UTA AradzTOP ARTICOLE

Grădinariu – pe parchet alături de Rădoi, Stanciu sau Grozav la „Împreună pentru Robert”, tricourile lui Man și Botiș – vândute în scop caritabil





„Împreună pentru Robert”, meciul caritabil programat în Sala de Sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut o distribuție de gală, cu nume precum Mirel Rădoi, Gicu Grozav sau Nicolae Stanciu care au jucat fotbal din suflet pentru Robert Roman. Acesta este băiatul de 14 ani, diagnosticat cu leucemie, al lui Adrian Roman, portarul Olimpiei Aiud. La inițiativa antrenorului albaiulian Mihai Manea, în Cetatea Unirii a ajuns generația de tehnicieni UEFA licența A 2018, din care face parte și Codru Grădinariu.

Directorul general al UTA-ei a contribuit la spectacolul de pe parchet, dar a și dus cu el tricourile lui Dennis Man și Sorin Botiș, cumpărate în scop caritabil. S-au format două echipe în care s-au regăsit, printre alții: Adrian Roman, Gicu Grozav, George Țălnar, Mihai Dăscălescu, Ciprian Selagea, Ionuț Grozav, Adrian Potopea, Armando Popescu, Cristian Petropulos, Vali Drăgan, Cătălin Crișan versus Petre Clep, Mirel Rădoi, Florin Nofitovici, Decebal Grădinariu, Mihai Manea, Nicolae Stanciu, Mugur Gușatu, Dorin Toma, Mihai Ianovschi, Dan Chilom, Tibi Lung sau Emil Dică. În cele din urmă, echipa lui Grădinariu avea să câștige cu 6-5.

Lucrul cel mai important a fost că în urma acestei acțiuni s-au strâns peste 20.000 de lei, sumă provenită din donațiile persoanelor aflate la sală în calitate de spectatori (6600 de lei), banii oferiți de jucătorii implicați în meci și din licitația de tricouri ce a avut loc la masa festivă (aici totalizându-se în jur de 6300 de lei și încă 1000 de euro). Au fost cumpărate tricourile lui Rădoi (de către Nicușor Stanciu), N. Stanciu (de către Mirel Rădoi), D. Goian (Claudiu Vulpe), Mitriță și Botiș (Armando Popescu), D. Niculae (Ciprian Selagea), Pancu (Emil Dică), D. Man (George Rusu). Cel mai generos a fost Mirel Rădoi, care a achiziționat tricoul albaiulianului Nicolae Stanciu contra sumei de 1000 de euro!

FOTO: ziarulunirea.ro









6 comentarii

  1. Daca stiam ca vine la Alba Iulia d-l Gradinariu,mergeam la acest meci mai ales ca Ad.Roman a jucat portar si-n echipa mea Muresul Oarda.Cunosc pe majoritatea celor care au jucat in scop caritabil si arat c-n poza nr 2.(jos in stanga) apare un,, brunet,, ,,Buse,, fost arbitru caruia f.arbitru ONU din Predeal i-a rupt maxilarul la o betie…..Buse lucra la Refractara Alba si impreuna cu mine si unii directori iubitori de fotbal am facut stadionul pe care-l puteti vedea in Oarda.Fiind pauza in liga 2-a,cred ca merita sa mai spun cateva >patanii<ca fan UTA !.Prin ian 2001 eram in Buc si o masea mi-a jucat feste,fapt pentru care am mers la Policlinica MI la un cabinet stomatologic.Pe o use scria Dr.Ianul….si am banuit ca e sotia lui V.Ianul iesanul-dinamovist.Am batut la usa respectiva si intradevar stomatoloaga era nevasta lui V.Ianul si i-am spus ca cunosc pe sotul ei pe,Lupulescu.Vornicu,Romila,Incze,Constantinescu si pe iesanul Pop ce a venit la UTA,cu care m-am cunoscut anterior.Am fost tratat regeste…daca am sus ca-s utist !!!!Pe la Iasi fost si cunostiinta mea M.Coras,dupa divort….Si acum sa va spu cum am dus la Buc doi prieteni suporteri ai Steagului R.BV si Farului,ca sa vada pe UTA in Giulesti.Ca ofiter judiciarist aveam catuse si-n gara A-Iulia i-am incatusat pe cei 2 prieteni,ne-am urcat in trenul rapid iar conductorului i-am spus ca-i duc ce cei doi la Militia Capitalei pentru cercetari.Conductorul cunostea sefii de la TF din Gara de Nord Bistriceanu si Cucu si a crezut povestea…Ajunsi in Buc i-am dezlegat de catuse si am mers pe pe Giulesti la meci cu UTA,unde am pierdut…La intoarcere acasa cu trenul din nou am folosit metoda incatuserii,caci ei nu aveau bani…Lui d-l GIRO ii spun ca sunt pentru muzica banateana,cunosc pe V,Conea,Petrica Moise,T.Ceia,N.Voica +++++eu fiind cel care am prins un hot din Turda ce a furat costumul popular al lui I.Ciocloda ca s-a imbatat dupa ce s-a urcat la Teius sa plece la Resita….La postul TV Hora a lui V. Coca cantaretul,Ciocloda a povestit patania cu costunul furat,dar a mintit ca hotul l-a spreiat ….!Nu l-am chemat solist la nunta ficei mele in SB,caci am avut destui artisti precum V.Biris,Junii SB-ului,Trison++++.Giro sa stii ca am fost pe la sala Victoria AR cu Simona Man,D Diaconscu,Condurateanu,D.Fenechiu,S.Ov.Balan,Barbu si alti PPD-isti,iar ca nas la nepoata a doua am vrut sa apelez ca la D.D,dar am renuntat.Daca d-l Lucian permite,vreodata am sa scriu despre conducatori din fotbal ori jucatori ce au copii cu alte femei(d-l Merches cred ca n-ar astfel de evidengta),gen Giovanii B…ori Costel Pana ce a fost la nunta lui Tantaru .Gata ca nu vreau sa va plictisesc si pe curand cu noutati tari..,auzi GIRO !Hai UTA !

    0
    0
    1. Da, avand in vedere ca e vacanta, cred ca mi-ai dat o idee … sa facem un articol in care sa va provoc la o poveste cu un anumit subiect … iar voi, cei care stiti mai multe decat noi, sa ni le povestiti asa cum stiti … ce parere aveti???

      0
      0
      1. Luciane….vrei sa nu mai dormim?Sa nu mai lucram?Sa scriem amintiri?Nu avem cum sa ne punem cu Albautistul!Pe la inceput ,ma enervau rau de tot comentariile sale in care erau doar conspiratii si blaturi,incuscriri si scenarii,dar acum ma distreaza de minune!El vorbeste despre niste personaje,dand nume,ca si cum eu mi-as pomeni rudele apropiate!Poate ne povesteste si cum ar fi fost personal la hanul unde s-au intalnit Misu Jivan cu Marginean(pe atunci presedinte la Alba) si Militia(pentru cunoscatori)….Ha,ha,ha…..

        0
        0
    2. Nu Albautistule!Pe mine nu ma(mai) plictisesti….Pe la inceputuri,ma scoteai din sarite cu scenaritele tale,dar am mai imbatrinit cativa ani si acum ma chiar distreaza,ba chiar le savurez…UTA-ist poate fi,fiecare in felul propriu…Tu sa ne scrii ce ai „rezolvat” pentru UTA,candva!
      Cat despre muzica populara?Nu le prea am cu astea!Totusi daca ajung la cate o fecioreasca…in zona apropiata de unde locuieste Lucian si unde mi-am petrecut o mare parte a copilariei,nu pot sa nu bat ritmurile tarafelor,dar cele de pe la noi!
      Nu existau,era de neconceput, in sat,plecari in armata,nunti,sau alte evenimente,fara bal cu tarafuri…Barsa,Vata,etc..Sareau podelele la Caminul Cultural si tot la cateva minute se stropea cu apa pe jos….Nu era nevoie de statii de amplificare si microfoane…2 zile imi tiuiau urechile ulterior…Dar evenimentele incepeau deja de pe la orele dupa-amezii cand formatia era imbarcata in tractor cu(in) remorca si batea duba pe ulitele satului,mai ceva ca un fel de publicitatedin zilele acestea!Asta bineanteles dupa meciul echipei locale,de pe deal!
      Seara,nu mai aveai loc sa intri,dar noi copiii ne mai fofilam….Nu pot sa-l uit niciodata pe Biczili(RIP),care era produsul echipei locale satesti,ajuns la Crisana Sebis(alt RIP),pion de baza…Era sufletul acestor baluri…
      Cam asa era cu muzica pe atunci…Ziua ascultam Abba si Boney M,Semnal M,Depold,Celelalte Cuvinte.,spre seara la Europa Libera,emisiunea Metronom,Pink Floyd,etc si apoi tarafurile respective…”live”,la Caminul CORTORAL….de se facea dimineata…
      Na @lucian….am deschis eu „balul” amintirilor…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button