UTA AradzTOP ARTICOLE

Fundașul golgheter al Unirii Alba Iulia vine la UTA! Ivan: „Sper să dau tot ce este mai bun”





„Uniristul” Răzvan Ivan (care vineri a împlinit 19 ani), golghterul Unirii Alba Iulia în turul eșalonului terț, poate fi considerat jucătorul divizionarei secunde UTA Arad, de luni urmând să se prezinte la antrenamentele conduse de Ionuț Popa. Fundașul lateral a fost aproape de a semna în această pauză competițională cu Concordia Chiajna, însă oferta prim-divizionarei a fost considerată insuficientă de către gruparea din Cetatea Marii Uniri. Pe fir a intrat și „U” Cluj, dar cea mai insistentă s-a dovedit „Bătrâna Doamnă” care s-a înțeles cu clubul albaiulian. Unirea Alba Iulia a solicitat Concordiei Chiajna suma de 50.000 de euro, însă, în cele din urmă, conform unor surse autorizate, transferul la Arad s-a făcut pentru aproximativ 12.500 de euro. „UTA este un club mare cu tradiție, mulți suporteri și mă bucură că interesul lor pentru mine. Sper să dau tot ce este mai bun și să pun umărul la promovarea în Liga 1”, a declarat Răzvan Ivan. În ceea ce privește cluburile, negocierile sunt încheiate, mai rămâne doar ca fotbalistul să-și pună semnătura pe contractul oferit, lucru ce pare o formalitate, jucătorul dorind să facă pasul spre eșaloanele superioare, mai ales că la Alba Iulia situația este tulbure din punct de vedere financiar. Ivan ar fi al doilea transfer confirmat al iernii, după mijlocașul Bodo Kanda.

După numai șase luni petrecute în „alb-negru”, juniorul Răzvan Ivan se dovedește o investiție prolifică pentru divizionara terță Unirea Alba Iulia, vânzarea sa acoperind o parte din restanțele accumulate în tur. Echipa din Cetatea Marii Uniri a investit în fotbalistul în vârstă de 19 ani suma de aproximativ 7000 de lei, reprezentând indemnizația de formare datorată clubului Viitorul Argeș „Alexandru Duminică”. Fotbalistul originar din Pitești a ajuns în această vară la formația din Cetatea Marii Uniri, la sugestia antrenorului Mihai Manea, implicat fiind și Armando Popescu, managerul general al Unirii Alba Iulia, și a impresionat prin evoluțiile sale în eșalonul terț, fotbalistul fiind golgheterul „alb-negrilor” în prima parte a campionatului, cu 4 reușite. „Mă bucur că am apucat să joc pentru Unirea Alba Iulia și le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Îmi pare rău că nu pot rămâne să ajut echipa, dar le doresc multă baftă foștilor mei colegi și sper ca pe viitor să ne revedem cu bine. Unirea Alba Iulia este echipa la care am avut cele mai multe realizări până acum”, a mai menționat R. Ivan, ce a debutat în acest sezon la nivelul seniorilor și poate acoperi două posturi în defensivă: flancul drept și zona centrală.

Acesta a strâns 30 de jocuri internaționale în „tricolor”, la diverse generații ale României, avându-i coechipieri printre alții pe R. Baicu (U Craiova), Screciu (Genk), Manolache și Safer (FC Groningen-Olanda). Tânărul jucător a fost testat în toamnă de Concordia Chiajna, echipă cu care s-a și pregătit pentru o săptămână, evoluând chiar și într-un meci amical cu Dinamo. Răzvan Ivan a evoluat în ultimele 6 luni la Alba Iulia, după ce în vară s-a pregătit cu echipa secundă a campioanei CFR Cluj, venind de la Centrul „Tricolor 11” de la Tg. Mureș. Ivan a început fotbalul la LPS Pitești, în 2012 a trecut la Viitorul Argeș, petrecând doi ani la Centrul de Excelență „Tricolorul 11” de la Tg. Mureș. A fost aproape să ajungă la FC Argeș, însă „vulturii” nu au vrut să achite indemnizația de formare, dar și în vară la CFR Cluj, la echipa secundă, dar echipa din „Gruia” nu a fost fermă (perioada a coincis cu frământările interne din curtea campioanei), lucru de care a profitat Unirea Alba Iulia.

