Baschet

FCC ICIM a reintrat în cărți pentru locul 3 înainte de play-off: Varianta ideală în care trupa lui Bulj ajunge pe podium peste o lună





Sezonul regulat se apropie de final, astfel că ne pregătim de play-off-ul ediției 2018-2019 din Liga Națională. După succesul de la Brașov, scor 70-53,FCC ICIM Arad reintră în calculele pentru o poziție care ar aduce avantajul terenului propriu în primul tur.

Ca o noutate importantă, în actualul sezon se va trece la sistemul 3 din 5 jocuri pentru toate cele 3 tururi din faza eliminatorie, nu doar în finală cum s-a jucat până anul trecut.

Până să tragem linie, avem la orizont patru etape decisive. Dacă pentru primele două locuri situația este clară, pentru celelalte două poziții se va duce o luptă în trei între Târgoviște, Brașov și Arad.

Scenariul A: FCC ICIM termină pe locul 3 la finalul Grupei Roșii

Primul șcenariu este și cel mai greu de înfăptuit. Ca echipa noastră să ajungă până pe locul al 3-lea în clasamentul Ligii Naționale este nevoie de 4 victorii din tot atâtea partide pentru trupa pregătită de Bogdan Bulj, în timp ce CSM-ul din Târgoviște să obțină doar un succes până la finalul sezonului regulat (să nu fie realizat în jocul direct cu Brașov), iar Olimpia Brașov să se încurce în două rânduri. Cu toate acestea, tot nu este de ajuns pentru formația arădeană. Se va ajunge la egalitate în trei, iar criteriul care le va departaja va fi cel al coșaverajului direct. În acest caz, soarta ICIM-ului va depinde de întâlnirea directă dintre Brașov și Târgoviște din penultima etapă.

Scenariul B: FCC ICIM se clasează pe locul 4 înainte de play-off

FCC ICIM Arad trebuie să obțină cu două succese mai mult decât o va face contracanditata sa din Brașov. Astfel, cele două vor termina la egalitate de puncte, iar conform criteriilor de departajare, galben-albastrele vor avea avantaj. Șcenariu cel mai plauzibil ar putea fi acela ca Olimpia CSU să câștige doar un singur meci, în timp ce ICIM-ul să se impună în disputa de la Arad cu CSM Satu Mare (luând în calcul victoriile normale cu Constanța și Cluj-Napoca).

Scenariul C: FCC ICIM rămâne pe poziția a 5-a

Acest ultim șcenariu pare a fi și cel mai realist. Dacă vor câștiga doar o singură partidă din cele 4 rămase, arădencele vor termina sezonul regulat pe treapta a 5-a din Grupa Roșie și, astfel, vor trebui să dispute primele două confruntări (și un eventul meci decisiv) pe terenul adversarelor din primul tur. Și cu două victorii, corelat cu un minim succes al brașovencelor, situația ar fi aceeași.

Cu cine mai au de jucat pretendentele la un loc ce asigură avantajul terenului propriu în primul tur de play-off:

FCC ICIM: Cluj-Napoca (acasă), Sf. Gheorghe (deplasare), Satu Mare (acasă), Constanța (acasă).

Brașov: Satu Mare (a), Constanța (d), Târgoviște (a), Sf. Gheorghe (a).

Târgoviște: Constanța (a), Sf. Gheorghe (a), Brașov (d), Cluj-Napoca (d).

Clasamentul Grupei Roșii:

  1. CSM Satu Mare – 32 puncte
  2. Sepsi Sf. Gheorghe – 31
  3. CSM Târgoviște – 27
  4. Olimipia CSU Brașov – 26
  5. FCC ICIM Arad – 24
  6. Phoenix Constanța – 20
  7. U Cluj Napoca – 20

Sursa: baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button