sa intrati pe site-ul AJF ARAD,Juniori E,seria C,unde Atletico 2009,evolueaza la categorie de 2008,cu un an mai mari ca ei,apoi mai vorbim!
      Rezultatele nu sunt deci intamplatoare!Sunt exact cei care il contrazic pe Tisza Bacsi,care spunea ca o generatie perfecta se naste la 30 de ani!Iat-o aici si acum!
      Sa aiba grija mare clubul de ei!
      Inca odata,felicitari!Ne mandrim cu voi!Si Piti(Sandu),sa doboare recordul lui Vulturar!Nu ar fi nimic anormal pentru acest copil!Cat de mic,pe atat de „pipirig”!

      0
      0
      1. Ce folos ca au iesit campioni peste 10 ani o sa-i injure spectatorii si „cunoscatorii” gen Cosmin ca sunt mercenari crescuti de Atletico.

        0
        0
    2. Eduard , tu chiar esti prost !!! Citeste pe site-ul federatiei regulamentul turneului Gheorghe Ola ! Dupa care ai sa-ti stergi comentariul !

      0
      0
    3. Doar atât vreau sa va spun d-le Martin Eduard. Dacă citești oriunde vei vedea ca aceste competitii: Gh. Ola și Gh. Ene sunt competiții naționale. Adică dacă vrei sa ajungi sus trebuie sa ii bați pe toți cu care joci. Unde sunt minciunile despre care vorbești? Aceasta competiție este integrata în inteliga nationala (vezi site FRF.ro), ceea ce înseamnă că aici se pot înscrie și joaca orice echipa din tara asta.
      Ce ușor e sa stai acasă pe canapea și sa comentezi ca un nesimțit munca de câțiva ani a unor copii. Probabil ca ești un părinte de copil de la o echipa adversa care ia bătaie mereu de la acești Campioni.
      Mulțumim ca scrii de echipa. Înseamnă că e importantă…

      0
      0
  2. Intrebare, explicati va rog cum poate fi Campiona Nationala o echipa la un Memorial Gheorghe Ola…. chiar ne credeti pe toti tampiti??? Poti fi Campion National sau echipa Campioana Nationala doar daca eventual castigi un Campionat national!
    Ne-am saturat de minciuni si competitii de doi bani pe care le prezentati cu surle si trambite.

    0
    0
  3. Aloooo de ce va enervati . Daca as avea cate 100 euro de cate ori am citit pe situl asta lucruri scrise de frustrati sau habarnisti as fi milionar in euro . Astfel de specimene trebuiesc ignorate . La cum gandeste nu sta pe canapea ci la coada vacii.

    0
    0
  4. Felicitari Atletico pt.performanta obtinuta.Nu este lipsit de valoare mai ales ca rezultatele au fost realizate in orasul fotbalului juvenil din Romania .
    .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button