Sursa: ziarulunirea.ro

11 comentarii

  1. Zice-se ca mai sunt asteptati 2 jucatori straini: un portughez si un sud-american. Important de vazut daca apuca sa se instaleze.

    0
    0
  2. Nu inteleg cum sa alegi UTA în detrimentul universității Cluj care stau mai bine la toate capitolele, oraș, suporteri, infrastructura, liga 1 din vară…. Ori e vrăjeală ca a avut ofertă de acolo, ori l-a convins albautistul cu pilele, cunoștințele și relațiile lui..

    0
    0
    1. Sau poate ca uta le a oferit celor de la alba iulia un procent mai mare din urmatoarea lui vanzare…zic si eu

      0
      0
  3. Clujul are oarecum lotul gata pentru retur și chiar div.A La Arad sunt șanse să devii titular,echipa cu foarte mici excepții ,nefiind formata . În curind UTA va oferi ,afara de tehnicieni,,condiții mai mult decit mulțumitoare. Să nu uităm că are o reușită de rezonanță cu Petre la danezi

    0
    0
  4. Ca jucător de perspectiva, s-a dovedit în ultimul timp ca de la UTA ai șanse mult mai mari sa pleci la o echipa mare și pe un contract bun, decit de la Cluj! Chiar cu toate “avantajele,, Clujului ( infrastructura, bani, suporteri!?!?!, bla, bla). Pina la urma dacă s-au făcut lucruri bune la UTA, este și faptul ca și-a creat imaginea unui club cu o pepiniera valoroasa (și aici stau dovada fazele finale la întrecerile de juniori), precum și „ochiul” format pentru a aduce jucători tineri ce pot deveni fotbaliști importanți! Cam tot ce a plecat de la UTA ca speranța, a și confirmat! Ori asta arata celorlalți, ca ești un club care te pricepi la jucători(în special tineri). Sa nu ma înjurați :am vorbit despre unul din atuuri, cit despre lipsuri și lucruri făcute fără cap…….. pe altădată.

    0
    0
    1. @Strongred,un comentariu cat se poate de obiectiv din partea ta.Ceea ce insa ma contrariaza insa este faptul ca Razvan Ivan era la un moment dat,considerat „cauza pierduta”.Mi-e aproape imposibil sa inteleg,cum de doar Chiajna l-ar fi dorit in Liga 1-i,avand in vedere ca este chiar un tanar de perspectiva?Chiar sa nu-l fi vazut nimeni?
      Ceruti 50.oooEur,oferiti 35.000 si ajunge la UTA,totusi,pe 12.500?Raspunsul poate veni din procentele mari,probabil, a unei viitoare cedari in tara sau strainatate,catre Unirea.Important este durata contractului la UTA si sa nu ne trezim cu vreo clauza ascunsa printre randuri si sa dispara subit.
      Dar pana atunci sa-l vedem pe tanarul Ivan la treaba.
      Ceea ce-mi place,este faptul ca UTA si-a schimbat optiunile…de la elefanti,la mai tineri cu potential,de perspectiva,deci cu bataie mai lunga.(sa speram).
      Sigur ca ne-am dori cu totii,niste nume mari sau cu experienta,cam pana in 30 de ani,dar in conditiile actuale,ca sa nu ne trezim din nou cu mercenari,strategia mi se pare foarte buna.Poate gresesc,dar in afara de Bogdan Mara,de la el incoace,nu imi aduc aminte sa fi confirmat careva titrat,adus.
      Hai baieti!Hai UTA!

      0
      0
  5. Si ca sa nu uit,ma bucura faptul….De la episodul de trista amintire pentru noi,ramas ca „haina de blana”,UTA si Unirea Alba Iulia,au fost in relatii „TABU”.
    Marginean,chiar daca acum nu mai este fizic la Unirea,stiu precis ca mai are un cuvant greu de spus,acolo,local.Oare din ce cauza nu l-ar fi luat la el?Nu pot uita barajul cu Rocar de acolo si ce ne-au facut gazdele!
    Avand in vedere ca Ionut Popa este revenit la timona UTA-ei…in conditiile prezente, mi se pare foarte ok,ca s-ar fi inteles si ar fi ingropat „securea razboiului”,dar pana luni mai sunt cateva zile…Sa vedem….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button