04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ripensia îl ia pe Drăghici înainte de meciul cu UTA, partida de pe „Dan Păltinișanu” nu se vede la TV

Campioanele fotbalului romantic din liga secundă intră în scenă la finele acestei săptămâni. Ripensia și UTA au strâns împreună zece titluri în România, ultimul al timișorenilor venind în anul 1938, iar cel al „Bătrânei Doamne” în 1970. Ambele grupări se scaldă, deocamdată, în anonimatul ligii secunde, dar din vară ar dori să ridice ștacheta. Se bazează pe doi dintre cei mai bine cotați tehnicieni la nivelul eșalonului secund, Alex Pelici, respectiv Ionuț Popa, care se vor duela în cadrul rundei cu numărul 23 sâmbătă.

Confruntarea a fost programată inițial la ora 11, dar „oficialii” trupei de pe Bega au solicitat la FRF mutarea confruntării la ora 14. Nu există motive pentru care cererea lor nu va fi aprobată, astfel că „roș-albii” vor descinde la orele amiezii pe arena „Dan Păltinișanu”. Aici, în campania de toamnă, „Bătrâna Doamnă” s-a simțit excelent, câștigând cu 3-0 în fața lui ACS Poli și 3-1 în fața lui ASU Poli. Din câte se pare, partida nu va fi televizată.

„Ripi” nu a început tocmai bine anul, pierzând derby-ul local cu ACS Poli. Pelici a fost de dur în declarații la finele disputei de pe „Electrica”, acuzând în special randamentul scăzut al atacanților. „Încercăm să lucrăm mai mult la antenamente. Dar, până la urmă, de 20 de metri spre poartă, sau finalizarea acţiunii, nu cred că o poate dicta nimănui. Nu poţi să şopteşti nimănui cum să finalizeze o acţiune. Dacă ar fi o problemă la psihic, ar trebui să joace alt post, nu atacanţi. Din păcate, suferim. Ratăm foarte, foarte mult, incredibil. A avut Mansour singur, Dumiter de două ori singur. Luăm gol din fază fixă unde fiecare ştie cu cine trebuie să stea, doar că ne e greu să stăm. Nu e posibil aşa ceva, trebuie să ne fie ruşine tuturor. Nu trebuia să pierdem acest meci. Nu meritam să-l pierdem, pentru că, din punctul meu de vedere, deşi am jucat în deplasare, am fost echipa care a am condus ostilităţile şi am dictat ritmul jocului. Am avut o posesie bună, ne-am creat situaţii. Trebuia să scoatem mai mult din jocul acesta. Plecăm cu mâna goală, e un început cu stângul şi trebuie să ne fie ruşine pentru asta, începând cu mine. Toţi suntem vinovaţi”, a spus antrenorul „roș-galbenilor” pentru liga2.ro.

Dar, problemele la finalizare ale Ripensiei pot fi rezolvate, cel puțin parțial, prin achiziția făcută astăzi, în ultima zi de transferuri. Octavian Drăghici întărește echipa lui Pelici, la schimb cu Alex Bădăuță, care ajunge din nou în „alb-violet”, dar la ACS, nu la ASU. Drăghici a evoluat și la UTA în urmă cu 8 ani și era cel mai bun marcator al ACS-ului în actuala stagiune, cu 7 reușite.

3
2
%d blogeri au apreciat: