27/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Iarba naturală face minuni, dar antrenorii utiști au pregătit planul B în cazul în care Melinte, Neagu sau Copaci nu pot juca la Timișoara

Săptămâna nu a început prea bine pentru trei dintre titularii „Bătrânei Doamne” cu Dacia Unirea Brăila, iar antrenorii arădeni ar putea fi nevoiți să apeleze la banca de rezerve. Copaci, Melinte și Neagu nu s-au antrenat normal până marți, însă toți sunt ceva mai bine de ieri încoace. De „vină” pare a fi și suprafața naturală pe care s-au pregătit „roș-albii” în ultimele zile, stafful tehnic arădean luând în calcul și mutarea definitivă a antrenamentelor pe „Motorul II” sau alt gazon verde din municipiu. „Doar încălzirea am făcut-o pe sintetic, restul pe iarbă și, parcă, băieții nu s-au mai plâns atât de mult de probleme de ordin medical. Așa stând lucrurile, ne gândim foaret serios să ne pregătim doar pe iarbă naturală chiar și în săptămânile în care jucăm acasă meciurile oficiale. Până una alta, rămâne de văzut dacă îi vom recupera pe cei trei fotbaliști care nu s-au antrenat la începutul săptămânii, astăzi când vorbim toți sunt incerți. Dar, dacă nu îi vom putea folosi sunt alții care îi pot înlocui. De exemplu, juniorul Hrezdac m-a impresionat mult chiar împotriva Ripensiei, la acel amical disputat acum trei săptămâni. Dacă nu-și revine nici Copaci, în apărare, pe stânga, poate evolua de exemplu Ciucur sau Șeroni. Soluții avem, să vedem dacă vom și apela la ele”, a menționat  Cristian Păcurar.

Pe de altă parte, antrenorul UTA-ei a anunțat absența certă a lui Stephan Coulibaly: „A pățit ca Manea, i-a rămas piciorul în sintetic și i s-au slăbit mult ligamentele. Va trebui să facă recuperare, e clar că nu vom putea conta pe el încă”.

Așadar, e posibil ca împotriva echipei lui Alex Pelici să existe ceva schimbări în „11-le” ce a început partida cu Brăila. În plus, un teren mare precum „Dan Păltinișanu” le-ar putea pune ceva probleme în special utiștilor care au ratat o mare parte a pregătirii de iarnă. „Într-adevăr, jucăm pe un teren de dimensiuni mari și ne așteptăm ca ultimii fotbaliști veniți să întâmpine ceva dificultăți. Este clar că Neagu, Ciucur și chiar și Șeroni au ceva probleme fizice, am lucrat separat cu ei și sperăm să reglăm din mers aceste aspecte. Dar mai sperăm ca și cei de pe bancă să nu facă figurație. Am discutat cu ei, căci am observat că, în general, cei care intră ca rezerve nu joacă mai bine decât titularii. Cu toate că intră mai proaspeți și au mai puțin de jucat. Banca trebuie să ajute, să intre cu plus din toate punctele de vedere și lucrăm la asta mental, avem discuții cu ei”, mai consideră Cristian Păcurar.

6
0
%d blogeri au apreciat: